Русия затяга обръча над украинските войски в Лисичанск

Ракетни удари през уикенда на места извън фронтовата линия
27 юни 2022 10:20, Александър Попов
57
Русия затяга обръча над украинските войски в Лисичанск
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Шестима души, сред които едно дете, пострадаха при руски ракетен удар в Одеска област, Южна Украйна, тази нощ, съобщи УНИАН, като се позова на украинските въоръжени сили.

Ракетата била изстреляна от руски стратегически бомбардировач Ту-22М. Поразен бил жилищен район на неуточнено населено място, където били унищожени няколко жилищни сгради и селскостопански постройки на площ от около 500 квадратни метра, съобщи Оперативно командване "Юг" на украинските въоръжени сили.

През уикенда бе отчетено засилване на руските ракетни удари в цяла Украйна, отбелязва ДПА. Поразени бяха редица украински региони, които не са на фронтовата линия - Лвовска, Хмелницка, Житомирска, Киевска, Черниговска област, Николаевска и Одеска област.

Още по темата
В Донбас, на изток, след като установи в събота пълен контрол над Северодонецк, руската армия се опитва да блокира от юг неговия град близнак Лисичанск с помощта на артилерийска стрелба, съобщи днес генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от агенция Укринформ.

Силите на провъзгласената от подкрепяните от Русия сепаратисти Луганска народна република (ЛНР) и руски военни части са влезли в Лисичанск от пет места едновременно. По улиците се водят активни сражения, като обръчът около останалите в града украински войници непрекъснато се затяга, каза пред ТАСС източник, близък до "Народната милиция" на ЛНР.

Сепаратистите от Луганска област съобщиха още за три обстрела от страна на украинската армия през последното денонощие. При един от тях, по град Кременная, е била убита една жена и са били ранени трима души.

Тези информации не може да бъдат потвърдени по независим път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Иван преди 1 година
Руснаци.. учат да се бият в хода на войните който участват. От *** на Зеления няма да остане нищо, от Украйна, някаква област като Луганска ако имат късмет
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама че той разрушеният заводски цех на снимката е лош, тоталитарен недемократичен цех, потроен навремето от мръсните руски *** от злия Съюз. Защо им е на младоевропейските свободнощастливи укри такъв лош цех? Хубаво е, че е съборен - сега американския чорбаджия със сигурност ще им построи безвъзмездно либерален, демократичен, прогресивен цех, а европейските братя от Швейцария ще съберат на укрите по една заплата за да може и те да живеят с европейски заплати и да пият Старбъкс за 4 евра.
42
1
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
''Ние винаги можем да разрушим повече, отколкото вие може да построите'' - Чингиз Хан.
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато русия тръгна да помага на сирия, разните *** от дойчезеле всеки ден, в продължение на 6 години репостваха всяка фейкопобеда на брадатите "демократи" и писаха как асад и русуя били разбити и на прага на крах. Русия обаче тихо и методично бомбеше брадатковците и един ден те както уж побеждаваха, така изведнъж свършиха. И тук ще е така - русия просто бавно и методично ще убие всички въоръжени укронацита. Ще останат само тамощните либерсти, които от безопасна Полша ще скимтят в интернет.
40
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката ясно показва, какво прави руския башибозук в Украйна в 21ви век... Руските фашисти и варвари само разрушават и убиват...
39
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да се радвах когато Руснаците се провалиха в началото си знаех, че ще завоюват част от Украйна. Няма как да се мери Украйна с Русия без значение какви санкции и помощи има в полза на Украйна. Това беше пределно ясно. Руснаците в началото тръгнаха да завладяват цялата, което е трудно защото е с размера на Франция, но източната част е постижима цел и след прегрупиране беше ясно, че там ще пробият!
38
23
 
15
 
! Отговори
Ес Ес преди 1 година
Смърт за руските фашисти!
37
20
 
14
 
! Отговори
Дефолтирал СССР преди 1 година
Русия фалира днес.В дефолт са.
36
19
 
12
 
! Отговори
Митрофанова сеебе преди 1 година
Русия няма шанс.
35
23
 
14
 
! Отговори
Русия е Сатана преди 1 година
Тежките оръжия за Украйна идват от САЩ.Огън и жупел ще се лее над руските окупатори.
34
23
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Украйна ще прегази руските фашисти.Вече ги изхвърли от Киев и Харков - двата най-големи града.
33
21
 
4
 
! Отговори
Путин егей преди 1 година
Русия е зло!
32
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Лисичанск отдавна е бита карта. Има карти на военните действия - градът е в оперативно обръжение като руските военни са на няколко километра от единствения останал път, който може да се ползва за снабдяване на украинските военни в града. Под постоянен обстрел е и реално е неизползваем. Фокусът сега е върху Славянск. Вчера излезе информация, че руските военни са влезли в село Сидорове, което е на под 10 км от града. Очаквам до седмица да започнат сражения и там.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактите говорят че украинската армия търпи поражение след поражение.След Лисичанск идва ред на Харков.После Одеса и накрая всичко останало.Няма как да се спрат руснаците.
30
0
 
23
 
! Отговори
kkk преди 1 година
"Поразен бил жилищен район на неуточнено населено място, където били унищожени няколко жилищни сгради и селскостопански постройки на площ от около 500 квадратни метра"Кое е това НЕУТОЧНЕНО населено място, което НЕУТОЧНЕНО кой атакувал с НЕУТОЧНЕНО какво ... страшни новини;три пъти прочетох статията, и освен, че данните не могат да бъдат потвърдени от независим източник, друго не разбрах
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,руснаците трошат западните оръжия като орехи из цяла уркия
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 - Явно не си ходил по бг селата...
27
0
 
6
 
! Отговори
сина преди 1 година
Давай!
26
1
 
24
 
! Отговори
сина преди 1 година
онзи рошавия от острова взе да намеква, че украйнините на Русия трябва да се предадат, че нещо газа, петрола не им стигал, а идвала зима. Французина каза на французите да пестят енергия, да нямало прекъсвания по технически причини. Зеленото нашмъркано човече взе нещо да се мазни на Беларус. Нещо става, но никой не казва какво - май като взеха уюта на еврогейците, същите ще жертват украйнините на Русия. Еврогееца е свикнал на топло, на чисто, на хубаво...продава и майка си за това! Така е там!
25
0
 
10
 
! Отговори
Зеления преди 1 година
До кърти! - ами неуточнено е мястото, очевидно, може да е било на Луната, на Марс или в Македония, тези дето са гледдали сградите, и дали са били жилищни, дето са пускали ролетката да мерят тези 500 кв.м., явно не са знаели къде са, щом мястото е НЕУТОЧНЕНО...