Отзоваха посланика на ЕС в Куба заради писмо до Байдън

Ще бъде ли уволнен Алберто Наваро?
Обновена: 27 фев 2021 22:19 | 27 фев 2021 22:19, Веселина Йорданова
39
Отзоваха посланика на ЕС в Куба заради писмо до Байдън
Снимка: БГНЕС, архив

Посланикът на ЕС в Куба е бил отзован в Брюксел за обяснения, след като подписа отворено писмо с призив към президента Джо Байдън да отмени търговското ембарго на САЩ над острова, съобщи говорител на шефа на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

"Поискахме от посланика да дойде в Брюксел, за да даде обяснения на Върховния представител" за външната политика, каза говорителят Петер Стано.

Посланикът на ЕС, испанецът Алберто Наваро, трябва да обясни защо е подписал такова писмо и каква е била мотивацията му.

Борел беше принуден да го отзове, след като 16 европейски депутати поискаха смяната на постоянния представител на ЕС в Куба за тежко провинение.

Стано не отговори на въпрос дали Наваро ще бъде уволнен. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: кубаСАЩесДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
... преди 3 години
Правилно е подписал човекът. Не се прави дружба и прогрес с органичения и заповеди.
29
0
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Колев,ти нещо не си наред.Виждал ли си държава,която да е добре,след като американците са и"помогнали"
28
2
 
12
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Вива Куба - Патриа о Муерте...
27
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяснението е "Дадоха ми пари от кубинската комунистическа партия за да подпиша писмото".
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Политбюро са го привикали да дава показания...пардон,обясненния.Либерстки ЕС, свършИ му кариерата
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с писмото си е дипломатичен ход ама евройгеейските лидери откъде да знаят това
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До жороЖорко, "режим и идеология" се премахват по 2 начина - или с външен терор или мирно, но...ако предложиш нещо по-добро /но пари на определена група лум п е ни/ и целия народ да го приеме идеологията и режима сами ще си отидат. Щото виж какво стана в демократична Украйна и ред други държавици от налагането на външната демкрация-мизерия, бедност, зависимост и ред други "благинки"
23
7
 
5
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 3 години
Алооо, аддминчето, айфде трий ме, закъсняваш. Друг път набързо, набързо триеш и блокираш. Айде давай....ммафиотски п.лъх
22
1
 
7
 
! Отговори
учуден преди 3 години
До 28 КОЛЕВ" в това сайтче" ! А *** как само така едно нежно, едно женствено звучи !
21
11
 
2
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 3 години
До антиджендарВ това сайтче продължва старата традиция *** да драще коментари в прослава на СССР, Русия, БСП, БКП под различни имена, както и да пише минуси и плюсове по колкото си иска и на който си поиска. ПОБЪРЗАЙ ДА МЕ ИЗТРИЕШ И БЛОКИРАШ КАКТО ВИНАГИ.
20
0
 
16
 
! Отговори
антиджендар преди 3 години
До 26 КОЛЕВРано в неделя си се надрусал бе ! Да не е нова мода сред софиискитеСороскиГендари това ?
19
25
 
1
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 3 години
Ембаргото трябва да продължи, докато им дойде акъла на кубинците и да си извоюват свободата от тази червена и престъпна комунистическа диктатура!За нула време Куба ще стане нормална страна с помоща на САЩ, ама нека стоят гладни, докато го разберат това!
18
5
 
8
 
! Отговори
СЛОНА преди 3 години
ЩЕ ДОЙДЕ И ТЕХНИЯ ЧАС И НА ЕС САМО МОГА ДА СЕ РАДВАМ АКО СЪМ ЖИВ ДА ГЛЕДАМ ТЯХНАТА МЪКА .ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА ГИ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е .
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега сещате ли се защо в ес е пълно с комисариами такива имало само в болшевишка русиятака че прави са бившия чешки президент и настоящия премиер на унгария че евросъюза е съветски съюз на европата
16
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета тая статия ми става ясно,че в Брюксел са абсолютни болшевики.Нямам думи!Човека нищо лошо не е направил.САЩ държи толкова народ в мизерия и бедност,заради санкциите които налага на тези, които им пречат.Но ЕССР е под абсолютен краварски контрол.Явно някой от кравария е наредил да привикат човека
15
3
 
31
 
! Отговори
komitata преди 3 години
Никой н еможе да пише против големия брат-това е свобада на словото и демокрацията -само ембарго и бомбардировки за тез дето не слушат
14
34
 
4
 
! Отговори
жоро преди 3 години
До АнонименКомунисти са. Репресивен апарат - следене, преследване и затваряне на политически противници. Идеологически те са комунисти. Не може да се махне ембаргото - нали целта му е да се премахне режима с идеологията. Ако това стане, Куба ще получи инвестиции, работа и ще са добре.
13
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куба не е заплаха за никой,там няма руснаци,фамилията Кастро не е на власт,разрешен е дребният частен бизнес,а САЩ продължават със санкциите!Явно целта им си остава същата ,каквато е от 150 години,Куба да стане колония на САЩ,по подобие на Пуерто Рико.
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди войната с Испания през 1898 г.,четирима американски президенти правят предложение на Мадрид за закупуване на Куба.Междувременно се разраства кубинско движение за независимост ,което САЩ умело използват, а колко са искрени е видно какво правят в Куба след войната .Хавана е длъжна да се съобразява всичко със САЩ,в момента Вашингтон се стреми към това.
11
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма глупост е ЕС да назначи испанец за посланик в Куба!Испания е с резервирани отношения със САЩ от войната им през 1898г.която слага край на Испанската империя.Мадрид е принуден да предаде контрола над Филипините,Пуерто Рико, и др.на САЩ ,а Куба става тотално зависима от САЩ ,нямаща право да подписва международни договори без одобрението на САЩ,съгласява се и за американски бази на острова.Стремежа на Куба за независимост е голям и затова САЩ се стремяли постепенно да я превърнат в колони