Русия: Падналата ракета в Киев може да е украинска

Руските сили обстрелвали единствено военен завод в столицата
27 юни 2022 17:00, Александър Попов
88
Русия: Падналата ракета в Киев може да е украинска
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руското министерство на отбраната заяви, че ракетата, ударила в края на миналата седмица жилищна сграда в Киев, може да е паднала върху нея заради грешка на украинската противовъздушна отбрана, предаде Ройтерс.

Украйна съобщи, че през уикенда Русия за пръв път от няколко седмици е нанесла удар по Киев. Това предизвика реакция на президента на САЩ Джо Байдън, който заяви, че атаките са поредното доказателство за "варварството" на Москва в офанзивата ѝ срещу Украйна.

Според руското министерство на отбраната украински зенитно-ракетен комплекс "Бук" е свалил ракета, изстреляна от зенитно-ракетен комплекс С-300 на украинската противовъздушна отбрана, и след това свалената ракета от С-300 е "паднала върху жилищна сграда". Русия допълни, че и четирите ракети, които е изстреляла при удара си, са улучили целта си - а тя е била оръжеен завод в Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой *** слепци толкова бяха заспали, че пуснаха заставка по бТв от нощна стрелба на украинска ракетна установка. За пръв път я видях в "Лице в лице". Хохлите я бяха дислоцирали между жилищни блокове. Естествено част ракетите попаднаха в съседните блокове. Кой ми ака в гащите? Естествено рашъните! После показват разрушенията и се вайкат. В началото на операцията показваха ударена висока сграда в Киев. Ами, оказа се отново украинска зенитна ракета!!!!!
66
3
 
2
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Мен специално ме съмнява, че ракетата е молдовска. Ама е произведена в Съединените Щати и е от "лошите" ракети, не е от "хубавите" съветски. За това се замислих.
65
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Как ли пък не, украинците сами се избиват и сами си разрушават градовете, това са сказки за наивни русофили!!!
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе те рашистанците цял граждански самолет (MH370) свалиха с хора в него, като после обвиниха украинците за това. После им излязоха и прихванатите разговори по некриптираните радиостанции как се суетят кой от тях е стрелял. Руснак да не излъже ще е някакво природно чудо.
63
1
 
0
 
! Отговори
do 60 преди 1 година
До нормално... Разбира се че Русия сама за своя сметка ще възстановява щетите нанесени по завзетите от нея територии, без значение по чия вина са разрушенията. Ти топлата вода ли откри?
62
2
 
2
 
! Отговори
700гр. преди 1 година
Водката е питие, което весели всеки.Превръща е на сватбарин .
61
4
 
8
 
! Отговори
Умрех от смех преди 1 година
Единствената паднала ракета е на един 69- годишен президент.Даже има и свидетелка,която ще потвърди, че не само ракетата, ами и самолета е в пенсия.
60
4
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 63 Да, бе! Те и децата, и жените, и родителите си изпотрепаха... Какви руснаци?! Те са невинни и това не е война, а операция на украинци срещу украинци, където рашистите се явяват под формата на ангели хранители.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наричам ги Ми 6 стовите, защото Украйна в момента е абсолютна колония , маша и пушечно месо на Великобритания.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е възможно, включително, че МИ 6 стовите *** само чакат Русия да започне да бомби и нарочно изстрелват някоя ракета в жилища, за да изглежда, че Русия го прави.
57
2
 
5
 
! Отговори
Точно в петата преди 1 година
Нормалното ПВО има един център/машина с радари, и до нея са спрени различни ракети според целите за сваляне. При урките са стреляни от две различни места, без връзка между тях и ракетите са се свалили една друга :) ** В Кременчук до "ЦИВИЛНИЯ" МОЛ има залепен железноремонтен завод, по който са стреляли успешно. Интересно, при 1000 цивилни вътре, защо от вън ВОЕННИТЕ с пълно бойно въоръжение са повече от цивилните??? Въобще какво правят там военни в "ЦИВИЛНИЯ" мол. Има клипове в нета
56
5
 
5
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Укрити са си фашистки *** и сами са бомбят от 2014 поне. Тия супер лесну си изгубиха 1/3 от територията.
55
10
 
12
 
! Отговори
нормално преди 1 година
Всичко което Русия разрушава и убива в Украйна, Кремъл ще го плати за да се възстанови. Запорираните 300 милиарда долара плюс около 100 милиарда запорирани на руски олигарси и Путин няма да стигнат. Русия ще плаща 20 години репарации заради един болен мозък. Лъжите за украинска ракета няма да минат.
54
8
 
4
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Абе накратко нищо руско перфектно няма още
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е, С-300 не е перфектна, както и С-400, всъщност няма перфектно ПВО, не е измислено още :))
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стандартен репертоар на Кремълски подлози:1. Не се е случило2. Случило се е, но не е от Кремълска страна3. Случило се е, но не ни засяга4. Случило се е, но знаете ли за САЩ?
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия фашисти сами ли се избират бря )
50
4
 
6
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Може,може...Ама не е "паднала", а изстреляна,и не е украинска..
49
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нов руски терористичен акт. Ударен е търговски център в Кременчук който е обхванат от пламъци. В момента на терористичния акт е имало няколко стотин души в центъра. Броят на жертвите е неизвестен. Очаквам нови обвинения към противовъздушната отбрана на Украйна от винаги невинната Русия. Крайно време е Байдън да подпише резолюцията приета от Сената на САЩ обявяваща Русия за държава терорисг като ИДИЛ.
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетата не "може да е" а точно е украинска! В интернет вече има информация по въпроса и снимки на ракетата. Фактически т*пите украинци се опитват да стрелят по руските ракети от С-300. В същото време от друго място пак те стрелят от Бук. Стрелящите от Бук считат, че "виждат" руските ракети и стрелят по противовъздушните ракети, които украинците са изстреляли от С-300. Ударената ракета от С-300 пада върху жилищен блок, а руските ракети удрят целите си. Това е положението.