"Булгаргаз“ сезира ДАНС за изтекла информация за азерзкия газ

Това ще доведе до негативни последици за дружеството
44
"Булгаргаз“ сезира ДАНС за изтекла информация за азерзкия газ
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз“ е сезирало ДАНС на 21 декември за изтекла информация по отношение на клаузи от договора с азерския доставчик. Това е недопустимо. За първи път се случва такова нещо. За последните 10 г. никой не си е позволявал да цитира клаузи от договори, да се вадят документи, заяви изп. директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов пред bTV.

По думите му това със сигурност би могло да доведе до негативни последици за дружеството.
 
Според Павлов така се създава напрежение между двете компании.

„По две линии се изнася информация, едната е Българската газова асоциация и втората – по интернет разни блогъри коментират клаузи от договора“, добави той.

"Договорът, който е сключен през 2013 г. предвижда точка на доставка или място на доставка гръцката връзка, т.е. интерконекторът България – Гърция. Към настоящия момент той не е изграден. Задължението на доставчика е да доставя там, а нашето да го получаваме именно на тази точка", обясни той.

Павлов допълни, че отсрещната страна няма никакъв ангажимент да доставя, където и да е било.

„След като те заявиха готовност да доставят в края на годината, тяхната инфраструктура е изградена, те са готови да доставят, обаче ние не сме готови да приемаме. Изпаднахме ситуация, в която, освен че не можем да приемаме газа, подлежим на санкции“, каза още изп. директор на „Булгаргаз“.„След това започнаха разговори за пренасочване на количества към алтернативен газопровод. Към момента не се доставя цялото количество, около 1/3“, така Павлов отговори на въпроса дали се доставя 1 млрд. куб. метра годишно природен газ от Азербайджан, както е по договора от 2013 г.

Той заяви, че няма подписан анекс за отказ от останалите количества.

„Подписахме анекс, с който доставките се извършват на съседния газопровод, който е на 300 км. от другия“, заяви Павлов и добави, че всички клиенти на "Булгаргаз" са обезпечени на 100%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
какъв преди 2 години
АЗЕРСКИ ГАЗ !!!!!!СТИГА ДЕМАГОГИЯ!Руснаците държат контролния пакет акции на находищата!Как мислите,ЗАЩО руснаците оставиха азерите да ошамарят арменците?Едната причина-че арменците се сдушиха с Макарончето,и отсвириха Русия,а втората-ГАЗЪТ!Няма как САМ да си биеш шамари в днешно време.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интерконектор с Гърция няма да направи и това правителство. Като гледам как кляка на Москва за натовски бази и македонската азбука, няма как да строши хатъра на Путин за недопускане на газова връзка с Гърция и ще я саботира по всякакъв начин както правеше и ГЕРБ.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калин Защото гербавите така са си свикнали. Иначе как да крадат :)
23
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Защо информацията за сделки на държавни фирми трябва да е скрита след като това са пари от данъците на НАРОДА. Народа е работодател на държавата, а не знае при какви условия управниците сключват сделки уж за наше добро. Хайде кажете ми...
22
3
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Червените тролчета с глуповатички управдания тук. Ле ле голям смях. Иван Костов но го завря 100 ката като покани Газпром и сега Булгаргаз им бил проблема. Те как ви ги дават рублите като на пазар или вие си търсите като труженички в техните сайтове?
21
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Недопустимо ? Да не им видим печалбите преяждат с луканки :)))
20
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 2 години
През последните 12 години е управлявал крадливата хиена и чакалите му и всичко е решавал с глигана шиши, затова всичко беше тайна . Но за жалост чакалите на тиквата са навсякъде в държавата и ще продължат да ограбват родината ни.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакъв странен шеф на Булгаргаз днес облъчваше цялата държава, че някакви блогъри от една Асоциация му разрушили търговската тайна?!?! И за това сезирали ДАНС! Представяте ли си?
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Види ли човек фирма с "***" в името, трябва да знае, че са само рушки шпиони и лакеи на ***. Създадени са само за да стрижат населението за сметка на господарите си. Крайно време е да се закрият всички такива, който освен друго са и държавни.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е за махане. Точно той е отказал да внасяме по-евтин азерски газ в началото на годината още. Така че да го махат веднага!
16
1
 
12
 
! Отговори
Каракочев преди 2 години
Ау-у-у, изтекла е информация, че интерконекторът с Гърция вече десета година все още не е готов.
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Булгаргъз е пълно с руски шпиони, врътнали се задните части към Кремъл!
14
5
 
5
 
! Отговори
Роко преди 2 години
Кириле, искаме незабавни действия, които да доведат до нормализиране на цените. Има че си аут.
13
1
 
13
 
! Отговори
Вейдър преди 2 години
Как така има сключени "тайни" договори за сметка на нас, данъкоплатците? Каква е целта, някой хора да станат милионери на наш гръб ли?
12
2
 
13
 
! Отговори
Agent provocateur преди 2 години
Голямата "тайна" е, че азерският газ се добива от любимия Газпром.
11
3
 
15
 
! Отговори
НАДЗИРАТЕЛ преди 2 години
всички знаят, че азерите препродават руски газ, но някои се правят на умрели лисици... политика какво да направиш
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше обръснат на Герги мишниците...
9
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ПРОДАВАНА ОТ БУЛГАРГАЗ СЕ КАЧИ 3 ПЪТИ ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА!!! ТЯ СЕ СФОРМИРА НА БАЗАТА НА ОБЩОТО ЗА ПРЕДХОДНИЯ МЕСЕЦ И СЕ ОБЯВЯВА КЪМ 1-ВИ ВСЕКИ МЕСЕЦ!!! ЦЕНАТА СЕ СРИНА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2021-ВА И ТРЯБВА ОТ 1 ЯНУАРИ 2022-РА ДА Е С ПОНЕ 30% ПО-ЕВТИНА!
8
10
 
5
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
За да има договор, значи има две страни! Не може едната да изнася информация, без съгласието на другата! Нашата връзка също се строи от гръцки фирми! Кой забавя строителството, Борисов каза .."Обърнете внимание, колко е построено от нас през последната година от нашето управление, и колко е построено за последните девет месеца"! Откакто "повелителят" на машинките, Фигурантът Радев, и неговите хрантулници докопаха властта, има ли криза, в която да не са ни забили!
7
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДА СЕ НАПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ КОЙ Е СКЛЮЧИЛ ПРЕКУПВАЧЕСКИ ДОГОВОРИ НА ВХОДА И НА ИЗХОДА НА ДРУЖЕСТВОТО КОИТО НИЩО ДРУГО НЕ ВЪРШАТ ОСВЕН ДА КРАДАТ! ИМА НУЖДА ОТ ДОСТА РАЗСЛЕДВАНЕ НО ПРЕСТЪПНИКА РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ГО ПОТУЛИ ЩОТО СЕГА СЕ ГОТВИ ДА КРАДЕ ТОЙ!