Отпада карантината за българи за Германия и Румъния

Какви са условията за влизане в двете страни?
Обновена: 15 май 2021 20:16 | 15 май 2021 20:14, Веселина Йорданова
26
Отпада карантината за българи за Германия и Румъния
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Германия облекчава мерките при пристигане в страната за гражданите, пристигащи от България, които са ваксинирани или преболедували Covid-19, съобщи българското външно министерство.

За пристигащите от България задължението за поставяне под карантина се прекратява след представяне на удостоверение за оздравяване след коронавирусна инфекция, имунизация или негативен тест за Covid-19.

Тестът може да се представи до 48 часа след влизане в страната.

Изключение от задължението за тест и удостоверяване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.

Отпада изискването за карантина и при влизане в Румъния за български граждани, които са имунизирани или покажат отрицателен PCR тест за Covid-19.

По информация на посолството ни в Букурещ тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната.

След имунизацията трябва да са изминали най-малко десет дни, а поставянето на ваксината се доказва със съответен документ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 9Никой Не знае със сигурност какво става. Трябва да минат години, за да се разбере ваксинираните от какво ще починат, дали от рак, тромб, или ще умират внезапно. Всички са се презаразили стотици пъти, защото така работи вирусът. СЕО на Пфайзер не се ваксинира, под предлог, че вече е изкарал болестта и не е нужно.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ ЧЕ АЗ НЕ МОГА ДА СИ ОТГОВОРЯ.ХИПОТЕТИЧНО АКО СИ ПОСТАВЯ ВАКСИНА АЗ ПРЕДПАЗЕН ЛИ СЪМ ДА БЪДА ЗАРАЗЕН, И ОСТАВАМ ЛИ ПРЕНОСИТЕЛ НА ЗАРАЗАТА ИЛИ ЕДИНСТВЕНО СЕ ПРЕДПАЗВАТ ДА НЕ БОЛЕДУВАМ ТЕЖКО. АКО Е САМО ПОСЛЕДНОТО СИ Е МОЙ ЛИЧЕН ИЗБОР КАКВО ДА НАПРАВЯ С МОЯТ ЖИВОТ НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МЕ ОГРАНИЧАВА И ПРЕНУЖДАВА ДА НАПРАВЯ КАКВОТО И ДА Е ПРЯКО ВОЛЯТА МИ.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи или ваксинация или пср тест иначе карантина но докога?
6
4
 
3
 
! Отговори
Ник преди 2 години
тестовете са ваксините/чипирането, а ваксините са следващо ниво по пътя на вакситаназията. защо трябва да бъркат по дупките на хората, ако мога да им изплюя представителна извадка на всичките си вируси и бактерии и ДНКто, което искат да събират незаконно.
5
1
 
0
 
! Отговори
Бавареца преди 2 години
За всички от рискови страни отпада карантината при отрицателен тест до 48ч.
4
11
 
18
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Ха-ха, Ковид! Как е канарчета ? Нали не беше задължително да се ваксинираш? Защо в повечето страни няма избор, а само меко казано подозрителните и категорично незнайно за какво слагайи РНК препарати? Защо няма ваксини по аптеките? Защо масоео се спират финансирания за разработеането и пройзводстеото на ИСТИНСКИ работещи ваксини? Друг е въпроса дали Ковид е конкретна болест!
3
8
 
5
 
! Отговори
Видял преди 2 години
И без това, самолетните компании пропускат болни клиенти за да не фалират. Но за пред 'хората" искали отрицателен пср..(самият пср не открива всички заразени и болни)!.Идват от Всякъде, заразяват и си заминават, никой копче не им казва минават и отрицателен пср тест не означава, че не заразяваш. Ще върнеш човека от терминала....:)))) Но е хубаво да има поне спокойствие....ако не друго!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До hmТук в Германия беше така : при пистигане представяш тест , ако е негативен си в карантина 5 дена , след което си правиш тест и ако е негативен карантината ти отпада . Но при всички случаи 5 дена карантина . Сега това явно отпада .
1
8
 
14
 
! Отговори
hm преди 2 години
Че то кога е имало карантина за тези, които имат отрицателен тест? Нали така е във всяка държава. Ако имаш отрицателен ПСР не стоиш под карантина. А това с тия ваксини, че заместват ПСР е супер несправедливо. Буквално принуждават неваксинираните да го направят, защото иначе ще се набутват за ПСР до края на света.Така и не ми е ясно защо ако се чувстваш окей и нямаш температура не е достатъчно. Няма доказателство, че хората могат да заразяват ако нямат симптоми. Това е някакъв мит.