80-годишна японка по погрешка получи две ваксини в един ден

Засега няма странични ефекти при жената
16 май 2021 10:21, Ния Христова
25
80-годишна японка по погрешка получи две ваксини в един ден
Снимка: БГНЕС

Служител в болница Тойохаши в префектура Айчи в централна Япония по погрешка е сложил втора доза ваксина от "Пфайзер/ БионТех" на 80-годишна жена, която по-рано същия ден е получила първата си доза, съобщава ТАСС, позовавайки се на агенция „Киодо“.

Лекарят не е проверил самоличността на жената, която преди това е била ваксинирана от друг здравен работник. Отбелязва се, че многократната ваксинация не е причинила странични ефекти при нея. Болничният персонал обаче продължава да наблюдава състоянието на възрастната жена.
 
"Пфайзер/ БионТех" препоръчват две дози от ваксината да се прилагат на интервали от три седмици.
 
Ваксинациите в Япония започнаха в средата на февруари. Към днешна дата само 1,2 милиона от 4,8 милиона здравни работници (около 1% от населението) са завършили имунизацията. На 12 април започна ваксинация на 36 милиона жители на страната на възраст над 65 години. Сега в тази категория 400 хиляди души са инжектирали първата доза и 15 хиляди – две дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 2 години
Естествено, че нищо няма ѝ има...1) Една доза Модерна съдържа 3,3 пъти повече РНК от доза Файзер, а течността е почти два пъти повече от тази на доза Файзър.2) По време на изпитванията за дозировка са слагани различни (по-големи) количества на доброволците.3) Дозата е минималната, която постига ефект избрана е така. че да пести материал. За толкова възрастен човек дори може да е по-добре, че са ѝ сложили двойна, щото имунната система на възрастните реагира по-вяло и повече стимул помага.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се плаши! Ползите превишават рисковете, а с две дози на един път - ползите двойно превишават рисковете! Тъй рече Бай Ботокс!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден в Испания ваксинирали група учители (към 60 броя) с ваксини които не са за тяхната възрастова група, ама ги успокоиха , че няма страшно - всички ще умрем рано или късно.
2
1
 
27
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
Тази 80-годишната японка, уста не е ли имала, па да му каже на тоя лекар, че вече са я обработили?
1
0
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
УЖАС ЗНАЧИ И В ЯПОНИЯ СТАВАТ ГРЕШКИ