Завзетата от Русия Херсонска област въвежда рублата

Тя ще е разплащателно средство паралелно с гривната
23 май 2022 23:30, Красимир Ангелов
143
Завзетата от Русия Херсонска област въвежда рублата
Снимка: БГНЕС

Новите проруски власти на завзетата от Русия южноукраинска Херсонска област въведоха днес като официално разплащателно средство руската рубла, паралелно с украинската гривна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Областта става зона с две парични единици: рублата ще има същата сила като разплащателно средство като гривната. Компаниите и предприемачите могат да определят цените и в двете валути", обяви гражданско-военната проруска администрация на южноукраинската област.

"Обменният курс е две рубли за една гривна", посочи в изявление в Телеграм местната администрация.

Местните власти допълниха, че "много скоро" в столицата на областта град Херсон ще отвори първи клон на руска банка и "всички предприемачи, които желаят" ще могат да отворят сметки в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Мисля, че тази информация е с поне две седмици закъсняла.
103
1
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
...то с тоя спам и тоя тролинг къв коментар да напишеш???Обръщам се към тези с центовете и грантовете! Хора, на това ли ще научите децата си? Да изопачават истината за да оцеляват и да лъжат хорицата които им вярват? Това ли са ви ценностите? Бравос! Еваала! Машаала! Ориенталци пребоядисани като западняци! Супер! Ние пък ще ви последваме! Даааааа
102
1
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 1 година
Недейти вей, ни въвеждайтес рубльйи ! Тя ще се сгромоляса! Осъзнайте се :))))))))))))))
101
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна излузнаха много глупав и *** народ. Подтикваха ги запада в частност САЩ към унищожение....и те не се усещат. Как ще дразнеш и водиш война с Русия, как? Сега ще ви вземат най плодороднит земи и всички пристанища, като сте толкова отворени
100
1
 
1
 
! Отговори
изоставаш преди 1 година
До Анонимен 110--ЛЕВСКИ и БОТЕв са отдавна загубени.Още когато нарекоха Ботев ТЕРОРИСТ,а ЛЕВСКИ криминален престъпник и НИКОЙ от бълХарчетата не реагира.
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат да въведат евро. Но ние не искаме. Искаме си лева най старата валута в Европа. Лева това е Левски. Загубим ли лева ще загубим и Левски.
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
$ пада. Еврото фалира.
97
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Златке, имаш мозък на гълъб. ЕС не се разпада, консолидира се. Всъщност идват 4 нови членки, без още да броим Сърбия и Македония, които имат желание. А кой иска да е в СССР???
96
6
 
0
 
! Отговори
Златка Т. Евлогиева преди 1 година
Обръщение към непознат руснак;Иван ли се казваш?Можеш ли да ми кажеш дали 1.00долар ще струва 0.60 копейки?Това не го направи Путин?Зад всеки президент на всяка държава има скрита сила невиждаща с човешко око.Първо беше СССР,разпадна се и стана ЕС.Сега е на разпадане и пак ще стане нещо като СССР,обаче САЩ нито се събират,нито се разпадат.Понеже,тези сили си прявят програма всичко по-два пъти,дали да не им се зъздадем ние проблем ,да си образуват нещо като САЩ за втори път,като ги унищим ние
95
2
 
25
 
! Отговори
МУХАХАХАААААА преди 1 година
Абе нещо родните *** много постно го дават за хода на военните действия.Пък за курса на рублата да не говорим.Да си го кажем направо.Тотален шок и ужас за сорошнята.
94
4
 
8
 
! Отговори
До Гочо преди 1 година
Гоче, не губи време! Тръгвай за Херсон, на Путиновия рай да си живееш живота. Преди това си земи вазелин и гсм с копчета, че там нямат.
93
0
 
0
 
! Отговори
А преди 1 година
Сьм с препис на диплома щото оригинала е откраднат от жената както и много други неща
92
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще има великия Съветски съюз скоро. Путин знае как да го направи.
91
9
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 1 година
Окрайна приключва съществуването си!Част от нея минава към Полша,останалата,към Русия!За ,,-'' знам!
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИДАТ ИДАААТ.МИЛИТЕ МИ РУБЛИЧКИ. ПОЧНА СЕ.ПЪРВА УКРИЯ СЛЕД ТОВА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ. ЕЕЕЕЙ УМЕН ПУТИН БЕ. ЛЕКИЧКО ИМ ГО ПЛЪЗГА.
89
12
 
13
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
До края на годината май и в европата ще въведат рублата! Евроикономиката буксува яко и мирише на разпад на ЕС! Е г а т и и икономиката, която зависи тотално от РУСИЯ! Всичко около нас се оказва лъжа! Политика, икономика, военна защита, морал, медицина и лечение, образование, просперитет и т.н. ВСИЧКО Е ВИРТУАЛНО И САМО НА ДУМИ!!
88
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно кой ще живее в тази "освободена област"? Руснаци ли ще дойдат, урки или западно европейци? Там дето е минал руснак всичко е тотал щета.
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две рубли за една гривна? Хората няма да имат особен стимул да спестяват в рубли.
86
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох една седмица гръмки заглавия за "победи" на хохлите и така между другото се споменава за загубените безвъзвратно от тях територии. Голям цирк са :D
85
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че фашистка Русия ще си получи заслуженото с лихвите за тази безсмислена и жестока война, но ми е интересно, дали някой от обкръжението на пcихопата в Кремълще го ликвидира за да извади Мордор от войната преди да я загуби позорно...?|