Заловиха недекларирана валута за 1 650 000 лв. на Капитан Андреево

Парите били в евро и норвежки крони
10 май 2022 16:26, Петя Славова
39
Заловиха недекларирана валута за 1 650 000 лв. на Капитан Андреево
Снимка: БГНЕС

Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 649 636 лева. Разкритата сума е най-голямата за тази година и представлява рекорд за установена недекларирана валута в едно превозно средство, след като през миналата година бяха открити над 1,9 млн. лева в два камиона в един ден, съобщиха от Агенция "Митници".

На 9 май на МП Капитан Андреево пристига товарен микробус с турска регистрация, пътуващ от Швеция през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в шофьорската кабина след демонтаж на плафона, намиращ се в средата на тавана, в естествена кухина, оформена между декоративната кора и металната конструкция, са открити два полиетиленови плика и една текстилна чанта, съдържащи евро банкноти и норвежки крони с различен номинал.

Още един полиетиленов плик с евро е открит и зад въздушния филтър, намиращ се в двигателния отсек на микробуса. Общата сума на недекларираните пари е 744 980 евро и 990 400 норвежки крони с левова равностойност 1 649 636 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура -Хасково- Териториално отделение –Свиленград. Водачът – 36-годишен мъж с двойно гражданство - българско и турско, е привлечен като обвиняем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Мафиозо преди 1 година
Свобода за Брендо
31
1
 
3
 
! Отговори
ЦСКА Ултра-с преди 1 година
Муннююю програмиста не разбира от икономика той е тъпопарче свито в диабет и кодове.Ня панимае ,че ударна покупателна сила,вливана в една 3ти свят държава държава води до изкуствена 3 цифрена инфлация, безработица и крах ,които пък водя до ударна престъпност ,която утре може я да заколи МУНЮЮЮ НА УЛИЦАТА я да го приучи да не излиза от вкъши и да плаща седмична такса за хомофисът, понеже сички баби в квартала говорят,че мУнююю програмисто яде и пие за 3 бона вина.
30
8
 
2
 
! Отговори
СГС кадровик преди 1 година
Аз не пащам осигуровки,данъци и тн паща ми ги държавата взимам си парите всеки месец 6400 базова , чисти.без стажа и другите неща. Пари за дрехи -ДМС по 3600лв.годишно 13,14 заплата тях не ги броя.Бонусите също са отделно.командировъчни 9 -10 пъти годишно по 9 дни. А тук гледам драмата на неграмотните се вихри в пълен обем.Плащайте по високи данъци драги ,е да има за мен.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на митничарите,само не знам за какво са тия двойни стандарти?Шофьори хванати с недекларирана валута,арестувани и същата конфискувана,ОБАЧЕ миналата седмица семейство укри хванати със сто хиляди недекларирани Евро,Реакция Никаква,даже ги обявихме за онеправдани"горките"след като молдовците взе че им я свиха във Свети Влас!Пак питам докога двойни стандарти?
28
1
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
Айде пак сметни и се върни. Жокер- сумата е почти наполовина по-малка.
27
5
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
2 млн държавни хрантутника на гърба на продуктивният бизнес издържа частния бизнес.За да получи работник 3 К чиста заплата частника трябва да отдели 6,5К с всички данъци за държавата минимум. Отделни 20% ДДС данък в/у всички стоки и услуги,отделно скрит данък корупция отделно,глоби за ко праимся, толтакси, отделно 1млн други неща.Скритата данъчна тежест в БГ е в пъти по голяма сумарно от Швейцария и съпоставено с която и да е друга. държава.Стоката в БГ е лешкачество
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснали са да напишат че парите са фалшиви.
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох коментарите, бях убеден, че няма как някой да не каже, че украинци са замесени. Най-умното нещо, което прочетох е, че всеки първи бежанец е по-полезен на държавата си от големите патриоти на приказки, които, обаче, се осигуряват на минимална. Ами, за жалост- факт е. Доста западни компании пренасочиха служителите си от Украйна тук и всички плащат до стотинка всичко, за разлика от масовия българин.
24
3
 
1
 
! Отговори
До до 14 преди 1 година
Мишленце успокой се ще си докараш някой инфаркт...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някой украинец ще са , да не са пак на депутатката?
22
5
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Ясно, поредният псевдо патриот от трупата на Копейкин, донесъл за целия си живот приходи на милата родина, колкото програмист за месец, седнал да се изказва. Лека вечер.
21
6
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Е, и? И аз карам премиум автомобил чисто нов. И не пазарувам вина и мезета за 400лв., а за 2000. И? Плащам си данъците до стотинка, ИТ специалист съм. Айде, плюй ме. Започвай! И тая "укра" с Х6-цата е като мен. Давай, мрази, докато умните успяват.
20
3
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Какви брутални данъци плащаш, бе бедняк? В ЕС- 45% у нас- 22% удръжки, а над 3400- 10%... Какво плащаш, бе *** снишена? Айде казвай, слушаме. Че всичките патриоти всезнайковци сте на минимална, ама редите плочки и слугувате за 3-4к, ама за държавата- минимална уж взимате. Толкова огромни патриоти сте, че първите бежанци са 1000 пъти по-полезни от вас, бедняци.
19
3
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
У нас данъците са най-ниските в ЕС. Но има следния абсурд- максимален осигурителен праг и плосък данък, срещу който не получаваш абсолютно нищо. Един програмист не смее да се разболее, че с 80% от 3400 как се живее?! Това и касиерка не го взима. Та това има предвид човекът според мен.
18
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички у нас плащат брутални данъци Муньоооооь непълнолетен .От коя планета падаш дришшшльо с 2 дни терудов стаж на чверно.
17
1
 
1
 
! Отговори
До до 13 преди 1 година
Веднага си извади ръката от контакта
16
6
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Откога страната е на един снишен бачкатор, укриващ данъци и само на приказки подкрепящ я? Я кажи колко данъци плати за миналата година? Че аз давам на България сумарно от мен и работодател по над 3000лв. месечно. Колко плати ти? С какво помогна? С флага, който си окичил на огледалото на немската си барака и с хорцата в Рилските езера ли? Защото украиниците, за които съм казал, плащат брутални данъци у нас и са с български договори вече. Директно хранят пенсионери, лекари, учители.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още няма исторически прецедент някой да е успял да я прекоси долината на крадливо-грабливото племе българско без да е бил окраден, ограбен и обран.
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една малка укра вчера в Била с 2 кошници пълни догоре с вина и мезета извади 400 лв в чанта на кръста пълна с 500 Еврови банкноти, които никога не бях виждал качи се в X6 -тица хибрид и запраши с *** газ докато Баба Вуна броеше стотинки на топлата витрина за едно кебабче и студено хлебче от отделеното в кофата за бракувани и намалени стоки.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7, 8, Я СЕ МАХАЙ ОТ СТРАНАТА МИ, ФАШИСТ НАГЪЛ