Джокович срази Циципас и пренаписа историята

Сърбинът спечели 22-ра титла от Големия шлем
29 яну 2023 15:15, Красимир Ангелов
101
Джокович срази Циципас и пренаписа историята
Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович спечели историческа десета титла при мъжете от Откритото първенство на Австралия по тенис. Това бе 22-ата титла за Джокович в турнирите от Големия шлем, с което изравни рекорда на испанеца Рафаел Надал.

Четвъртият поставен Новак Джокович победи третия в схемата Стефанос Циципас от Гърция с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) във финала за три часа игра, постигайки 28-ия си пореден успех в надпреварата. Той продължава с перфектния си актив във финалите на Откритото първенство на Австралия – 10 от 10.

Със спечелената титла в Мелбърн 35-годишният сръбски тенисист ще се завърне начело в световната ранглиста при мъжете при следващото обновяване на класацията.

Джокович пропусна предишното издание на Откритото първенство на Австралия през 2022 година и бе депортиран от страната заради правилата за ваксинация против коронавирус, но 12 месеца по-късно триумфира със само един загубен сет.

Стефанос Циципас не успя да стане първият гръцки тенисист с титла на сингъл в Големия шлем. Това бе първи финал за него в Мелбърн и втори финал на подобно ниво като цяло. В първия си финал от Шлема Циципас загуби отново от Джокович на "Ролан Гарос" през 2021-а.

Всичко за големия финал в Мелбърн четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям и непостижим. Но и истински патриот и смел човек,отстояващ това,в което вярва.Гордост и за Балканите,дори с исторически противоречия,със сърбите имаме много общо.И ние като тях сме имали труден живот,англосаксонците не ни обичат,гледат ни с презрение,но ако сме мотивирани,обединени и вярваме силно в нещо,нямаме спиране.То това ни пречи-разединението
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 82 Проостооо като теб!
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак пък Божи пратеник! Просто едно спортистче....
75
7
 
7
 
! Отговори
Да се знае преди 1 година
Много рядко се раждат велики спортисти. Примерно във футбола Пеле, ама после идва Бастен, Ромарио, след това Зидан, Роналдиньо, идват и легендите Роналдо и Меси, ама след десетина година идват Мбапе, Холанд и всеки подобрява и подобрява разни рекорди... Но велики спортисти и същевременно още по велики хора се раждат веднъж на век - Новак Джокович! Човек, който завинаги ще остане в историята на спорта, в историята на човечеството с велики дела! Той е Божия пратеник на Земята, за да спаси света!
74
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхливец и лъжец! Страх го е да се ваксинира, излъга с фалшив негативен тест, отиде на състезание заразен, без да се посвени да зарази другите. За мен това не е мъж!
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 79 Муахахахахахахаха....
72
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 78 Остави Асковския, ами Надалчо да не би да е с по-гъста коса? Косата му я няма от химия. Я виж на Джокович косата. Нож не може да забиеш в нея- толкова гъста. А след това някои тука фенчета на Надалчо говорят за химии. Муахахахахаа...
71
10
 
4
 
! Отговори
Фен преди 1 година
Абе извади и късмет, че Алкараз и Кириос се контузиха.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които говорят за анаболи нека погледнат проскубания бритон и оплешивялото теме на Асковски и тогава пак да джафкат като пссета.
69
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нео-либералната пacминa в щатите англия и австралия са обявили 3-дневен траур заради Джокович! Спорт създаден от англо-сакцонците спонсориран и разпространяван от англо-сакцонците и накрая един балканец с който се ненавиждат, отива взима им парите и титлите ставайки най-голямата емблема в спорта! ВЕЛИКО!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
do 75 Анабола Надал колко има ве, юрдееек?
67
11
 
4
 
! Отговори
Димби Провадия преди 1 година
22 титли от ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ - смяяяяяяяяяяяятай колко е напреднала химията ...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 72 Бай Асане, за тия 7 мача на този турнир Джокович гепа като шампион 3 милиона долара. На мач по 450 000 долара закръглено. Скромен е човека...иначе има 300 милиона в банката.
65
8
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Колко пачки влачи за пубедата :)))
64
3
 
23
 
! Отговори
Смирен преди 1 година
Джокович е страхотен спортист и човек. Показа на троловете, че са нищожни в съществуването е.За мен тази е 11 титла от Австралия и 23 от големият шлем. Браво
63
4
 
9
 
! Отговори
По-скоро преди 1 година
Преписа историята. За 22-ри път.
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздравления за Ноле.ВЕЛИКАН
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 69 Джими Конърс го остави, той няма нито 22 титли от ГШ нито 38 мастърса като Джокович. То иначе Джокович отдавна да беше минал Конърс по титли ако играеше в АТП 250 турнири ако това е целта. Джокович отдааавна не играе на такива треторазрядни турнири. С кого да играе там? С някой на финал дето е 50 ти в ранглистата? И за какво, само заради смешната титла и да мине рекорда на Конърс??? Не е сериозно.
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като фен на Федерер признавам, че Джокович е безспорно най-големият в историята на тениса. Още на следващия турнир от Големия Шлем, "Ролан Гарос", той има възможност да достигне рекордна 23-та титла, и да прибави нова, 24-та, на "Уимбълдън". До края на кариерата си има всички шансове надмине и постижението на Джими Конърс от 109 спечелени АТП-турнира - нещо, което се очакваше от Федерер да постигне, но което той не успя. Джокович е голям и заради принципните си позиции по време на Ковид-диктатурата (която още продължава на някои места като САЩ например). Това му коства титли на Australian Open
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
do 61 ФенчИто на Надал, пръскай се от яд че Новак изравни испанския анабол по титли от ГШ днес, а по мастърски Новак води с 2 титли отгоре. Общо в кариерата Новак досега 93 титли, испанския анабол 92. Муахахахахаа...