Джонсън, Макрон и принц Уилям се обявиха срещу Суперлигата

Подкрепяме футболните власти за налагането на санкции, написа британският премиер
19 апр 2021 23:00, Красимир Ангелов
27

Новината за учредяването на Европейската Суперлига достигна и до политическите глави по света. Множество феновете и футболни специалисти упрекнаха 12-те клуба основатели на надпреварата. Феновете на Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Юнайтед протестираха в Англия, а голяма част от фенските франции обявиха, че ще премахнат знамената и плакатите си от легендарната трибуна "КОП".

Създаването на суперлигата предизвика реакции и от страна на министър-председателят на Великобритания - Борис Джонсън и президента на Франция Еманюел Макрон.

Още по темата
Френският държавен глава приветства отказа за участие на клубовете от Лига 1 и призова световните организации да санкционират основателите на Суперлигата.

"Създаването на европейска Суперлига ще нанесе сериозна вреда на футбола. Подкрепяме футболните власти за налагането на евентуални санкции. Тази идея ще порази право в сърцето националните първенства и ще засегне феновете в цялата страна. Клубовете, които са се въвлекли в тази инициатива, трябва да се обърнат към феновете си и футболната общественост, преди да предприемат крайни действия", написа Джонсън.

А принц Уилям също разкритикува създаването на Суперлигата.

"Сега, повече от всякога, трябва да защитим цялата футболна общност - от най-високото ниво до основите - и ценностите на конкуренцията и справедливостта в основата ѝ. Споделям притесненията на феновете относно предложената Суперлига и вредите, които тя рискува да причини на играта, която обичаме", написа херцогът на Кеймбридж в Twitter.

Вижте повече във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз С2Н5ОН е правилната молекула,навреме ще те излекува.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без това кой гледа вече национални 9тбори. Скука. Големия футбош е клубния. Те решават , къде ще играят. Какво,ще направите ще изгоните всички отбори от турнира си ши?И какво нали просто някой друг ,ще организира нов готово. Не се правете на извънземни нишо незаввиси от вашата схема. Зависи от феновете. Ако те искат ...отбора е длъжен да се съобрази. Без фенове отборите са нищо.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се видя, кои са на филията :))) Хахахах ревнаха да си пазят боба. Значи тряба да се направи. Всипки играчи да се откажат да играят за националите и УЕФА да викам, толкова ли ще са важни. Алооо без ихтчаи и фенове да плащат тв за мачовете ви сте 0.Така че малко по иииизиии го давайте оядени старчоциии
6
0
 
2
 
! Отговори
Чеферин е същия преди 3 години
Да си припомним - Премиерът на Словения: Заради алчността на Чеферин и УЕФА умряха десетки хиляди
5
1
 
3
 
! Отговори
Макрон къде се бута преди 3 години
между шамарите, кой ще покани френски клубове, освен в Африканската лига.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално ШЛ няма смисъл. Накрая играят едни и същите големи отбори. Всипко останало е алабала. По добре да има лига само с добрите и една с малките. Какъв е смисъла отбор за 1 милиард са играе с редбул или Лудогорец. Не е добре измислено.
3
3
 
8
 
! Отговори
фалит на ШЛ преди 3 години
Опитват да съживят интереса към ШЛ но няма да стане. Интереса остава само към тия които печелят от Зап. Европа, но Източна Европа губи интереса защото техните отбори падат и накрая нямат фенове там. ШЛ е провален проект а суперлигата също както я замислят и то с африкански отбори, които са черни в Европа. Белите не гледат африкански отбори в евро ШЛ.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разчитат на азиатския хазартен бизнес. Комарджиите не са мамути, няма да изчезнат.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез *** вземат процент от Еуфа , видимо е