В сила са новите ограничения за българите, които пътуват до Германия

България е високорисков регион заради COVID-19
35
В сила са новите ограничения за българите, които пътуват до Германия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От тази неделя влизат в сила  нови изисквания за пристигащите в Германия от България, след като страната ни бе класифицирана от Берлин като високорисков регион заради COVID-19.

Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение от https://www.einreiseanmeldung.de.

Всички пристигащи от България е необходимо да представят COVID сертификат - отрицателен тест или PCR, направен не по-късно от 72 часа, или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането в страната, сертификат за ваксинация или за преболедуване. Тест не се изисква от  деца под 12 години, съобщиха от МВнР.

Сертификатът трябва да бъде качен на https://www.einreiseanmeldung.de. Пътуващите следва да използват индивидуалния линк, който са получили в потвърждението за направена дигитална предварителна регистрация  под формата на PDF документ.

Като COVID сертификати се признават: сертификат за ваксинация – пълна ваксинация като от поставянето на последната доза да са изминали 14 дни; сертификат за преболедуване - положителен PCR тест за COVID-19, направен най-малко 28 дни и максимално 6 месеца преди влизането в Германия; отрицателен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в регион с висок риск. Не се признават тестовете за антитела.

Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена на следния линк: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html.

Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът трябва да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на задължителна петдневна домашна карантина, която изтича автоматично на петия ден от пристигането в Германия. Следва да се има предвид, че е възможно изискванията да се различават в различните федерални провинции.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България във Федерална Република Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото е, че проверяват дали сертификата ти не е фалшив. Ако е редовен, ставаш равен с германзите.
26
1
 
1
 
! Отговори
Рено преди 2 години
Защо злобеете-да не би в Германия,препълнена от пришълци от Азия, да се живее по-добре,ходили сме преди 10-15 години и там беше съвкем нормално и спокойно,обиколили сме цяла Европа,но в Германия не сме ходили оттогава-харесвам я и ми е мъчно ,че се промени,както и Франция,с изключение на юг!
25
0
 
4
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
Зор ми е да ходя в Германия! С какви пари като ги нямам? Който има пари - да му мисли! На мен по-голяма грижа е как ще си плащам парното тази зима, а не дали ще ме слагат под карантина в Германия! Ако щат в Бухенвалд да затварят българите там, все ми е тая!Добре че времето е топло засега и дано не дигнат парното..
24
0
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Веднага обяснявам за 24 кое е новото, а именно-ако НЕ си ваксиниран отиваш в карантина за 10 дни, която може да прекъснеш с нов тест едва на 5 ден. Ако си ваксиниран-вкарваш в порала сертификата и карантината отпада-веднага в момента като качиш сертификата. Това означава напрактика, че турист, които не е ваксиниран или пък който отива да върши работа в командиравка за 5 дни може да забрави за Германия засега. Сега ясно ли ти е? Четенето с разбиране ти куца.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и до сега си има тестове за пътуване ! Кое е ново ? Или да има сензация в скапаните Беге медии
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм. . Жалко. Ще трябва да иставим малкия на бавачка за седмицата. Щеше да е хубаво, да дойде с нас до Берлин. . . Ама карай! Ще му направим снимки :)
21
2
 
3
 
! Отговори
Я преди 2 години
.... ДС в България постигна временнен успех, като успя да затрудни излизането на българите зад граница. Скоро и същинския успех: първо да ви докарат до бедност, която няма да ви позволи да имате пари, за да го правите, а ако и това не помага пак ще започнат да стрелят по нежелаещите да останат в комунистическия рай (както беше преди 89та).
20
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Кое е новото ???
19
4
 
2
 
! Отговори
До 20 СМЕХ.... преди 2 години
Са ха ха ха ха аааххх ! Колко болен ! Ваксината ти е повредила и без това повредения от ежедневното дрогиране мозък ! Между другото се чувствам супер в немско
18
4
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ЗА ПРОКАЖЕНИТЕ ОТ К-19-----ГОТИНАТА ЕВРОПА Е ЗАТВОРЕНА....ХАХАХААААА....САМО СИБИР ШЕ ВИ ПРИЕМА ВЕЧЕ!!!!
17
5
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Като ви е страх от ваксините-- ХОДЕТЕ СИ НА СЕЛО....ТАМ Е НАЙ- БЕЗОПАСНО И ЕВТИНО....!
16
3
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Проф.Момеков за ваксините: Страхът на хората зависи от тяхното IQ...
15
4
 
8
 
! Отговори
Белгия преди 2 години
Нищо не се е променило и преди бяха същите изисквания. Стига сте мачкали психиката на хората.
14
2
 
12
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Идеята е да не се пътува много и това е правилно. Тука приемаме всякакви чужденци и ето ви поредната вълна от ковид. Вместо да си играем на локдауни, трябва да ограничим международния туризъм временно и ще подобрим показателите
13
6
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
опасни сме, защото не им ходим по гайдата...и не изпълняваме разпорежданията за самоубийство...
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изолацията тепърва предстои,но само за антиваксъри.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 АнонименЧуувствам се супер в немско. Яд ли те е ? За да влезеш в мол няма никакъв зелен сертификат. яд ли те е ?
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 МИРОСтига си се напъвал бе другарю Гербер Ваксарски. Радев е новия ни президент така, че успокой топката . От това напъване само можеш да са испуснеш в копринените си бледо розови дамски гащичките
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е проблема. Българите в Германия нали не искат да ни виждат, били сме га ньовци. Тъкмо. Освен това са мега преуспяли всички. Да платят по един билет на родата и да ги поканят в замъците дето живеят на гости. Защо ще идват на бедната софричка на ***?
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези ограничения и в момента са в сила. защо сплашвате хората бе смешници. това е ако пътуваш и ще оставаш в германия.