Трета поредна седмица безработните са повече от наетите

Най-много те са във Врачанско, София, Стара Загора
Обновена: 25 юли 2021 16:10 | 25 юли 2021 16:10, Веселина Йорданова
69
Трета поредна седмица безработните са повече от наетите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Трета поредна седмица новорегистрираните безработни са повече от започналите работа, показват данните от наблюдението на пазара на труда, извършвано от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

За първи път от периода 5-11 април насам тенденцията за превес на започналите работа над новорегистрираните безработни се обръща, и то в разгара на летния сезон, предаде БНР.

Данните показват, че най много  в последния наблюдаван период - 12-18 юли, са новите безработни в областите Враца, София град, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Пловдив.

В 14 от областите на страната записаните в бюрата по труда са повече от намерилите препитание.

От 28 декември миналата година досега новорегистрираните в Бюрата по труда са малко под  160 хиляди души, а устроените на работа - близо 142 хиляди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: безработни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Давай, майче! 51 "Гарантирано от Радевото сл. правителство." отсега нататък всички кривителства ще са радьовски - свиквайге! КОМУНИЗМЪТ си дойде благодарение на малоумието ви и злобата на "достойния" ви фърчилко. Чака-рака!
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едни и същи измамници и *** се въртят от 30г.,потомци на предишните измамници и крадци. Няма нищо, което да е наред, и латиноамериканските и африкански държави са по - справедливи. Безработицата е 50%,какъв е смисълът тези хора да се регистрират
46
2
 
10
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Държави със стотици милиони население им раздават на всеки клошар , пенсионер,ученик безвъзмездни средства вскеи есец а тук раздават само ако си известен певец,артист или бизнесмен,ресторантиер и тнт ако си трайно безработен нерегистриран в бюрото по-труда нищо не дават това го няма никъде другаде само тук затова никой няма да ви гласува
45
3
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Държавата има 1 2 милиона нерегистрирани трайно безработни от сега или от десетки години българи които 2 години дори не им раздадоха по-една заплата като безусловен базов доход затова всеки емигрира , ако някой все пак си намери работа то е за мрз , само в тая държава 2 години не се раздадоха безвъзмездни средства на всеки български гражданин ще се емигрира, нито намалиха работната седмица, нито преизчислиха пенсиите, нито европейска мрз, нито наемат на работа по-зле е от всякъде в света
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, слави ще направи един концерт и нещата ще се оправят, тошко и Филип Станев ще ги наемат безработните САМО СПОКО
43
3
 
11
 
! Отговори
Еми... преди 2 години
Нормално, ако не си чалгар или космонавт нямаш перспектива в България...
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма изненада. Учиндолеца разбира от чалга , а не от икономика.
41
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 2 години
А сега е лято -юли 2021год. Представете си зимата колко безработни ще има ? А идва инфлация и нова вълна от ковид.Съветвам не харчете пари за глупости,и се запасете с трайна храна.
40
6
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Има промяна, вече се усеща даже и след 2 месеца управление на Фигуранта, Чалгаря и комунистите :))))) Ахахахахахахахахаха. Ха да ви е честито, балъци :))))
39
1
 
19
 
! Отговори
гост преди 2 години
работа има ама никой не иска да я работи в повечето случай е нископлатена свързана с физически труд и огромен обем имам познати с фирма,които дават 900лв чисто в сферата на търговията ама паричките са малко а като идеш в магазина скъпо
38
1
 
2
 
! Отговори
икономист преди 2 години
Не схвана ли иронията в коментара ми?Нямам нищо против тези хора, но постиженията само в няколко сектора, не са показателни за цялостното ниво на развитие на икономиката ни. Не трябва да си затваряме очите за мизерията, която ни заобикаля!
37
3
 
14
 
! Отговори
Давай, майче! преди 2 години
Гарантирано от Радевото сл. правителство.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе Днес.бг може ли такова заглавие. Нарочно ли е, г.упави ли сте?!
35
6
 
5
 
! Отговори
До икономист от ИТ;) преди 2 години
Ами стани програмист бе, кой те спира. Копай код, като мен по цял нощ и ще имаш пари. Сега, като те гледам си поредния безработен, или в най-добрия случай нископлатен икономист. И пак са то виновни други, за това сме на този хал, защото гледаме в чуждата паница. Доктор така мислиш, така и ще живееш мизерно, вперил поглед в тези, които са успели. Сам си си виновен за това че, нали знаеш, че колкото и да хейтиш, това няма да напълни банковата ти сметка ;)
34
4
 
5
 
! Отговори
икономист преди 2 години
Обръщение от асоциацията на IT специалистите: Това е фалшива новина, всички наши членове, дори не са чували за такова животно "безработица". Не само това, но и при нас няма такива с доходи под 5000 лева. Вярно, че по-голамата част от населението в страната изнемогва и едвам си намира работа, но ние и всички около нас са добре. А и ние не вярваме, че изобщо съществуват хора с ниски доходи или без никакви доходи. Честно казано, не ни и пука...
33
12
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Разбира се, че са виновни ГЕРБ. Да не би аз да затварях бизнеси и да принуждавах хората да правят нелегални дискотеки? Аз ли затворих Банско насред сезона и провалих Черноморието? Аз ли изпуках 3 млрд за да псигуря газовия алъш-вериш на Просия и Сърбия? Аз ли изхарчих милиарди левове за маски и плексигласови екрани, за ивермектин и хлорокин? Аз ли одобрих печатането на необезпечени пари? Не - сви нята от Банки с жълтата фанелка.
32
15
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Нормално. Просташката герберастка пандемия до това води.
31
4
 
18
 
! Отговори
големи успехи? преди 2 години
Това ясно показва абсолютен провал на пилотчето радеф и чалгопитека трифонов в управлението. Нищо, нека още управляват малко е
30
2
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои хора ме мразят и искат да живея зле ?Искат да нямам нищо ! Искат да нямам хора в живота ми и да съм съвсем сам ! Искат да свърша зле , но преди тва да живея зле ! Защо ?
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само началото