Джо Диксън се обърна към критиците, ще спасява ли Левски?

Очаква се скоро той пак да е в България
20 юни 2021 11:52, Александър Попов
22
Джо Диксън се обърна към критиците, ще спасява ли Левски?
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за нов собственик на ПФК Левски Джоузеф Диксън обяви, че сделката по придобиването на закъсалия футболен клуб се бави, тъй като все още не е получил необходимия договор от адвокатите на отбора от "Герена".

Диксън изпрати писмо до БТА, с което се обръща към феновете на "сините" и обяснява моментната ситуация, както и потвърждава намеренията си да инвестира над 240 милиона долара.

"До феновете на Левски София,

На 8 юни представих на клуба (ПФК Левски София) документи от базирана в САЩ финансова институция, които включваха определени срокове, цели и времеви рамки за предложените от мен инвестиции от над 240 милиона долара на ПФК Левски София.

За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на Левски. Дълбоко оценявам и уважавам мнението и теориите им, въпреки че трябва да призная, че някои бяха доста комични, но все още очаквам някой от тях да предложи алтернативна опция или съществена финансова подкрепа за клуба, или да излезе със стратегия, с която да извади клуба от ситуацията, в която е попаднал в последната малко повече от година.

Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на този, която аз дадох.

Също така предизвиквам критиците с техните скептични предположения логично и рационално да обяснят как точно чуждестранен инвеститор ще успее да "измъкне" нещо в краткосрочен план от организация с отрицателни финансови потоци, сериозни дългове и никакви средства.

Докато чакам критиците да съберат "идеите" си и да дадат на феновете на Левски техните "решения", бих искал през тази седмица да ви представя нашия план за Левски, който ще ви бъде предоставен, с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план, който заслужава и от който отчаяно се нуждае.

Може би общата реакция през последния около месец към предложените от нас инвестиции в Левски София показват на всички много ясно и точно защо директните чуждестранни инвестиции в България, уникална и много красива страна с безграничен потенциал, съставляват толкова малка част от Брутния вътрешен продукт.

Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на Левски, който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора, очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката.

Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба.

Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде.

Джоузеф У. Диксън

Всичко за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: левскиДжо Диксън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
dixsun преди 2 години
Аз ви казах ,че ще пием нчколко судени води но вие на вчрвахте
17
2
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Джоузев( Йосиф) Диксън е евреин. "Герена" ще стане кланница "халал"...пардон "кашер" или фабрика за сапуn, фекафели и хумус. Три в едно. Да живее АС 1923, тоест ЦСКА ! Ако обаче и червените си въобразяват,че няма да ги яхнат чиfути много се лъжат. Аз от години предлагам ЦСКА и Левси да се обединят оод името Атлетик Слава,но с надъхани е трудно да се разбереш.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В МОЛ-а може да има и кафене, бар, ресторант. 1 кафе 30 мл. 50 лв. 3 кебабчета с гарнитура 300 лв. Фен си трябва да плащаш кеш.
15
0
 
10
 
! Отговори
Брутално,но истина преди 2 години
Левски НЯМА ДА БЪДЕ СПАСЕН от тоя. Няма . И го казвам не защото не харесвам Левски. Ако трябва да съм откровен - безразлично ми е.И точно за това преценката ми е реална . Далеч съм от розовите мечти и отчаяните надежди на феновете на Левски. ЗАЩО няма да има спасение ли ? Ами защото този е ПОРЕДНИЯ "МЕСИЯ" дошъл да ПРАВИ ПАРИ от футбола. Той е бизнесмен.Вложените пари ТРЯБВА да бъдат възстановени и дори да има печалба . Така че очаквайте - нови далавери... мошенически трансфери... оше измами..
14
0
 
11
 
! Отговори
бай Лазо преди 2 години
...Тоя е мъжката Гинка Върбакова...
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се Диксън ще ви спаси. Всеки български гражданин се надява все някой да го оправи, да го спаси, но не и той да поеме инициативата за това. Човека ще направи МОЛ от където феновете ще трябва да се избиват в кавички като си дават пари за артикули от Китай и така ще се издържа клуба. Какво не е ясно тук?
12
0
 
8
 
! Отговори
Умен българин преди 2 години
Тоя е голям майтапчия! Ама и левскарите му се връзват. Да си фалират в мир. После ще има много Левскита, няма страшно. Вижте какви дърти цесекари как се кълнат в ЦСКА-София и не им пука, че това е Литекс . Щом има хранилка, за тях е все едно. Така ще е и с Левски.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е това шоу,при положение че футболния клуб в досегашния му вид си заминава. И това не е само за Левски а за всички клубове в България.
10
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
"В" група - Левски ще си направи бедно отборче...ЦСКА /истинското/ отдавна фалира!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПАСИТЕЛЮ ДИКСЪН, КОЛКО МАНГИЗИ ПРЕПИРАШ. ПУСНИ МАЛКО И НА МЕН ДЕ, НЕДЕЙ ДА БЪДЕШ СКРЪНДЗА.
8
1
 
18
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
В България много скептици, но никой нищо не предлага...:)))Но ако съдбата на Левски е да изчезне, така да бъде. Няма нищо вечно, какво пък толкова...
7
0
 
12
 
! Отговори
hahah преди 2 години
До Баба МартаА Левски какви активи има? Само емблемата им струва нещо... Това е декапитализирано дружество, така че съпоставка с Балкан е неадекватна. Левски може само да спечели...но българина си е голям скептик по принцип...
6
0
 
11
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Фокусник когото чакаме да извади зайчето!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧЕ НИКОЙ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СПАСИ ЛЕВСКИ!ЧАЛГАТА НЕ ПРОЩАВА!
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФЕНОВЕ НА ЛЕВСКИ?ТОВА СА КВАРТАЛНИТЕ БЕЗДЕЛНИЦИ,КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН КИСНАТ В ЕВРОФУТБОЛ!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЖО ДИКСЪН ЩЕ СПАСЯВА ЛЕВСКИ?А НАСКО СИРАКОВ ЗА КАКВО НИ Е ТОГАВА?
2
2
 
8
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
същата история като авиокомапания балкан не познаваме хората които купуватникои не подава сигнал що за хора са това и видяхте накрая 4000 на улицата
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юафията няма да те допусне. Тя знае само да краде и фалира всички. Ако те допусне прости се с вложените милиони.