Лукашенко обяви, че е разбита група, планирала покушение срещу него

Била свързана със спецслужбите на САЩ
Обновена: 17 апр 2021 22:09 | 17 апр 2021 22:05, Веселина Йорданова
101
Лукашенко обяви, че е разбита група, планирала покушение срещу него
Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви днес, че е задържана група, планирала покушение срещу него и децата му, която е свързана със спецслужбите на САЩ, предаде ТАСС.

По думите му в групата влизат юристът Юрий Зянкович и политологът Александър Федута, които са задържани в Русия. Според Лукашенко организирането на покушението е станало с разрешението на висшето политическо ръководство на САЩ. А ръководителят на беларуското КГБ каза, че организираната група е започнала да осъществява замисъла за отстраняването на президента и организирането на въоръжен метеж.

Междувременно пресофисът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) огласи, че агенти на службата в сътрудничество с беларуското КГБ са задържали Зянкович и Федута, които били планирали "военен преврат в Беларус по отработения сценарий на "цветните революции" с участието на местни и украински националисти". Освен това двамата планирали "физическото отстраняване" на Лукашенко.

Според съобщението на ФСС разполагащият с двойно гражданство - американско и беларуско - Зянкович бил пристигнал в Москва след консултации в САЩ и Полша.

Той възнамерявал да се срещне с беларуски генерали, за да ги убеди да се включат в преврата., който трябвало да се състои на 9 май по време на т.нар. Парад на победата в Минск. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Не беше Русия то отдавна Беларус щеше да бъде поробена като Нас и вместо заводи за Трактори "" Беларус "" щеше да има тревясали халета ...... Справка виж БГ !
64
0
 
1
 
! Отговори
До Магелан 83 преди 3 години
За Бойко ли става въпрос?
63
8
 
5
 
! Отговори
Гледам и си мисля преди 3 години
Тоя ама хич не го слуша главата. Евтини трикове за да запази властчицата. Па ако може и Коля (единият от синчетата му) да го наследи на "трончето" все е файда. Да, да - ама надали! Мушмурок!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да не е групата на Доган. Преди години беше планирала покушение срещу Бойко.
61
13
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 3 години
Нищо ново под слънцето.Този Лисиченко ли е ,Лукашенко ли е е пълен лутаник и психар.Не може е 21век повече от година белорусци масово да протестират на площадите и да вадят доказателства за големи фалшивикаций на изборите,а в същото време той извършва най големите репресий срещу целия белоруски народ.
60
4
 
6
 
! Отговори
ЦРУ терористи преди 3 години
Занимават се само с преврати и убийства. Искали да убият Лукашенко, а едното дете да отвлекат
59
1
 
12
 
! Отговори
Има видео преди 3 години
Защо не публикувате записа, където уса агентите се договарят с опозиционни генерали. С двата крака са вътре. За много години
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Параноята е лоша болест.
57
9
 
1
 
! Отговори
Еврогей преди 3 години
Лукашенко има палав секси мустак, а Путин много възбуждащи зърна на гърдите, които почти постоянно са на показва!
56
1
 
6
 
! Отговори
Лукашенко преди 3 години
Искам всички мои поддръжници и тези на Путин в БГ форумите, да дойдат да защитят консервативно християнското ми управление! Стига само сте плямпали! При нас живота е рай - няма гейове и привърженици на Евро либералните ценности!
55
10
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До До Анонимен 61САТАНИСТИ КАТО ТЕБЕ МОЖЕ И ДА ГО ХАРЕСВАТ НО ИЗБОРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПО ВОЛЯТА НА НАРОДА, А НЕ ПО ВОЛЯТА НА ОБЯВЕНИ ИЗМИСЛЕНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛУКАШЕНКОВЦИ, АСАДОВЦИ И ФАЛШИВИ ПУТИНОВЦИ!!ЛУКАШЕНКО, АСАД И ФАЛШИВИЯ ПУТИН ОТКАЗАХА ПУБЛИЧНО ДА ОБЯВЯТ ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИ И ЗАЯВИХА, ЧЕ КАКВИТО ТЕ КАЖАТ РЕЗУЛТАТИ ТАКИВА ЩЕ БЪДАТ!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73 Точно, прав си, аз даже не се съмнявам и в това че ЦРУ искат да изнасилят Лукашенко и той да забременее и да роди своя наследник! Убеден съм приятелю, и долу Америка!
53
15
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Беларуският Борисов.
52
16
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Звучи много натрапчиво .това е отдавна изтъркана плоча. Виждал съм в руски училища как дори при началните класове ,часът започва с въпрос на учителката към децата: Ученици кой е най големият враг на Русия?? И всички в хор отговарят- Америке-Америка. И часът започва. И така всеки ден....
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не се и съмнявам в истинността на твърденията му
50
2
 
18
 
! Отговори
Вела Кавали преди 3 години
До АнонименКак защо!? Забранил е гей -парадите и изучаването на нашите ценности в училищата
49
4
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 3 години
И защо да е режим при Лукашенко?Харесват си го хората , нека си ги управлява!!
48
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жив и здрав човека и да се пази много и занапред...........ясно че, че който не се вписва в плановете на елита за нов световен ред, трябва да бъде изваден от играта!!!
47
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, че нямаме управляващ като него. Да нвмаме корона, ЛГБТ, слугинаж, общо взето щяхме да сме суверенна държава.
46
3
 
16
 
! Отговори
Вела кавали преди 3 години
Жалко, няма да можем да вкараме нашите ценности на беларуския народ