Учени: COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите

Значителна част от хората страдат от различни разстройства
7 мар 2021 11:32, Ния Христова
26
Учени: COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите
Снимка: Pixabay
Учените са открили, че значителна част от преболедувалите и оздравелите от COVID-19 страдат от невро-психиатрични и когнитивни разстройства. Това сочи изследване в списание Frontiers in Psychology, цитирани от "Монитор".
 
Според експерти от университета в Оксфорд Брукс в краткосрочен план 95% от клинично стабилните пациенти с COVID-19 са страдали от посттравматично стресово разстройство (ПТСР). В същото време от 17 до 42% от пациентите са имали афективни разстройства, като депресия.
 
"Основните краткосрочни когнитивни нарушения са дефицит на вниманието (45%) и увреждане на паметта (13 до 28%)", отбелязват още изследователите. Според данни от проучването в дългосрочен план невропсихиатричните проблеми се крият в разстройства на настроението и умора. Пациентите обаче се оплакват и от проблеми с концентрацията (44%) и паметта (38 до 50%).
 
В световен мащаб, според последните данни на СЗО, има 115,2 милиона заразени с COVID-19, а според университета Хопкинс техният брой вече надхвърля 116 милиона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Ковидови преди 3 години
А точно това правят психоза от сорта на бръкнал в контакта ***. (Хуманисти)
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честита ви Идиотокрация в близко бъдеще.
17
2
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Вярно е. Това биологично оръжие прекъсва връзката с Бог, затова трябва да се молим усърдно всеки ден и нощ, по всяко време и място. Предполагам, че и ваксината също прави това.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човечеството беше просто и преди, а сега ще изпростее още повече...
15
10
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 години
Ако имаше сериозни психо последици и травми - тогава защо това не се отрази на раждаемостта хората продължават като животни да се плодят без спиране и без срам дори и по време на епидемия да правят деца е престъпление.
14
1
 
9
 
! Отговори
НИЩО НЕ Е ТОВА преди 3 години
КАТО СЕ ПОЧНАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА В ЦЯЛ СВЯТ !!!ЩЕ ЗАСЕГНЕ ВСИЧКИ --- ЗДРАВИ и ПРЕБОЛЕДУВАЛИ и БОЛНИ Сега само с глупости ни занимават с такива елементарни проучвания и ваксини които не са отработени и изследвани за последици. ЕДИНСТВЕНО СИГУРНО НЕЩО Е КРИЗАТА И УДРЯНЕТО ПО ДЖОБОВЕТЕ НА ХОРАТА със заеми и кредити висящи.
13
4
 
10
 
! Отговори
ДА преди 3 години
А ваксинираните-по -късно!
12
5
 
7
 
! Отговори
Разстроен съм преди 3 години
За бизнеса си след като хората разберат колко много пари могат да спестят вместо да ги дават на мен за моите ресторанти, клубове и игрални хазартни зали.Хората не бива да свикват с толкова пари да трупат трябва увеселителният бизнес да им обира парите. Не може така това не се търпи парите трябва да са у бизнеса, а не у хората. Хората трябва да харчат пари и да живеят на кредити и заеми, а не да спестяват пари. Това е страшно обикновените хора не трябва да имат спестявания в никакъв случай.
11
2
 
4
 
! Отговори
ДА ОСТАВЯ преди 3 години
Психични трайни следи. Изолираните хора оставени без секс стават хищници и почват да нападат всичко около себе си.
10
1
 
12
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Всеки ден го доказват това тези , които преболедуваха с цирка си.
9
1
 
8
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
След такова заглавие ми идва да оставя дълготрайна следа на лицата на лицата на "учените","журналистите", колегите от НОЩ и пр.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хипохондрика от снимката, дето гледа света през прозорец, как е?
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Метежника ще остави следи в съзнанието на народа!
6
2
 
19
 
! Отговори
Мария преди 3 години
За номер 6. Абсолютно сте прав.Целият този психотормоз ежедневно, ежечасно няма начин да не се отрази на психиката. Знае се,че увреждането на психиката е необратимо. Може би това е и целта на заниманието от страна на deep state.
5
5
 
7
 
! Отговори
Ку40 преди 3 години
Ами застрелвайте ги, оздравели не ни трябват. Искаме 100 процента смъртност.
4
1
 
36
 
! Отговори
следотърсач преди 3 години
"Следите" са от "мерките". От "брифингите", на нощниците и от всекидневните заглавия, матряли и пушилки по "медиите". Не от "ковида".
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Коментар на абсолютенТъпир...
2
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако един сезонен грип може да нанесе вреди на психиката на човек, това говори недобре за човека.Вирусите са полезни и служат на човек да се освобождава от натрупаните отрови и да се обнови имунната система. Всичко друго е псевдо медицина с финансов интерес
1
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА Е ЗАГЛАВИЕТО ОТ ПЪРВАТА ИМ СТРАНИЦА!!!КОЕ ЗАГЛАВИЕ ЩЕ ПРОДАВА ПОВЕЧE!!КОВИД НЕ ОСТАВЯ ТРАЙНИ ПСИХОЛОГИЧНИ СЛЕДИ ИЛИ КОВИД ОСТАВЯ ТРАЙНИ ПСИХОЛОГИЧНИ СЛЕДИ ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ КУПЕТЕ СЕГА!:D