Двама полицаи пострадаха след гонка с джигит в София

33-годишният мъж е с множество криминални регистрации
30 яну 2023 19:20, Красимир Ангелов
40

Опасно и зрелищно преследване в столицата, след като шофьор отказа да спре за полицейска проверка и последва гонка. Резултатът са няколко блъснати коли и пострадали полицаи.

Гонката започва от кръстовището между бул. "Генерал Никола Жеков" и ул. "Христо Силянов", където шофьорът не спира на червен светофар и почти блъска двама пешеходци. Започва преследване с полицията.

Водачът минава отново на червен светофар в опит да избяга, влиза в една от преките на булевард "Ломско шосе" и удря няколко автомобила.

"В края на улицата реализира ПТП с два автомобила на граждани, след това се опитва да даде назад, но се блъска в нашия автомобил. По време на задържането се заключват в БМВ-то със спътничката му, разменят местата, уж тя управлява автомобила", обясни директорът на столичното Второ районно управление Стефан Дойчев.

При опита за арест на шофьора и неговата спътничка полицаите чупят стъклото на автомобила, а джигитът отново отказва да съдейства на органите на реда.

Двама от униформените са пострадали по време на задържането - единият е със счупен пръст, а другият - с порезни рани в ръката.

"Колегите от "Пътна полиция" го тестваха за алкохол, няма алкохол. Същият категорично отказва да бъде тестван за наркотици", допълни Велчев.

Според разследващите 33-годишният мъж е искал да избяга, защото няма шофьорска книжка. Той е с множество криминални регистрации, задържан е за престъпления, свързани с наркотици.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
истина преди 1 година
Момичето и момчето са продали наркотиците и е трябвало да се отчетат на МВР но не са го направили ,,следва гонка и на кадрите се вижда как униформените чупят автомобила без никаква причина ... В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ КОМУНИЗМА И МИЛИЦИОНЕРИТЕ ВИЛНЕЯТ ,БИЯТ УБИВАТ ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ СКЛОНЯВАТ КЪМ ПРОСТИТУЦИЯ ПРЕВОЗВАТ МИГРАНТИ И ПРАВЯТ ВСИЧКИ ЛОШИ НЕЩА п.п. българи бягаите на запъд за да живеете свободни и щастливи амин амин амин.
26
2
 
2
 
! Отговори
Истински полицай преди 1 година
Браво на полицаите Така се прави в дадената ситуация.Някакъв кабинетен плъх ,дава акъл,че трябвало само от едната страна да застанат полицаите.Ми кво правим с другата страна... Това не рутинна проверка...Освен това полицаите не стрелят ,това е за респект...Хал хабер си няма тоз администратор..
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, браво на полицията, един път да си свършат работата. Дано почнат да стрелят по такива убийци на пътя
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един такъв докарахме със самолет за лечение във ВМА. Само ,че го приемаме за герой,понеже казва че има някакво самосъзнание и някой му е казал нещо . Срам
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да тренират, защото не могат да отреагиат адекватно в основни ситуации :чупене на "безопасно" стъкло без да си докараш болнични.
22
1
 
7
 
! Отговори
До Тео преди 1 година
А ри искаш ли да попаднеш като обикновен човек в такава стрелба. Това са неадекватни решения. Можеш да умреш. Или ще ре бутнат при гонката, или може случайно при стрелянето на полицаите да пръснат твоята глава. С грижа за хората трябва да се постъпва, а не да се гледат екшъни по Нова или където и да е.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен ръководството на МВР, трябва да спре тия преследвания по улици на градове. Така се застрашава живота на невинни хора, за да си играят други на стражари и апаши. Дават се и жертви. Не е необходимо, за да се покаже после по Тв колко щети и жертви имало. Имат камери, знаят номера на колата, могат да изчакат и да го заловят после. А не....след това щети на мирни граждани и жертви.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този е известен на полицията, не с друго ами с раздадените пачки.
19
1
 
5
 
! Отговори
Teo преди 1 година
В случая е добре, че сме в България. В доста други държави при неизпълнение на полицейска заповед, при положение, че е видно, че разбираш какво ти говорят и можеш да се движиш, а просто не го правиш - три куршума в главата и после ще вадят каквото е останало от теб. В крайна сметка, на всеки може да му се случи да има кофти ден, и за това не бива да си отиваш от тоя свят, но при положение, че е пълен с криминални регистрации кат *** с горещи л...на, никаква прошка!
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението се нарича тезер!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя в която и да е друга държава щеше да е изваден за точно 10 секунди от колата. В САЩ пък щеше да бъде изваден с превантивна рокада от няколко куршува в ти.квата. Тук не могат 15 минути да вадят дори женицата от колата. Смях и трагедия едновременно. Добре, че не е заложническа ситуацията вътре в колата с нож на гърло, че с тия полицаи щеше да е пътник.
16
6
 
9
 
! Отговори
ТТТ преди 1 година
Браво на полицаите!!!
15
2
 
8
 
! Отговори
Тъй тъй преди 1 година
То да беше нощеска тоз младеж колко щеше да пада по гръб и да си удря носа.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах видеото и видях как едното полицай че абсолютно излишно и безсмислено напъваше задната врата с цел да я прецака Хей кво прайш амиго!?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чингойняк да си счупи пръст е НАПраво трагедия, пожизнено деветдесет процента инвалидност с чужда помощ. Да не говорим че докато е с гипс, няма как да сгъва кешовицата със скоростта на факир. Абе лоша работа, много лоша.
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия полицаи електрошокови палки нямат ли? Срамота 4 полицаи да не могат да измъкнат двама души от една кола за повече от една минута.
11
3
 
16
 
! Отговори
Нищо преди 1 година
Това им е работата,какво чудно има?!
10
6
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
В Щатите отдавна мозъка му щеше да се стича по таблото. Но, това не е демократично и хуманно.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванаха един. Останаха още няколко хиляди и ако почнат и да ги съдят ефективно туко виж се оправим. Ама едва ли.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не са ставали пюлицей бе