Пожарът в автобуса факла започнал от багажното отделение

Резервоарите на автобусите се намират отпред
30 ное 2021 16:52, Нели Христова
34
Пожарът в автобуса факла започнал от багажното отделение
Снимка: БГНЕС

Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала "Струма" и при инцидента загинаха 45 души, е започнал в в багажното отделение, което се намира над резервоара в предната част на автобуса. Това каза пред телевизия "Телма" шефът на Прокуратурата за организирана престъпност в РС Македония Вилма Русковска.

"Аз го видях точно, имам го снимано откъде е почнал пожарът, а това е багажното отделение над резервоара. Резервоарите на автобусите се намират отпред", коментира Рускоска.

Още по темата
Тя коментира и въпроса как е възможно толкова бързо да изгори автобус, като посочи, че е необходимо повече време на българските разследващи да направят експертизите.

"Не са готови всички разследвания и анализи на колегите от България. Наистина нафтата много трудно се пали, но е възможно да е имало много искри, защото автобусът се удря в дясната, после в лявата и пак в дясната мантинела, от което се получават много искри", смята Русковска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОРИВО - БЕНЗИН(КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО - В РЕЗЕРВОАРА СМЕСЕН С ДИЗЕЛ). БЕНЗИН -ПЛАМНА ТОЧКА 21 ЦЕЛЗИЙ, ПАРООБРАЗУВАНЕ - 40-200; НАФТА ПЛ.Т -65 ГР.Ц, ПАРООБР.- 160-300ГР.Ц
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЕКИ, КОЙТО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ТЕХНИЧЕСКА ТЕРМОДИНАМИКА ЗНАЕ, ЧЕ В ДИЗЕЛИТЕ ТЕМП. НА САМОВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ Е 550-670 ГР. ЦЕЛЗИЙ. КОЙТО Е ПАЛИЛ НАФТОВА ПЕЧКА ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ИНИЦИАТОР - СПИРТ ИЛИ ПАРАФИНОВА. ЗА ДА ИМА ТАКОВА ИНТЕНЗИВНО ГОРЕНЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА Е НУЖЕН ОКИСЛИТЕЛ ИЛИ ЛЕСНО ВЪЗПЛАМЕНЯВАЩО СЕ ГОРИВО. ОКИСЛИТЕЛ - ОТ ПИРОСРЕДСТВА (ЗА КОЛЕДА); ГОРИВО - БЕНЗИН(КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО - В РЕЗЕРВОАРА СМЕСЕН С ДИЗЕЛ). БЕНЗИН -ПЛАМНА ТОЧКА 21 ЦЕЛЗИЙ, ПАРООБРАЗ. - 40-200; НАФТА ПЛ.Т -65 ГР.Ц..
21
3
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Поне са светили като факли и Господ бързо ги е видял, опял и прибрал при себе си. Сега те светят там горе и ни пазят.
20
0
 
13
 
! Отговори
Бр преди 2 години
Шофьорът е минавал МНОГО ПЪТИ ПО ТОЗИ ПЪТ И ДОБРЕ ГО ПОЗНАВА. ТАКА ЧЕ, ПЪТЯТ, КОЛКОТО И ДА Е ЗЛЕ, НЕ Е ОСНОВНА ПРИЧИНА. ЗАЩО СЕ ПОДЦЕНЯВА СВИДЕТЕЛ ОТ ОЦЕЛЕЛИТЕ, ЧЕ Е ИМАЛО ТЕЧ ВЪРХУ ДЯСНА ГУМА. И СЪЩО, ЧЕ ЦЕЛИЯТ ПЪТ Е ОСЕЯН С НАФТА!
19
0
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
НИТО СТРОИТЕЛСТВОТО Е НА ТВОЯТА ТИКВА, НИТО ДОРИ ПРИЕМАНЕТО!
18
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 2 години
Нафтата от резервоара...колкото и трудно ...все пак се пали, едно време имаше нафтови печки - е не е чак толкова трудно да ги запалиш с клечка кибрит... !
17
0
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Моето мнение, че в този автобус е имало ... например ... леснозапалими неща, нещо от коледните фойерверки; все пак, Коледа и Нова година наближава, независимо, че 99% от пътниците са етнически мюсюлмани. С една дума, в багажа е имало нещо запалимо, а от създалата се обстановка ... това в този момент се е запалило ...
16
0
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
До АнонимеН #15Костадин Паскалев го пусна, а не Борисов. Направи си справката правилно, но Боко не се интересува от вече пуснати отсечки, а само да строи (краде) нови!
15
6
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОТСЕЧКАТА Е ПОСТРОЕНА 2007 И Е ,, ШИРОК ДВУЛЕНТОВ ПЪТ В ДВЕТЕ ПОСОКИ И СКОРОСТ 90 КМ !!! СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , МЪРЛЯЧА НА МАГИСТРАЛИ Я КРЪЩАВА МАГИСТРАЛА СТРУМА И ВДИГА СКОРОСТТА НА 120 КМ , ДАЖЕ БЕЗ РИСУНКИ ПО АСФАЛТА , КАКТО НА ,,БОЙКОЛИНАТА" КЪМ БЕЛОКОПИТОВО
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой знае какво са пренасяли в бохчите
13
16
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БАГАЖНОТО ОТДЕЛЕНИЕ Е ,,ОТКРИТО И ПУСНАТО " 2007г. ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И СТАНИШЕВ , КАЗА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
12
0
 
15
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Резервоарите на рейсовете са +450л. Никой няма да вземе да пренася в туби 10л нафта. Въпорса е защо прокуратурата за организирана престъпност идва на оглед?
11
1
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Автобусът гори отвътре като камера на краматориум!Не е бензин нито дизел!Някакъв химикал или газ е!Ако беше бензин боята от външната страна на автобуса също щеше да липсва
10
13
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО НА СОБСТВЕНИКА НА ФИРМАТА! СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА , ЗАЩОТО БОРИСОВ Е ПУСНАЛ УЧАСТЪК БЕЗ АКТ 16 В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА!
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На децата им е ясно вече,че е имало нещо нередно така да се запали и гори като факла,но те се мъчат да ни обесят,видиш ли маркировката го взривила,че знака паднал,че станал ,че дрън дрън!
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо така усилено неглижират версията атентат
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да не са взети проби от различни места на автобуса за да ги подложат на химически анализ и други изследвания, друг въпрос е дали ще е удобно кажат каква е истината.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците пишат че в тубите е имало някакъв химикал за производство на хероин.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера румънски автобус се запали ,няма жертви ,а на македонците е горял като факел ,така че имало запалителна течност
4
0
 
39
 
! Отговори
А стига бе... преди 2 години
...полека лека ще стигнем и до тубите с бензин...ИСТИНАТА...на час по лъжичка.