Някои деца се взират по 13 часа в компютъра по време на пандемията

Какви са нивата на стрес при родителите?
24 окт 2021 15:52, Нели Христова
19
Някои деца се взират по 13 часа в компютъра по време на пандемията
Снимка: Pixabay

Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните на електронните устройства през коронавирусната пандемия, сочи ново канадско проучване, цитирано от "МедикълЕкспрес" и БТА.

Средно подрастващите прекарват пред мониторите почти шест часа всеки ден, според данните, събрани от изследователите от университета на Западно Онтарио. Някои дори се взират в екраните на електронните си устройства още по-дълго време - зашеметяващите 13 часа дневно.

Канадските педиатри препоръчват децата над петгодишна възраст да остават по два часа пред екраните.

Учените изчисляват общото време, в което малчуганите гледат телевизия, използват компютри, смартфони или играят на видеоигри.

В изследването участват родители с деца на възраст между шест и дванадесет години. Те попълват онлайн въпросник, чрез който се прави сравнение между времето пред електронното устройство и другите ежедневни дейности преди и по време на пандемията. Доброволците също така отговарят и на въпроси, свързани с нивата на стрес и участието на децата в различните видове дейности.

Изводите са, че повечето родители са стресирани, а подрастващите остават пред електронните устройства доста по-дълго време. Специалистите насърчават родителите да контролират използването на електронните устройства от децата и да планират дейностите, които не са свързани с употребата на високотехнологични уреди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 13 - Можеш да взимаш и 15бона заплата, ама имаш ли 3000 часа в дотата? ;} Не можеш да ме впечатлиш със заплата пичага, тва дето ми го разправяш съм го мислил стотици пъти и винаги като си задам въпроса какво бих правил ако съм милионер отговора е "ще си цъкам дота по цял ден и ще пуша трева" и хосле осъзнавам, че аз го правя и без да съм милионер. Знаех си, че все някой ще ми се похвали с пари затова се върнах денонощие по-късно седяйки на тоалетната чиния.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте им очите от снимката, бесовете се вселяват в децата ви!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тъмен ангел,Стой си в тъмното и не цапай!Ще дойде ред с пулверизатор да трепя такива тъмни мухи като теб.
13
2
 
2
 
! Отговори
DARK_ANGEL преди 2 години
Рекорда ми от студентските години е 29 часа пред комп-а. Тогава имаше компютърни зали "The Matrix" , "Diablo" . Имаше огромни зали преди ерата на смартфоните... Бях геймър през 90-те на 10 години... сега съм програмист на 40 и пак седя по 10-12 часа на ден пред устройства... Ако лапетата си мислят, че няма да им се налага и за пари да седят пред екрани се лъжат. Отдавна няма пишещи машини в офисите! ;)))) Роботиката и изкуственият интелект няма да ни се разминат. Използваме ги навсякъде!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбв- Никакъв аутсайдер не си - ти си с масата - "цъкащи". Един познат беше като теб. Заедно започнахме да учим, но в един момент изостави книги, професионално, духовно, интелектуално и личноснто развитие и издумка 6000 часа в подобни глупости. 6000 часа, ако ги вложиш в образованив, са си ... 4 години в университета и 1 година проф. стаж. Днес аз взимам 8500 лева, пича е с ... 250 лева помощи!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Имам над 3000 доти за периода 2010- 2015 и всеки ден пушех по 5г амнезия. Уникални години. От месеци насам не съм играл, но все още плащам дота плюс акаунт. Спомням си десетки пъти, в които съм бил с жена и съм си казвал "уффф бих цъкнал една дота". Много е забавно да издразниш някое момиче и цял ден да цъкаш и повтаряш "само още една" докато си тръгне. Уникална игра, изпълняват се стотици команди в минута, а като ти омръзне нетфликсче, тиндър и ютуб премиум. Обожавам да съм аутсайдер <3.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Okey? И кво?
9
1
 
4
 
! Отговори
Ехол преди 2 години
Понеже като не е памдемия не се взират в телефоните и таблетите, наши? Как протича един учебен ден в училище, знаете ли? Сутрин ги буди телефона, в часове, междучасия и т.н. се гледат видеа в ютуб - защото учителите не може да се скарат на отрочето - татко змей ще дойде да ги набие тия зли даскали. Следобед *** се прибира, връчват му таблета, за да не ги занимава родителите, те гледат турски сериал все пак. Та така. Едва ли са повече на компютъра от обикновено, стегнете се.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мат осигорено време от - радев и компания
7
2
 
1
 
! Отговори
учител преди 2 години
Редно е да се намалят часовете при обучение в онлайн среда. Може да се постави здача, в която те да са участници и да потърсят решение в рамките на няколко дни, но не и да пишат и гледат екрана поне по 7 часа на ден. За съжаление никой не се интересува от това!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брейййй,открихте топлата ваода !Някои деца ,които са завършили 12 -ти клас ,не могат да си напишат собствените имена ,бе грешка !А,едно други деца ,изтребват населението с Бе -ем -вета !
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 13 часа ? Noobs
4
2
 
6
 
! Отговори
Безработен преди 2 години
Не само децата
3
4
 
14
 
! Отговори
Резултата от това е преди 2 години
вдигане на диоптът за една учебна година с 0.7 :) Не вярвах, че можем да докараме до там държавата да уврежда децата! Но е факт! Фашисти!
2
5
 
12
 
! Отговори
х преди 2 години
Една от целите на Господарите: създаване на безмозъчни зомбита, неспособни да мислят и неспособни да се противопоставят.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следват примера на родителите, които работят от вкъщи и не излизат по срещи навънка...