ОАЕ ще достави на Германия втечнен природен газ и дизел

Това стана по време на посещение на Щолц в страната
25 сеп 2022 23:30, Красимир Ангелов
71
ОАЕ ще достави на Германия втечнен природен газ и дизел
Снимка: БГНЕС

Обединените арабски емирства и Германия подписаха по време на посещение на федералния канцлер Олаф Шолц в Абу Даби споразумение, което предвижда страната от Залива да достави през 2022 г. и 2023 г. на Берлин втечнен природен газ и дизел, предаде Франс прес.

Министърът на промишлеността на ОАЕ Султан ал Джабер приветства „историческото ново споразумение“, което „укрепва разширяващото се енергийно партньорство между ОАЕ и Германия“ чрез подписването на споразумение в присъствието на канцлера Шолц, според осведомителната агенция на ОАЕ WAM (УАМ).

Шолц се срещна с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който също присъства на подписването и „приветства“ споразумението за енергийна сигурност, добавя WAM.

Споразумението предвижда износ на ВПГ за Германия в края на 2022 г., а след това доставки на допълнителни количества през 2023 г.

Осведомителната агенция WAM съобщава за директна доставка на дизел този месец и за споразумение за доставка на 250 000 тона дизел месечно през 2023 г.

Държавната петролна компания на ОАЕ АДНОК (ADNOC) осъществи първата си директна доставка на дизел за Германия този месец и „ще осигури до 250 000 тона дизел месечно през 2023 г.“, според същия източник.

Германският лидер започна вчера от Саудитска Арабия обиколка в държави от Залива с надежда да сключи нови енергийни сделки, които да заменят руските доставки и да облекчат енергийната криза, предизвикана от инвазията на Москва в Украйна.

По време на визитата си в Абу Даби Шолц подчерта, че е много важно да не се разчита на един енергиен доставчик, а на възможно най-много. Зависимостта от един доставчик „със сигурност няма да се случи отново“, каза федералният канцлер, цитиран от ДПА.

ОАЕ разполагат със седмия по големина запас от природен газ в света.

По-късно днес Шолц замина за Катар, богата на газ държава, за срещи с емира Тамим бин Хамад Ал Тани.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
На Европа и трябват ядрени мощности,може и има ресурсите да го направи.Плюс тва,че с новите реактори с студен синтез технологията е много по безопасностна.Не е далече времето, когато ще се преориентират към такива мощности.И водколандия руска, ще трябва да си изливат бензина по улиците,както гладните Венецуелци го правят след Американското ембарго,минаха на купонна система за храна.
49
2
 
0
 
! Отговори
Naska преди 1 година
Германия върви стремглаво по пътя към диверсификация. България също трябва да наблегне на инвестиционната си стратегия, алтернативи има само трябва да се работи в тази насока.
48
2
 
1
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
За информация на българските русофилчета който всяка дума дума срущу руските бляди и алкохолики е лъжа и пропаганда.Нека се разкарат горе на руска територия от където минава двете линий на Северен поток 1,2 и да видят мжественоти огнени пламъци от горенето да доставния газ за Западна Европа.Но газта не достига до хранилищата а се изгаря защото *** няма какво да го правят.Аз лично това го видях с очите си.
47
7
 
9
 
! Отговори
ОАЕ и Катар продават преди 1 година
А Русия гори Газа, който не може да продаде! Просто са ненадеждни доставчик и никой вече не ги иска !
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврабия
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за нас на фурмите дръжките. До там ни докара шайката от ГЕП.
44
7
 
8
 
! Отговори
ЕС е велик преди 1 година
ЕС е велик, а Русия ще загива безславно!
43
7
 
8
 
! Отговори
Германия е могъща преди 1 година
Путин затъва!
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И с какво ще го докарат този втечнен газ до Германия,германската икономика има нужда на година от около 43-45 милиарда м3 газ а един кораб е 150000 м3 ...това за Германия е временно решение и Шолцито много добре го разбира ама и той се прави на ebaн гургур и каквото му наредят такова прави ..
41
4
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Само един танкер газ ще доставят на Германия, а дали тези 137 000 м3 ще стигнат да не колабрира икономмката на Германия? Много лажа, много фалш цари по земята в днкшно време, КАТО започнеш от медиите и стигнеш до Вашингтон... отвсякъде се лее лъжи
40
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Само че трябва и да изгонят руския пиратски флот от пътя на танкерите, защото със сигурност ще има потопени съдове и екологични катастрофи.
39
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БЪДЕЩЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО Е ЧЕРНО, ЗАЩОТО ЕС ЗАПОЧНА ДА ПОРЪЧНА НОВИ КОРАБИ ЗА ВТЕЧНЕН ГАЗ! ЩЕ ОТНЕМЕ ВРЕМЕ НО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СТРАДА И ТО МНОГО ОТ СЕГА НАТАТЪК!
38
8
 
6
 
! Отговори
естествено преди 1 година
До: номер 46 Илън Мъск ще доставя газ от Марс, който също е руски ;-)
37
16
 
6
 
! Отговори
Логично преди 1 година
Ако ще газ да купят от ОАЕ, ако ще от Индия или Китай Газа си е все руски. Просто се търсят посредници на които да си набутат парите. Няма лошо. Бившите колонизатори да плащат на бившите си роби. Това е космическа справедливост
36
1
 
2
 
! Отговори
Перпуций Пилатес преди 1 година
До Ами сега? К'во праим после ли? Хареми брат, хареми :)
35
1
 
3
 
! Отговори
евро-равенство преди 1 година
Тия арапчета, дали са посрещнали хер Шолц по джапанки, както посрещнаха наш Боце ? И дали Шолц им е изтанцувал танца със саби, като наш Боце ?
34
0
 
0
 
! Отговори
Евала швепс преди 1 година
До Алекс. Даааммм наистина е тежко, когато между ушите е пусто и ти си живото доказателство за това.
33
6
 
2
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
Продават на ЮАЕ, а те 7 пъти по скъпо препродават на Германия. Браво
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за Китай, тигри хартиени от коментарите.
31
9
 
13
 
! Отговори
Време за равносметка преди 1 година
Мързеливите, нахални и неадекватни руснаци малко се надцениха - следват десетина години мизерия, обедняване, купони и всички подобни неща познати от времето на възхвалявания СССР !