Шведски журналист наклевети Стефка Костадинова и посегна на рекорда й

Примата на леката ни атлетика се закани да го съди
16 май 2021 22:00, Красимир Ангелов
129
Шведски журналист наклевети Стефка Костадинова и посегна на рекорда й
Снимка: БГНЕС

Шведски журналист наклевети по грозен начин великата Стефка Костадинова и постави под съмнение рекорда й от 209 сантиметра във високия скок, който стои непокътнат вече 34 години.

Патрик Еквал е известен с два факта: с ненавистта си към спортистите от бившия социалистически блок и с обожанието, което изпитва към една от известните лекоатлетки в скока на височина от близкото минало – неговата сънародничка Кайша Берквист, съобщава bTV.

В събота вечер Еквал си позволи да отправи шокиращо обвинение към Костадинова по време на участието му в телевизионното състезание "Muren". Куизшоуто се излъчва по един от най-гледаните канали в Швеция - националния SVT в 20:00 ч., а в него Еквал многократно заявява, че по време на първенството на планетата в Рим на 30 август 1987 г., когато поставя световния рекорд, българката е била "натъпкана с допинг".

Думите нажежават атмосферата в студиото и журналистът дори е предупреден от друг участник в предаването - адвоката и бивш министър на правосъдието в Швеция Томас Бодстрьом, че тези негови твърдения без доказателства ще го вкарат в съда и че ще бъде осъден за клевета.

"Скоро ще имаш нужда от адвокат, ако продължаваш да говориш така", казва му седналият до него юрист Томас Бодстрьом. Наглостта на Еквал обаче не спира и той упорито отказва да се извини: "Пак ви казвам, тя беше натъпкана с допинг".

Потърсена от bTV, Стефка Костадинов заяви, че възнамерява да търси правата си в съда срещу шведския журналист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
3
 
! Отговори
мхм преди 2 години
всички знаем, че костадинова бе натъпката, но си мълчахме, защото ни се размина и бяхме постигнали нещо, същото на футбол 94..
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубав е че шведите са на изчезване. Сбъркани и извратени хора
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не трябва да се изненадва човек като чуе че един си кой е казал нещо.Светът се промени много,а Стефка Костадинова трябва да си изчисти името.А ако има някой претенции към рекорда на Костадинова това можеше да е някоя от нейните съпернички ,не този швед на който за първи път му чувам името.
85
0
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
На всички *** дето се съгласяват, че Костадинова е взимала допинг ще кажа:- Добре - нека е взимала, ама това не е бокс, не е футбол по 90мин, не е спринт на 50 или 100м.Не е колоездене по 2 часа.Там е 3секунди засилка и 90процента техника.Не са щанги....Стига глупости - тоя рекорд си остава нашКолкото и да ЗОБите негърките...
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си мислите, че с витамин С се става шампион много се лъжете
83
9
 
4
 
! Отговори
Клеции II преди 2 години
Стефка едва ли може да се закълне с ръка на сърце, че е била чиста. Повече от сигурно е ...
82
13
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Разбира се, че е била тъпката с допинг, за това няма никакво съмнение. Просто по онова време руснаците разработваха препаратите и ги раздаваха на соц. блока, за да докажем колко е велик социалистическия строй. Имаше си негласно споразумение между Изтока и Запада, кой, как, и т.н. Бяха си разпределили терена, и не се хващаха един друг. Западните държави си имаха и техните препарати. Ние от време не време се промъквахме покрай големите. След падането на режима ни изловиха един по един :)
81
5
 
7
 
! Отговори
Спортист преди 2 години
Е, като знаем как се случваха нещата по времето на социализма, с голяма доза на сигурност може да повярваме на думите на Еквал. Видяхме какво се случи с щангите, какво може да ни накара да мислим, че не е било същото с леката атлетика?? Руснаците до ден днешен си играят на котка и мишка с анти-допинг комисиите. Какквото е в останалите сфери с държавите от бившия соц. блок, същото е било и в спорта.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изяла цяла тенджера китайски боб и ползвала ракетната тяга за да скача по-нависоко.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖУРНАЛИЗЪМ ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички автори в тоя сайт имат проблем.
77
0
 
16
 
! Отговори
7654 преди 2 години
Стефка Костадинова трябва да вземе мерки срещу тоя извратен швед и да го смачка,това е огромно човешко постижение,просно в тези извратени северни страни като чуят източна Европа и Русия и почват да говорят ужасии и си показват колко са толерантни ...0 %,вдичко там е маски и фалшиви усмивки и фалш до дупка.Стефке,грабвай адвокати и то накажи тоя извратеняк,дето плюе по изночноевропейците,а Ивеция е Арабия
76
2
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Има известна истина в думите на тоя гей ?!Но допингът, който може би е изплозвала Стефка Костадинова е напълно разрешен ?!Доколкото съм чул, тя поставила рекорда няколко месеца след раждането си, бързо е влязла във форма и все още имала разни хормони, не помня точно какви, които са ѝ позволили да постигне този рекорд ?!Но за това никой не може да я упрекне, ни най-малко !!!Да е жива и здрава Стефка Костадинова и да несе поддава на съблани и корупция, както колегите ѝ от другите спортове !!!
75
7
 
7
 
! Отговори
До 87 преди 2 години
На Богомилова,Донкова и Костадинова тембъра на гласът им е мъжки.Случайност? Слушал съм в Тубата интервюта на покойната Флорънс Грифит Джойнър-иконата на американският спорт,чийто рекорд на 100м.едва,ли някога ще паде.Същата работа.Просто не ги хванаха.Мда.
74
0
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Гледах босфортв и се изясни картинката, а именнотова е НАЙ-СТАРИЯ НЕПОДОБРЕН РЕКОРД в лекоатлетиката на съществуваща държава!!!Другите такива са на страни,които ги няма ГДР,Чехословакия и СССР.Което има смисъл, като си спомним, че 2017та евро федерацията беше внесла предложение да паднат всички рекорди преди 1990та.Няма да я бъде тая работа обаче - да падне рекорда, ама със талантлива състезалка, дето ще скочи 2.10м, а не с бюрократични бълвочи и допинг измислици.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профила на журналиста https://facebook/patrick.ekwall
72
6
 
7
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Ствфчето е толкова напред че едва ли я боли фара за тея глупости, няма как да докаже че не е била на допинг при положение че всички са на допинг
71
2
 
44
 
! Отговори
За това е учила преди 2 години
Стефка за това е учила,засилила се и най-високо скочила!Сега лесно ще осъди двуполовия шведски психопат и ще пипне добри пари.
70
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швесткият журнали си е посегнал сам на себе си по-точно. Нема да е първият нито последния.
69
2
 
32
 
! Отговори
Едни ще бъдат преди 2 години
Запомнени със спортните си постижения,а други с простотията си!