Ким Чен Ун и Ким Йо Чен отбелязоха рождения ден на баща си

Ким Чен Ир трябваше да навърши 80 години
17 фев 2022 20:27, Нели Христова
19
Ким Чен Ун и Ким Йо Чен отбелязоха рождения ден на баща си
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун оглави митинг на открито при минусови температури, за да отбележи рождения ден на покойния си баща в града, който е в основата на семейния култ.

Висши военни и цивилни лидери, включително по-малката сестра на Ким, Ким Йо Чен, се събраха за събитието в Самджийон вчера, отбелязвайки това, което би било 80-ия рожден ден на Ким Чен Ир, който почина през 2011 г.

В доклади на държавни медии се казва, че основната реч е била произнесена от Ри Ил-Хван, член на Политбюро, и че Ким е присъствал, въпреки че очевидно не е произнесъл реч.

"Когато се появи уважаемият генерален секретар, всички участници избухнаха в бурни възгласи "Ура!" за този, който постави мощта на социалистическа Корея, най-високото патриотично наследство на председателя и нейната позиция на най-високо ниво със своето непрестанно революционно лидерство", предаде държавната Корейска централна новинарска агенция.

Самджийон, близо до северната граница с Китай, е най-близкият голям град до планината Паекту, където според севернокорейските сведения е роден през 1942 г. Ким Чен Ир, син на президента-основател на страната Ким Ир Сен, който тогава е бил партизани, борещ се японските окупатори.

Независими историци откриха съветски записи, които показват, че Ким Чен Ир е роден година по-рано в Манджурия, но това не пречи на официалните агиографи да създадат мит, който свързва управляващото семейство с планината, която отдавна е свещена за корейците.

Ким постави голям акцент върху развитието на Самджийон като "социалистическа утопия" с нови жилищни блокове, хотели, ски курорт и модерни търговски, културни и медицински съоръжения. Хиляди работници и студенти са мобилизирани като "доброволци" за да работят по строителството.

"Самджийон се превърна в пример за планински модерен град при социализма и стандарт за развитие на селските райони благодарение на упоритата борба на работниците въпреки неблагоприятната северна среда", каза той, цитиран при едно посещение през ноември.

Денят на сияещата звезда, както се нарича рожденият ден на Ким Чен Ир, беше отбелязан с фойерверки в столицата Пхенян и с концерт в Самджийон с драматично хорово изпълнение на песента Oh Party, It’s Thanks to Your Care.

Наблюдателите на Северна Корея отбелязаха отсъствието на висшия военен служител на Северна Корея, маршал Пак Джонг-чон, който също пропусна събирането на кроткия парламент на Северна Корея. Това ще предизвика спекулации, че той може да е станал жертва на непрекъснатите чистки на висши фигури, които белязаха десетилетието на власт на Ким.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ир преди 1 година
Браво на моите деца. Може да съм умрял но поне гледам Корея.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сайта е влюбен в корейския вожд.редовно ни информира какво яде, какво сeрe, какво eбе.всичко знаем за вожда, благодарение на сайта на Ким.
17
1
 
2
 
! Отговори
LBN преди 2 години
Какво означава "обтелязОха", драги ***?
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че Путин няма мисленето на Ким
15
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Комунистите колко са зле , как нормален човек ще иска да живее така , комунизма може да дойде и да бъде задържан със сила , огромната армия на кореа пази нне от врагове а от врагове отвътре , позор
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в така западзналата според западните медии Северна корея раздават безплатни жилища на населението а в "цивилизованите" страни хората си ги купуват с кредити които изплащат цял живот ?
13
4
 
10
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН ! БАЩА НА ЕДНА ВЕЛИКА НАЦИЯ И ГОРД НАРОД ! ИМАМ ПРЕКРАСНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ПЪТУВАНИЯТА СИ ДО СЕВЕРНА КОРЕЯ ! НИЩО ОБЩО НЯМА С ТОВА, КОЕТО ПРОПАГАНДНИТЕ КРАВАРСКИ МЕДИИ ПОКАЗВАТ ! ЧЕСТ И ВЕЛИЧИЕ МАРШАЛЕ ! ВЕЛИКИТЕ ТИ ДЕЛА ЩЕ ОТЕКВАТ ВЪВ ВЕЧНОСТТА !
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам, да съм зет на този.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрай днес беге ще научим и какво ким Че ун ***.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите му ракети - всяка втора пда.
9
4
 
4
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Северна Корея от доста години стана централна тема,а Малкият Ким с големите ракети-истинска звезда.И това е малка страна някъде на май*ната си!Тея хора откачат ли вече?
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много им личи за печените кокошки. Като духа вятър си носят по две тухли у джоба да не ги гътне.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност знаят какво е печена кокошка повече от тебе.
6
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Като начало обещала да им пусне една Сармата, наскоро подарена и от Володя...)))
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега на народеца да им раздадат по една печена кокошка. Че са забравили кво е.
4
0
 
2
 
! Отговори
"отбелязОха&quo преди 2 години
Оправете си заглавието!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки западен политик мечтае да е на мястото на Чим Чен Чун, вече не се и крият даже
2
3
 
15
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Лудото Коте, сестрата на Ким, скоро щяла да оглави ракетните войски...))) в кравария яко вървят ролките с тоалетна хартия и памперси...
1
6
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да пусне заря от ракети към Япония послучай рожденния ден :)))