Злато за българския ансамбъл в Баку

И в двата финала момичетата ни влизат с най-високи оценки
8 май 2021 20:15, Анисия Иванова
13
Злато за българския ансамбъл в Баку
Снимка: БГНЕС, архив

Ансамбълът на България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели по абсолютно безапелационен начин златния медал в многобоя на Световната купа в Баку.

Нашите играха фантастично и в двете композиция и получиха за изпълнението си с 5 топки оценка от 45.550 точки, а за съчетанието с 3 обръча и 2 чифта бухалки - 42.600, така с общ сбор от 88.150 т. съвсем заслужено се окичиха със златните медали, съобщи БНР.

И в двата финала нашите момичета влизат с най-високи оценки. Среброто заслужено спечели ансамбълът на Италия със сбор от 84.250 т,. а бронзовите медали спечелиха представителките на Беларус, които събраха сбор от 81.900 т.

Топ осем допълват 4-то място - Азербайджан със сбор от 81.850т, пети се класира ансамбълът на Украйна със сбор от 77.400, шести - Узбекистан със сбор от 76.150, седмото място зае отборът на Бразилия, които събраха сбор от 75.100 точки и осми се класира ансамбълът на Израел със сбор от 74.550 т.

Момичетата на старши-треньора Весела Димитрова и помощник -треньора показаха как трябва да се играе за златен медал - мащабно, силно, артистично и вдъхновено.

Поздравления за състезателките и треньорките, както и за Елица Павликенова - танцов педагог на отбора, Елица Луканова - балетен педагог на отбора, Деспа Кателиева - директор на националните отбори и разбира се за съдийката ни Филипа Филипова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
До Анонимен 7 Има огромна разлика между двата спорта и начина на ранкуване. В Художествената гимнастика си има Световни първенства. Преди са се провеждали веднъж на две години, а сега всяка година. Погледнах в нета какво е Световна купа и там няма много инфо. През 2017 са се провели 9 издания, а сега май наистина са всеки месец. Няма лошо и всеки ден да си раздават купи, но някак си е странно да използват думата Световна и уж неволно да се внушава, че е нещо от ранга на Световно първенство.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световната купа е техният турнир, който се провежда в различни държави по света - световен.. както в тениса има мастърси, те имат купи. Няма само едно европейско и световно да имат на година все пак. Браво на момичетата! Вчера случайно засягай повторение на световната купа в София по националната телевизия в Австралия и много приятно ми стана!
5
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Във този спорт има много красота,както и във фигурното пързаляне.Момичетата са облечени така,защото няма как да играят с дълги рокли,и на високи токчета.Нека оценим труда им,независимо дали са спечелили медали или не.Нека ни радват все така.Успех!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много секси снимка :-):-)
3
2
 
12
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Някой може ли да каже каква е стойността на тази Световна купа? Не съм запознат, но имам усещането, че всеки месец се провежда Световна купа. Започвам вече да си мисля, че тези медали ги раздават като бонбони. Колко пъти в годината се провежда Световна купа?
2
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво!
1
11
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хубави момичета,а да се чекнат така.......какво "красиво" виждат в тоя "спорт"?!