Мъж с 16 присъди преби и ограби възрастна жена

Той е задържан
27 сеп 2021 15:01,
59
Мъж с 16 присъди преби и ограби възрастна жена
Снимка: БГНЕС

Рецидивист с 16 присъди пребил и ограбил възрастна жена в село Тодор Икономово, съобщиха на пресконференция директорът на ОД на МВР - Шумен комисар Георги Гендов и заместник-окръжният прокурор Огнян Куздов.

Мъжът е задържан няколко часа след извършването на деянието. 

В петък мъжът е влязъл в къщата на 82-годишната жена с маска и  поискал пари.

В опит да се защити тя взела малка брадвичка, но нападателят я издърпал от ръцете й. След няколко удара в главата и тялото крадецът е отмъкнал 200 лева и златни накити, а след това напуснал жилището.

Пострадалата е настанена в шуменската болница. Няма опасност за живота й. Тя има фрактура на дясната ръката и лявото бедрото. Очаква се днес да бъде изписана, предаде БТА.

Още по темата
По думите на Куздов за около два часа полицаите са установили и задържали 44-годишния мъж, с адрес в с. Стан, който е криминално проявен, с множество присъди. В него е установена и банкнота от 50 лева, по която имало следи от кръв. При претърсване в обитаваното от мъжа помещение е установена и брадвичката, която отговаряла на дадените от възрастната жена обяснения. Той отричал да е ходил в дома на жената, но изготвената в спешен порядък експертиза доказала по категоричен начин, че кръвта по банкнотата е на 82-годишната жена.

След доклад на материалите и с постановление на прокурор, 44-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е осъждан 16 пъти за кражби, има и 11 криминалистически регистрации, като последната е от март тази година в Провадия.

При справка станало ясно, че през август мъжът е бил обявен за издирване от РУ- Провадия, като подсъдим по дело на местния Районен съд, бе съобщено на пресконференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Немезида преди 2 години
Докато *** биват пускани безнаказано така ще е !Не казвам да лежат в затвора, а след всяко престъпление як бой .
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е на свобода мъж с 16 присъди ? Има огромна нужда са се разясни на гражданите защо са ни такива законите и защо не ги променят онези в НС .
43
0
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Бой до посиране,и у затворо булка .
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега тези дето са го оставили на свобода би трябвало да бъдат наказани. Правосъдната ни система яко куца и страдат нормалните хора. До кога ще е това безумие.
41
1
 
10
 
! Отговори
ябадабаду преди 2 години
С 16 присъди и на свобода,слагайте му веригите на краката и да *** камъни някъде в Белене.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойково наследство, еййййййй
39
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Ами че той без да иска го направил с брадвичка бе хора може да се пусне под гаранция , а следващият път може да е с топорче че е по хуманно.
38
0
 
17
 
! Отговори
питам преди 2 години
Пак ли главният прокурор е виновен, че рецидевист с 16 присъди е на свобода. Тези 16 присъди по една седмица ли са другари съ дии. Питам Христо от ДБ.
37
1
 
13
 
! Отговори
COVID 19 преди 2 години
Все пак е влязъл по правилата и мерките за безопасност, с МАСКА!
36
15
 
9
 
! Отговори
Само напомням преди 2 години
Този престъпник е от електората на Радев, обяснил съм подробно защо в първия пост
35
0
 
22
 
! Отговори
Само напомням преди 2 години
Пари за майчинство трябва да се дават само с ОБРАЗОВАНИЕ и СТАЖ, а не на калпак, да развъждаме знаете кои. Основно образование - майчинство за 1 дете, следващите да си ги гледат както искат. Средно образование - майчинство за 2 деца, висше образование - майчинство за 3 деца. Това е начинът да имаме ГРАМОТНО И ОБРАЗОВАНО ПОКОЛЕНИЕ
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само напомням - ами и българките да раждат и да вземат тези 650 лева!
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавие след 72 часа - "Излязъл от ареста" с 16 присъди у б и и огра би баби чка"
32
6
 
8
 
! Отговори
Само напомням преди 2 години
ВМРО и ГЕРБ спряха професията "ромска м.айка". Назначеното от Румен Радев служебно правителство отново върна 650 лв майчинство 2 години поред, което е равно на 850 лв брутна заплата, защото не се облага с данъци. Това майчинство е повече от работната заплата в половината провинция. Познайте кой ще ги вземе тия пари и за кого ще гласува. МИСЛЕТЕ !!!
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
без ликвидиране каренна на хазарската глобалистка *** нищо няма да се оправи
30
1
 
21
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Нищо не става от тая държава. Да те страх да остарееш. Утре няма да има кой да ги погребе старците/стариците. Че децата им са по чужбините. ЕС е близо, но емигрантите в САЩ, Канада и Австралия са много далече. На нашите "политици" трябва болезнено да им се напомни, че ние, хората сме България, не личните им сметки и чекмеджета.
29
1
 
1
 
! Отговори
Гешефта преди 2 години
Чекайте да ида да се снимам с тия - тия дето са спасени и тоя дето е арестуван.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
електората на сорос
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 МВР къде е? Лесно е Боко и гешевицата да си разменят само нещата по шкафовете нали? К'во им пука за възрастните хора? Нека ги убиват по селата? Пък,ако хвана и посегна на някой от малцинството,че е искал да ограби дядо ми примерно ще ме изкарат най-големия виновник,защото и те като "Хората" имат права.
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на радеф достига нови висини