Почина футболната легенда на Тотнъм Джими Грийвс

Голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм е издъхнал в дома си тази сутрин
Обновена: 19 сеп 2021 13:41 | 19 сеп 2021 13:37, Ния Христова
7
Почина футболната легенда на Тотнъм Джими Грийвс
Снимка: Pixabay
Легендата в английския футбол Джими Грийвс е починал тази сутрин на 81-годишна възраст. Голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм е издъхнал в дома си в ранните часове днес, предаде БГНЕС.
 
Бившият нападател е световен шампион с Англия от 1966 година и има общо 44 гола в 57 мача за националния отбор на "Трите лъва". Грийвс отбелязва 266 гола в 379 мача за Тотнъм между 1961 и 1970 година и остава водещ голмайстор на "шпорите" и до днес. 
 
Стрелецът се разписа при спечелването на ФА Къп от лондончани през 1962, както и във финала на Купата на носителите на купи година по-късно, когато Тотнъм става първият английски отбор, спечелил европейски трофей. 
 
Грийвс е играл още за отборите на Челси, Милан и Уест Хям, като неговите 366 гола в английския елит бяха рекорд за най-много попадения в едно от петте водещи първенства в Европа (Англия, Германия, Италия, Испания, Франция), преди да бъдат задминати от Кристиано Роналдо през сезон 2016/17.
 
Грийвс и съпругата му Ирен имат четири деца и общо десет внуци и правнуци. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 2 години
Няма по-*** футбол от английския. 0 талант и много напъни.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ролончо,не може да бъде и една 100 от класата на Грийвс ,както и та Боби Чарлтън, Джордж Бест , Сивори , Копа , Пушкаш , Кройф, Неескенс..и много ,много други ..гледайте им старите мачове и ще видите разликата , ако разбирате от истински футбол , а не от бутикови играчи ,които Блатер и ***..фи о..зи..те от Централите пробутват на сегашните поколения за "дзезди" истината е в ОГРОМНИТЕ пари за трансфери ..футболни качества - на средно ниво.... Грийвс- ВЕЛИК
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости!
2
8
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Боц-боц не прощава!
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Издъхнал е от раните си или от ковид. Не се разбра.