Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия

"Способна е да нанесе смъртоносни удари по всеки противник"
154
Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На тържествен парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

"Днес руската флота има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна, нашите национални интереси. Способни сме да открием който и да е противник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, ако се наложи, неотразим удар. Военоморското присъствие на Русия се разпростира във всички световни океани", посочи той.

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110"Недодялан и неграмотен коментар. За флагмана на кой флот "разказваш"?"Глyпаkо, флагман на флота на една държава е най-мощният им кораб. Иначе не е проблем във всяко езеро да назначиш по някоя продънена рибарска лодка за "флагман" и да обявиш че по брой на "флагманите" руската флота е най-голяматa в света.
100
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Вива пак лъже, самолетоносачи нямат , а приятелчетата на власта милиарди в чужбина имат
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я па ти..-----------------------------------------------------------------------------------------------------Само флагманите на руските флотове и флотилии са три пъти повече от всичките кораби и корабчета в състава на ВМС на Бг. Като количество, разбира се, не като военна мощ.
98
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, кога България е била от грешната страна? Когато размонтирахме Руската империя и техни представители подписаха капитулация пред Фердинанд? Или когато територията ни остана непокътната и без военни действия, докато Сърбия и Гърция бяха прегазени и разорени и останаха без армии, а Българи на финала беше с 350 000 армия със всичките и танкове и самолети и здрав тил? И ако не бяха мало умните сталински / русофилски терористи, нямаше да усетим, че е имало Световна война?
97
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България пак за пореден път се оказа от грешната страна барикадата. Вече ни стана навик. Пак ще трябва руснаците да ни спасяват!
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимендо 136 Ти само като прочете и се напика, ако ги видиш, сигурно ще се насереш....
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тържествен парад по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот се проведе не само в Санкт Петербург, но и в руските военноморски бази в Баренцово море - Североморск, Балтийско море - Калининград, Японско море - Владивосток, Черно море - Севастопол, Каспийско море - Каспийск, Средиземно море - Тартус, Сирия.
94
9
 
9
 
! Отговори
немец преди 2 години
А бе ако Путин завърти кранчето с газта немците ще почнат да акат от дърветата...
93
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелее...тоя Путинчо нещо окончателно е психясъл. В главата му дрънкат само оръжия и войни. Чудя се кога ще им писне на руснаците и ще му ударят един чепат майдан на връх червения площад?
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Handel------------------------------------------------------------------------------------------------------ Недодялан и неграмотен коментар. За флагмана на кой флот "разказваш"? Флагман на Северния флот на РФ е атомният ракетен крайцер "Пьотр Велики". Флагман на Тихоокеанския флот на РФ е ракетният крайцер "Варяг". Флагман на Черноморския флот на РФ е ракетният крайцер "Москва". Русия разполага с флагмани на Балтийския флот, на Каспийската флотилия и на Дунавската флотилия.
91
20
 
22
 
! Отговори
Русолюб преди 2 години
Русия е един огромен селски нужник, но парите на главните путинисти и техните *** и путенчета са наливани с милирди във валута в наши западняшки банки, така щото вси денги за газчица не са в рубляци, а в доларес, поради което сме безкрайно благодарни на Матушката и лично на тваришча Путина.
90
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата "овцевоз" е забранена на борда на корабите от русийския ВМФ. При споменаване на думата "овцевоз" сецвключват всички аларми и звънци, а корабът започва да изстелва топлинни капани и димни гранати.
89
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се изгубих. Руснаците бяха славяни. Бяха чистокръвни викинги. Сега варяги. Че и монголци. Скоро и американци.
88
4
 
13
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Вицът на столетието. Флагманския кораб на руската флота е пуснат на вода преди 33 години и се крепи над водата благодарение на многото пластове боя... А колко струва флота в бойна обстановка се видя от "блестящата" бойна операция на Кузя, където от 10 самолета на борда без да влязат в сражение бяха загубени 2.
87
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ща да ви разочаровам, но това Су-75 е едно аеродинамично недоразумение. Няма да лети с този въздухозаборник, прекопиран от Boeing X-32. Това е някакъв франкенщайн, сглобен само за авиошоуто МАКС-2021.
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше една книга по време на комонизма куршум за президента на борис габранов и путин това го чака ако не здаде власта.народа не иска вече измамници и аидуци да го управлява време е да започнат да си плащат в гроба или в затвора и в българия трябва да пъхнеме 10 политика хората да си вземат поука.
85
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и в Русията не е розаво! В някои области губернаторите и кметовете се опитват да въведат задължителна ваксинация, а населението е много чувствително на тази тема! По-голямата част от хората никак не долюбват Партията на власта "Единна Русия". Чиновниците във власта гледат на населението като на "Матрял". Корупцията е навсякъде и във всико, някои от чиновниците съзнателно саботират указанията на Путин?! Въобще, задава се сериозна битка между кулите на Кремъл!
84
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - САЩ финансираха Хитлер да нападне Русия.
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** е пич, живея в Канада но като затъна в кредити и дела за расизъм ще избягам в Русия като Сноудън.
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е силно повлияна от варягите-викинги и от монголците, тя е наследила хищническите им нрави, а освен това чрез православието е възприела византийскийското схващане да се разширява и да покорява. Ако Русия се откаже от имперските си амбиции означава да се откаже от самата себе си. Русия има екзестенциална нужда от вожд и от враг.