Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?

Препаратите ще бъдат модернизирани заради новите щамове
Обновена: 27 фев 2021 23:01 | 27 фев 2021 23:01, Веселина Йорданова
100
Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?
Снимка: БГНЕС

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове. Това заявява изпълнителният директор на "Байонтех" Угур Шахин в интервю за германското списание "Шпигел".

Според Шахин обаче е възможно да има нужда и от трета доза от ваксината на "Пфайзер- Байонтех" най-късно до другата година.

По думите му най-вероятно оттук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години, предаде БНР.

Причината - ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред "Шпигел", че това ще е новото нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе!!!... плачете вие да ви Е-Б-Е-М!! П-У-Т-К-А-Т-А!! М-А-Й-Н-А!!... ама де да видим!!! Ще виснете обесени слуги на Сатаната по диреците, до такова ново нормално ще се(ни), докарате
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма ново нормално или е нормално или не е.противогрипните ваксини не са задължителни и не свързани с ограничения на права.
83
0
 
2
 
! Отговори
Нова ваксина преди 3 години
Най-добре е да направят ваксина която да трябва да се приема всеки ден, както всички други хапчета, едно сутрин и едно вечер. Така ще доят 7 милиарда лесно + още 1 милиард за децата.По-добре по 10 евро на месец, от колкото 50евро за година. И тези минават на абонаментни услуги като всички клаунд програми!
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Н а р к о В а к с !
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:)))) до втората година дали ще се доживее ...... няма тестове да се знае ... Междукурпоративната надпреварата и бързата печалба, казаха: : Няма Време !
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година или през година Ваксина ииии накрая ставаш ваксо зависим и ставаш Н а р к о В а к с !
79
1
 
12
 
! Отговори
Бахахахха преди 3 години
Не, мерси.
78
1
 
13
 
! Отговори
Не! преди 3 години
А на бас, че няма да са две години, една в най-добрия случай.
77
2
 
17
 
! Отговори
до Обективно преди 3 години
Те опукат ли ни веднъж с едната ваксина, втора няма да ни е необходима
76
0
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Никога няма да стане това!Сега ни изръбиха със задължителни ваксини, имунизационни паспорти и прочие, но още веднъж ако опитат, хората ще излязат на улицата, ще свалят продажните правителства и ще гласуват за патриотите, АзГ и други и тази диктатура по един или друг начин ще си отиде, няма да е за един ден или един месец, но не може да държат хората в медицински концлагер до безкрай
75
1
 
9
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Ай,чиститу!Който се е ваксинирал-периодично пак!Мерси!
74
1
 
21
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Надявам се бранд мениджърите на ковид кампанията да бъдат намерени и наказани, а данъците на биг фарма силно вдигнати
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новото ненормално ..до 10:30 немога да вляза в магазин а след това пак се редя на опашки с пенсионери , какъв е смисъла на тоз коридор бе
72
0
 
24
 
! Отговори
По скоро е преди 3 години
Новото ненормално !
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И никога , и за нищо на света няма да се ваксинирам с евроатлантическите чипиращи ваксини. Мога само да допусна с Китайската или Руската ваксина
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма две години. Шест месеца. Максимум.
69
1
 
43
 
! Отговори
Е как защо ? преди 3 години
За пари !Смениха името на грипа (вече никой не се разболява от грип) с Ковид , за да си пласират ваксините .Никой не купуваше вече противогрипни ваксини и затова измислиха короната за да плашат хората и да ги накарат насила да се ваксинират !
68
1
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Случаен минувачФакт е, че по онова време и в България на евреите са им слагали давидовата звезда! Гърцитe и aмeрикaнцитe oбмиcляли дa нaдянaт нaмoрдници нa двa кaтa! Ocтaнa caмo и пaмпeрc! Спомням си вица за стария косач в ТКЗС-то : Идва комисия на проверка и му закачат на косата още едно косило; втора комисия и търмък на г++а да си сбира накосената трева, а като видял, че идва и трета комисия - хвърлил всичко и избягал да не му закачат и фенер на +++я, та да коси и нощем!
67
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 74Ами така е, но нищо не можем да направим! Oвцaтa си е oвцa.Невъзможно е да се очовечи.Говорил съм с една моя колежка, която не можеше да спи от желание да се ваксинира.Викам добре де, като караш грип е същото. И тя е карала грип много тежко, за малко да умре.Викам защо не се ваксинираш и против грип, а само корона?А тя ми вика: Еми така е, ама пусто психика, като ме боцнат и се успокоявам, да не психясам.А като се разболеят, вдигнат температура и си викат: А, ето! Ваксината действа!
66
0
 
21
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Случаен минувачЕвреите в Германия през 1940 г. са били длъжни да носят жълти звезди.Случайно съвпадение ли е че сега в Израел раздават зелени значки на всеки ваксиниран евреин?Между другото, в Нюрнбергските закони се е казвало, че това се прави да защитят правата на евреите! На евреите е било забранено да носят германски национални символи, но им се разрешава да носят еврейски. Малко хора го знаят.