Русия разработва хиперзвукова ракета с дълъг обсег

Какви оръжия тества страната?
78
Русия разработва хиперзвукова ракета с дълъг обсег
Снимка: БГНЕС

Русия разработва най-новата авиационна хиперзвукова ракета с дълъг обсег Х-95, обяви началникът на военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на РФ генерал-полковник Владимир Зарудницки.

Според генерала днес доминирането в космическата сфера е условие за успешното водене на военните действия. Това превъзходство се осигурява от ефективното използване на бойни самолети.

„За тези цели Руската федерация разработва и приема нови и модернизирани модели оръжия, военна и специална техника, като стратегически ракетен бомбардировач Ту-160М, авиационна хиперзвукова ракетна система "Кинжал", високо прецизни въздушни оръжия с голям обсег, по-специално хиперзвуковата ракета Х-95", казва Зарудницки в статията си за факторите за постигане на победа в бъдещите войни, публикувана в списание "Военна мисъл".

Ръководителят на академията също отбеляза, че за целите на авиацията се създават безпилотни летателни апарати от различни класове, радари за откриване над хоризонта, зенитно-ракетни комплекси и друга най-нова военна техника.

РИА Новости е намерила свой източник, според който "се разработва нова хиперзвукова ракета с голям обсег за използване във въоръжението на модернизирания бомбардировач на далечни разстояния Ту-22М3М, модернизирания стратегически бомбардировач Ту-160М и усъвършенствания авиационен комплекс за далечни разстояния".

"Прототипите на новия продукт вече са тествани", добавя източникът.

В момента руските войски се намират на експериментални бойни дежурни самолетни комплекси с хиперзвукови ракети „Кинжал“, които включват носител МиГ-31К и хиперзвукова ракета, създадена на базата на балистични ракети „Искандер“. При тестове боеприпасите достигнаха скорост 10 пъти по -голяма от скоростта на звука. В края на юни два МиГ-31К с хиперзвукови ракети за първи път бяха разположени на авиобаза в Сирия.

Русия също завършва изпитанията на корабна ракетна система с хиперзвукова крилата ракета „Циркон“. Корабите и подводниците на ВМС ще бъдат въоръжени с такива ракети. Последният изстрел на ракетата по време на изпитанията е извършен на 19 юли от фрегатата "Адмирал Горшков".

Както каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу през февруари, различни базирани хиперзвукови системи ще се превърнат в гръбнака на руските неядрени сили за възпиране./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
5
 
! Отговори
Русофил + още преди 2 години
Слава на Русия и нейните славни Въоръжени сили! Сега ще изквичите, че съм русофил и българомразец! Толкоз ви е акъла - щом обичам Русия, значи не обичам България! Щура логика! Ами ако си призная, че обичам Италия и италианците? Обичам музиката им, живописта им, архитектурата им, манджа италиана, виното им! Обичам шотландците и Шотландия и желая на този многострадален народ свобода и независимост! Обичам божественото питие, което са създали, моята постоянна закуска - пориджа, обичам колито!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво съмнение, че в последните години Русия успя да извади стари, от времето на СССР "наработки" и направи нови високотехнологчни оръжия така, че смая света. Само нашите русомразци, които не са много, но вдигат врява за много, продължават да пищят! Наистина стана трудно да си русофоб с аргументи! Затова използват гадни лъжи, плосък сарказъм, псувни. И понеже са ужасно семпли и не знаят езици, не четат западни издания - Jane's, Ntnl.Interest, Defence, The Times, Guardian...
54
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До USSF................Космическа Америка в 25 век? Ти добре, че знаеш за USSF, защото Джен Псаки я мислеше за някаква нова авиокомпания и се изложи пред едни журналисти. Почти толкова, когато искаше да прати самолетоносачи в...Беларус. Това са американците - пращат от ум! Русия и Китай могат да свалят ВСЕКИ космически обект. Руснаците имат толкова спътници с особено предназначение, че в Пентагона вземат хапчета против главобол!....крепостни феодали????? Тъъъпчо!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни дрънкат пари, други дрънкат оръжие, ние само дрънкаме...
52
12
 
5
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Да не бьдем толкова жестоки и снизходителни...Приказките за сврьхзвукови и т.н.самолети са само за прикритие и заблуда на врага!Те какьв самовар чудо са изобретили,ама го дьржат в най дьлбока тайна!
51
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милитаристи и агресори, крадящи земи от съседите си, иначе казано фашисти.
50
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Тия са въоръжават и ония са въоръжават..Изобщо всички подрънкват оръжия..За да са изтрепят взаимно...Ега ти шашавото "човечество"!...През 1962-ра Хрушчов в последната минута заповяда на флота отстъпление и така спаси света от ядрена катастрофа...Не знам сега,при толкова много възможности и "поводи" за взаимно унищожение,дали някой "фактор" ще успее да спре Лавината?!...Едва ли!..Ние сме обречени като вид..
49
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво на Русия,най-мощната и непобедима армия на света
48
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден на модул "Наука" сами му се включиха двигателите и завъртяха МКС. Днес ракети правят. Тръпки ме побиват от тези пияни псевдоучени.
47
0
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Този списувател,няма ли,запетайки на клавиатурата....
46
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат! Не я разработват, вече е внедрена.
45
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия разработва много неща. Накрая или му загасва двигателя на червения площад по време на парад, или го взривява турски дрон с азербайджански оператор из нагорнокарабхските чукари или пада нейде из иранската пустиня целейки цел нейде в Сирия. Всичките "неща" по дефолт са безаналогови, естествено. Те така.
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиперзвуковия модул Наука се оказа толкова мощен че завъртя МКС като пумпал от което разлигавените американци получиха стомашно разстройство.
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тая Русия бе, всеки ден разработва по 5-6 нови хиперзвукови ракети без аналог за невиждана радост на българското русофилство. Още ми е чудно защо има живи американци, досега трябваше да са умрели от страх.
42
6
 
13
 
! Отговори
USSF преди 2 години
Всичките оръжия, които притежават крепостните феодали са конвенционални, следователно подлежат на неутрализиране от ПРО и ПВО и няма да им свършат никаква работа в предстоящата космическа война. Единствено ракетите, изстреляни от Космоса от космическата флотилия USSF на Пентагона не могат да бъдат неутрализирани и това е така, защото Космическа Америка живее в 25-ти век, 400 години преди човечеството...
41
4
 
12
 
! Отговори
6557454 преди 2 години
Пак ли с боНби се фалят? Нещо така съществено или само боНби?
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа от Кремъл.
39
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как пък един път не прочетохме - русия разработва нов компютър; модерен автомобил; пионерска пенсионна реформа; иновация в администрацията; еко-храна; скоростен влак? човек като чете, има чувството, че тези само знаят да убиват и нападат.
38
7
 
3
 
! Отговори
На руски преди 2 години
Не е long range, а ракета большой дальности.
37
11
 
7
 
! Отговори
Нищо не се чува преди 2 години
Нищо не се чува от посока САЩ, няма ли да пуснат и те нещо хиперско. От 10 години само мълчат