САЩ обвиняват Русия и Китай, че помагат на Северна Корея

Без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи
6 окт 2022 10:07, Елка Василева
36
САЩ обвиняват Русия и Китай, че помагат на Северна Корея
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обвиниха Русия и Китай в това, че помагат на Северна Корея. Обвиненията, отправени в ООН, САЩ обосновават с блокиране на опитите за налагане на санкции в Съвета за сигурност.

Още по темата
Опасенията са, че без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи и ще провежда повече тестове на балистични ракети. В сряда при разискване на тестовете на Северна Корея американският представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Северна Корея се радва на протекции от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали допълнителни усилия в посока оправдаване „неколкократните провокации“ на Северна Корея и са „блокирали всеки опит да се обнови режима на санкции“, предаде кореспондентът на БНР.

За Русия санкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай заедно с Русия отбелязаха неотдавнашните военни учения на САЩ с Южна Корея, като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент между провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на ООН се срещна в сряда, след като Северна Корея изстреля балистична ракета при пореден тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди властите да призоват хората в северните и североизточните части на страната да потърсят укритие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Колкото повече насочени ракети срещу САЩ, толкова по-бързо ще свърши всичко. С техните камъни по техните глави.По същата логика ние да попитаме, защо САЩ помагат на Украйна и то военно, а не с потупване по рамото.тре а санкции на САЩ, да свършва цялата простотия.
23
2
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Що? Вие не подкрепяте ли Южна Корея?
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вживяха се като световен империалист, но изгубиха козите и сега само пелтечат и плашат. А колониатът им - ЕС, Канада и Австралия, под чехъл, само пригласят.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям хумор - световните нацисти САЩ, които подклаждат и водят постоянно войни по света и които в момента "помагат" на режима в Украйна, който сами назначиха, тръгнали да соча с пръст останалите.
20
2
 
24
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ще и помагат разбира се. И защо не. Северна Корея е една от малкото държави, която може да си позволи независима политика. Още Де Гол е казал: "Не може да бъде независима една държава, която няма адрено оръжие".
19
2
 
26
 
! Отговори
неразбрал преди 1 година
Кой е дал правомощия на вонящите хамериканци да обвиняват?Като какви се явяват гнусните варвари ,провокирали над 110 военни конфликта през последните 70 години по целия Свят?Не е ли време световните терористи ФАЩ да си платят за милионите жертви от Виетнам до Украйна?
18
5
 
29
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Няма по-нагли и алчни от краварите!!!
17
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах един документален за Северна Корея, некакви лекари е посетиха, пълен портрес :))) Да видиш как хората се хвърлят на земята и реват от "любов" към техния бог Ким, безценно :))))
16
1
 
22
 
! Отговори
Важен Факт преди 1 година
Да допълня , за тези които смятат че банковата система на Северна Корея е твърде незначителна за да е от интерес на когото и да било.... Ами тя българската банкова система е дори още по незначителна... ама вече няколко десетилетия Българската Народна Банка не е нито народна,нито българска... Имат един директор -марионетка и няколко служители българи .. и до там... собствениците са евреи... Ами останалите "български" банки? Да не говорим за стратегическите ни енергийни дружества или телекомите..
15
2
 
29
 
! Отговори
Важен Факт преди 1 година
Банковатра система на Северна Корея Е ЕДИНСТВЕНАТА останала която не е под контрола на евреи... ФАКТ. Да припомня една друга банкова система която беше извън еврейски контрол - тази на Либия... И още една - на Ирак . В момента в който изритаха евреите от финансовите си системи ТЕЗИ ДЪРЖАВИ БЯХА ОБЯВЕНИ ЗА ДИКТАТУРИ и унищожени.Русия също не беше заплаха до преди няколко години а Путин беше добре приет навсякъде ... до момента в който реши да става финансово независим от влиянието на Запада .....
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги е страх янките от Комунизма.
13
1
 
18
 
! Отговори
Жокеръ преди 1 година
"Винаги съм казвал, че избори с повече от един кандидат е голяма бъркотия" -----------------Ким Чен Ун
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми нали сте демократи бе кравари вие помагате на Украйна а защо Русия да не помага на Северна Корея
11
2
 
26
 
! Отговори
ФАЩ ке падне преди 1 година
Целият способен да мисли свят вече разбра , че Северна Корея през цялото време са били прави в отношението си към ФАЩ!!!
10
2
 
23
 
! Отговори
Ким Чо преди 1 година
РЕЖИМЪТ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТПРАВЯ ЗАПЛАХИ ЗАЩОТО МУ СЕ НАЛАГАТ НЕПРАВОМЕРНИ САНКЦИИ и е заплашван постоянно ... Аз не си спомням Севернокорейците да са провеждали учения край бреговете на САЩ .Флота на Северна Корея , или там каквото имат за флот не е обикалял въоръжен около бреговете на САЩ... И ако на някой друг тук му работи Сивото ще си спомни че за сега "заплахата" от Северна Корея е била ЕДИНСТВЕНО в "предупреждения" от САЩ за да си осугурят продажба на оръжията си в региона ... БИЗНЕС ..
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай отдавна дава средства на династията Ким, не е тайна за никой :))) Един вид, без Китай нема Ким :)))
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и Южна Корея могат да провеждат военни учения, обаче Русия и Северна Кория не могат. Това е картинката.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чешат си езиците. Янките не знаят ли как става, даже и филми правят. Ако беше Тръмп щеше да действа ето така -щеше да им пусне ракетата с най-голяма мощност върху бункера на "прасенцето". Естествено за пред медиите съобщението ще гласи, че се касае за инцидент по време на северно корейски изпитания на междуконтинентална балистична ракета. Ето така става, а не с чесане на езика.
6
7
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
ПОДставени на власт в КНДР са обемно преобсебени с техника контролирана от ВОЕННО ТЕРОРИСТИЧНА МАФИЯ> ПОЛЗВАТ ГИ ЗА ПОДЪРЖАНЕ НА ВОЕННА ЗАПЛАХА С ЦЕЛ ПРоизводство и продажби на все по жестоки оръжия вкл в САЩ,ЯПония и ЮЖНА КОРЕЯ..разположените ядрени,термоядрени,неутронни оръжия в Япония,Южна корея и в бази на САЩ са много повече от подобни в КНДР.Експерти да проверят ..Охраната на ЗЕМЯ ЛУНА протестира срещу КИТАЙ>САЩ<ЮЖНА КОРЕЯ за риск от увреждане на ЛУната.. с техника контролирана от жесток
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не?