Драмата с липсващия стол: Турция обвини протокола на ЕС

На среща в Урсула фон дер Лайен се оказа без стол
8 апр 2021 18:00, Нели Христова
75
Драмата с липсващия стол: Турция обвини протокола на ЕС
Снимка: YouTube

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че международният протокол е бил спазен на срещата тази седмица на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с европейска делегация в Анкара, когато председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се оказа без стол, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Още по темата

На пресконференция в турската столица с министъра на външните работи на Кувейт Ахмад Насър ал Мухамад ас Сабах турският първи дипломат подчерта, че проведените с гостуващите европейски представители разговори са били "ползотворни и за двете страни".

По повод на възникналите спорове около спазването на протокола на срещата с Ердоган Чавушоглу каза, че са били приложени правилата на международния протокол.

"На срещата в приложения протокол бяха изпълнени исканията и препоръките на ЕС", каза Чавушоглу. Той поясни: "Разположението на местата за сядане беше направено в съответствие с предложението на ЕС. Точка. Нямаше да разкрием този факт, ако не бяха отправени обвинения срещу Турция," заяви външният министър Мевлют Чавушоглу.

Вчера ЕК възрази срещу пренебрежителното отношение към председателя на институцията Урсула фон дер Лайен при срещата във вторник в Анкара с турския президент. ЕС бе представен на срещата от Фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. На кадри от събитието се вижда как Ердоган и Мишел заемат единствените две кресла в помещението, докато дамата е оставена без стол и сяда на дивана отстрани по далеч от колегите си, срещу турския външен министър, който е под нейния ранг по протокол. Фон дер Лайен се озадачава, докато турският лидер и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заемат местата си пред знамената им.

Ситуацията е в момент, когато ЕС и Турция се стремят да възстановят връзките си, въпреки опасенията за резултатите на Анкара относно правата на човека, включително защитата на жените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Ммммм преди 3 години
Номер 66, научи се да пишеш!
63
0
 
3
 
! Отговори
chakali ne razbirat преди 3 години
това е, как то кьсно разбират и тека ще се науцат ЕС.... и тека с мигранти, и тека с гьрци.. дано да приемат турция ЕС ...
62
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ели, Ели, пак не си си пила хапчетата.
61
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Разположението на местата за сядане беше направено в съответствие с предложението на ЕС. Точка." - същото беше и с обвиненията на ек към астра зенека. И в двата случая се оказа, че брюкселските психопати лицемерно лъжат.
60
5
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Всеки гьол си знае жабите... Жалко за Турция, беше силна държава. Сега е в състояние под нивото на падението на империята.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тъмните векове насам - протокола изисква от подчинените да застанат прави пред - падишаха
58
0
 
12
 
! Отговори
Авертас преди 3 години
Както написа един френски карикатурист "Доказахме, че пред лицето на Турция можем да останем прави."
57
9
 
7
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
УРСУЛА Е КАТО ПРЕМИЕР НА ЕВРОСЪЮЗА ТЯ КОМАНДВА КОМИСАРИТЕ ТОЕСТ МИНИСТРИТЕМИШЕЛ Е ФИГУРАНТ КАТО РАДЕВНО СЛЕД КАТО Е СЪГЛАСУВАНО С ОРГАНИЗАТОРИТЕ ОТ ЕС ---ТУРЦИЯ НЯМА ВИНАНО НАВСЯКЪДЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ВЪЗНИКВАТ ГАФОВЕНЕ ВЯРВАМ ИНТЕЛИНТНАТ УРСУЛА ДА СЕ Е ОБИДИЛА И ТО ЛИЧНО
56
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ турците нямат нищо общо с нормалните хора!
55
0
 
8
 
! Отговори
до 70741 преди 3 години
А от къде взимаш помощи,це ни споделиш ли ?
54
9
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Низостта на турците е всеизвестна!!!
53
5
 
12
 
! Отговори
70741 преди 3 години
Още едно шляпване зад врата. Първо при Путин, сег при Ердоган. Китай и САЩ отдавна показват пренбрежението си. ЕС само в спомените си остава уважаван и авторитетен партньор. като погледне човек картата, вижда ясно кои са големите... Няма значение още кои страни ще обявим за европески...
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Турция се натиска да влиза в ЕС, не ЕС да прави мили очи на Турция.Обаче за тях нямало значение, че жената им отишла на крака.Т.пигьози какво друго може да се каже.
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драма било щот седнала на диван драма е това да умираш от глад да убиват във война тя диванча праз драма голяма няма що
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейките си мислят, че по цял свят са толерентни към тях както в Европа. Нека си сверят часовниците.
49
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената трябва да стои зад стола на мъжа. Така е по старите снимки.Мястото и беше зад стола на Шарл Мишел.Така е културно. И без забрадка е дошла на важната среща. Безсрамница.
48
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше изтанцувала нещо. Кючек, белиденс?Дават и цял диван да се чекне.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България сега в чий дкут е седнала всичко се връща така както се държи Европа с по бедните така се държат и по богатите с нея Машалла ефенди изкефих се
46
14
 
13
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Чисто турски манталитет. Неуважение по ислямски. ЕС би трябвало да се отърве от държавата Турция, която генерира бежанци с войни и "пази" после Европа от тях. За тази "услуга" искат милиарди евра. Този манталитет е наложен и на българите в течение на почти 500 години. Вижте и мненията на българите по-долу.
45
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да беше седнала в скута на Ердоган. Кво се прави на интересна и тя...