Съд отреди мъж да плати на съпругата си за домакинската работа

Сумата ще покрие положения труд за 5 години назад
24 фев 2021 22:20, Ния Христова
30
Съд отреди мъж да плати на съпругата си за домакинската работа
Снимка: Pixabay
Съд в Пекин нареди на мъж при развода със съпругата си да изплати определена сума като компенсация за грижите по дома по време на брака им, предаде Би Би Си.
 
Жената трябва да получи 50 000 юана (около 7700 долара) за положения в продължение на 5 години труд.
 
Делото предизвика мащабен дебат онлайн за стойността на домакинската работа. Някои дори твърдят, че компенсацията в случая е твърде скромна.
 
Мъжът на име Чен е подал искане за развод със съпругата си Ван миналата година. Двамата са се оженили през 2015 г. Първоначално тя не искала да се разделят, а след това поискала финансова компенсация с довода, че Чен не поел никаква домакинска работа и не помагал за отглеждането на сина им.
 
Освен компенсацията, която мъжът ще заплати, съдът постановил и месечна издръжка в размер на 2000 юана (300 долара).
 
Съдебното решение е съгласно нов граждански кодекс, който влезе в сила тази година. Според него партньор може да търси компенсация при развод, ако той или тя са поели по-голяма отговорност при отглеждането на деца, грижата за възрастни роднини и помощ на партньорите в работата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Ти носи достатъчно пари в къщи, пък аз ще гледам децата и ще поддъжам къщата. ама не можеш, нали?! Аз трябва да не съм еманципирана (да върша всичкото домакинството и да гледам децата), обаче освен това трябва да работя на пълен работен ден, щото ти ( големия мъж) не можеш да изкараш достатъчно пари за семейството.В България сте масово мрънкачи срещу женската еманципация, но некадърни до безобразие.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Интересното е как все мъжете знаете най-добрр каква е нашата роля... Хайде сега обратно в 19 век.
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27Истинските задължения на жената са да се грижи за домакинската работа да ражда и отглежда деца.Когато в България жената си знаеше мястото ,населението се увеличаваше ,сега сме най-изчезващата нация в света ,точно поради еманципацията на жената.
21
4
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бравос ! Начи се пак има умни ора около 70милиона кадя са осъзнали че за два пръста попикано месо не тряа си жертват ни парътъ ни свободътъ.
20
6
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не питайте защо има 70 милиона ергени. Те са мързеливи като болшинството българи и не са желани за бракосъчетавали. Търсят на коя на врата да се метнат и да я уморят.
19
9
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Да питам женската аудитория ? Ако не може жената да готви,то тогава за какво ми е ? Мойта не е спряла да готви.Защото аз не мога.Облекчил съм и труда възможно най много.Повече какво да направя ?
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми тогава много от нас ще станем милионерки.
17
8
 
3
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Не само ,че ще си върши задълженията по дома ,ами и песен любовна на три гласа ще пее.
16
8
 
5
 
! Отговори
Така е преди 3 години
при Китайският Комунизъм Едни Винаги Взимат, други Винаги дават. Свиквайте, щото Европа вече 12 месеца е под Китайска Комунистическа Окупация и Брюксел прави каквото Пекин нареди, плюс праща всичките ви пари на Пекин в замяна на маски Сделани в Китае!
15
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е доказателство, че жените навсякъде са еднакви. Не могат да убиват и тровят.Не могат да печелят наравно с мъжете и търмъчат пари за всяко нещо.Жените и парите са коренът на Злото.
14
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА НЕНАРОДНА РЕПУБЛИКА АКО СИ ОТ ПАРТИЯТА ЩЕ ТИ ПОСТАНОВЯТ ВСИЧКО В ТВОЯ ПОЛЗА!!!ТЯ Е БИЛА ЧЛЕН НА ПАРТИЯ ТОЙ НЕ Е БИЛ :D
13
2
 
5
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
БГФемен в действие :D Най-забавното е, че цитирате най-пропадналите "статии". :D
12
4
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ами като не ти изнася разведи се. Не си вързана за мъжа ти.
11
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Тука Баце ще го осъдат ли, или да у Китая? Що вреди е нанесъл, нема такава броеница в китайско
10
8
 
6
 
! Отговори
SS преди 3 години
Моята готви и върши домакинската работа.Навремето когато беше бременна със сина ни наех гувернантка да върши това.Която впоследствие малко ни окраде ,ама това е друга тема.Направил съм и кухня 41,5квадрата с всякакви уреди шкафчета,транжорна,печки,и т н.Сложил съм и един телевизор на стената и тя върти фолклорните канали.Не ме пуска и мен вътре.Доволен съм.Готви ми и ми угажда.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номер 3, деца не си гледал 100 про. Щото кат се даде на ясла и се почват едни боледувания да ти се отще, че си го дал за 3 дни в месеца.
8
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето мъже като се оженят и смятат, че жената е длъжна да отглежда тях и децата, да поддържа къщата, да спретва закуски, обади, вечери, да се грижи за възрастните, да ходи на работа и какво ли не. Всъщност семейството се прави от двама.
7
3
 
16
 
! Отговори
do 6 преди 3 години
Както го научите мъжа си. Имам познати, които не пипат домакинска работа. Мъжете им готвят, изкарват парите и дори им се налага да плащат на жени за почистване.Имам и от другата крайност. Мъжът си харчи неговата заплата за разни "важни неща". Вкъщи се пльосне на дивана или пред компютъра. Жената чисти, готви, грижи се за децата и дори осигурява средствата за храна и сметки.
6
3
 
5
 
! Отговори
Кръстьо преди 3 години
А насрещен иск за с.кса ? 5 години са това, а тарифите не са никакък малки ...
5
8
 
9
 
! Отговори
Да не се е женил преди 3 години
Вече без пари, не само не можеш да се ожениш, но да не можеш и да се разведеш. Бракът е отживелица, която е измислена от религията. Предхристиянският мъж и жена са били полигамни. А съвременият брак е за идеалисти, да се залъгват цял живот колко им е хубаво. В днешно време за 5-10 години, може да ти се наложи да смениш професия, да смениш град, дори държава. Ако другият не желае си длъжен да се съобразяваш. И така единият губят. Обикновено желаещият да се развива, да расте, а партньора - ремарке