Разводи за милиарди: Кои са най-скъпите в историята?

Бил и Мелинда Гейтс са последната милиардерска двойка
13 май 2021 07:41, Ния Христова
21
Разводи за милиарди: Кои са най-скъпите в историята?
Снимка: БГНЕС
В началото на седмицата Бил и Мелинда Гейтс публикуваха съвместното съобщение, в което те оповестиха решението си да се разведат след 27 години съвместен живот: "След като много обмислихме и работим усилено върху връзката си, взехме решение да сложим край на брака си". Както съобщават от TMZ, случаят ще бъде разрешен чрез частно споразумение, без съдебен процес и без финансова подкрепа или пожизнена финансова поддръжка, пише БГНЕС. 
 
Резултат, който обикновено не е обичайният: "Ту отро диарио" представя едни от най-скъпите разводи, които струват на техните герои над милиард евро.
 
Джеф Безос и Макензи Скот
 
Най-богатата двойка в света прекрати брака си през 2019 г., както потвърди самият Джеф Безос: "След дълъг период на изследване на любовта и пробна раздяла, ние решихме да се разведем и да продължим живота си като приятели." Сделката им превърна Макензи в една от най-богатите жени: 29,176 милиарда евро и 4% от акциите на „Амазон“.
 
Дмитрий Риболовлев и Елена Риболовлева
 
Благодарение на своите калиеви мини, футболния отбор на Монако и поредица от инвестиции в недвижими имоти, Дмитрий зае списъците на руските милиардери с прогнозно състояние от 7,2 милиарда евро. Разводът му с Елена нямаше как да излезе евтин: той й плати над 3,2 милиарда евро в тримесечни пенсии от 370 000 долара.
Още по темата
 
Алек и Джоселин Уайлденщайн
 
Бракът между френския бизнесмен и търговец на произведения на изкуството и американската социалистка приключи заради изневяра от страна на Алек. Джоселин получи компенсация от 3,1 милиарда евро през 1999 г., въпреки че през 2018 г. тя обяви фалит.
 
Рупърт Мърдок и Анна Мария Торв
 
Ана Мария Торв беше втората съпруга на медийния магнат. Освен че изживяха тридесетгодишна любовна история, която ги дари с три деца, разводът им струваше 1,4 милиарда евро.
 
Амансио Ортега и Розалия Мера
 
Когато Амансио Ортега се развежда с Розалия Мера, първата му съпруга, тя се превръща в най-богатата жена в Испания със състояние, достигащо 1,500 милиарда евро, а част от споразумението е тя да получи и 7% от Inditex.
 
Бърни и Славица Екълстоун
 
Случаят с Бърни и Славица е живописен, защото раздялата им е разрешена с обезщетението, което тя е трябвало да му плати. Бившият хърватски модел бе бенефициент на сочен доверителен фонд и трябваше да даде част от състоянието си, 980 милиона евро, на бизнесмена.
 
Харолд Хам и Сю Ан Арнал
 
Харолд и Сю бяха женени в продължение на 24 години. Те не бяха подписали никакви брачни споразумения и процесът по развода беше дълъг и сложен. Въпреки че тя му поиска 2,8 милиарда евро, в крайна сметка тази цифра се сведе до 829 милиона плюс други активи (като ранчо в Калифорния или къща в Оклахома) на стойност няколко десетки милиона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
българка преди 2 години
Ах-ах-ах - забравили сте развода на Роман Абрамович с първата му съпруга и майка на пет от децата му. Тя си тръгна с почти 5 милиарда долара......
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега как ще си поделят печалбите от ваксините, просто не ми се мисли. Не е лесно.