КНДР: Ситуацията на Корейския полуостров е на крайната червена линия

Причината били военните учения на САЩ и съюзниците му
2 фев 2023 08:21, Елка Василева
15
КНДР: Ситуацията на Корейския полуостров е на крайната червена линия
Снимка: архив, БГНЕС

Външното министерство на Северна Корея заяви, че съвместните учения на САЩ и неговите съюзници са довели ситуацията до „крайната червена линия“ и заплашват да превърнат полуострова в огромен боен арсенал и по-критична военна зона, предаде Ройтерс.

Още по темата
В изявлението, разпространено от държавната агенция КЦТА, се казва, че Пхенян няма интерес от водене на диалог, докато Вашингтон следва враждебна политика.

Военната и политическата ситуация на Корейския полуостров и в региона е достигнала крайната червена линия поради безразсъдните военни конфронтационни учения и враждебни действия на САЩ и техните васални сили, казва неназован представител на министерството в изявлението.

В него се споменава посещението тази седмица в Сеул на американския министър на отбраната Лойд Остин. Във вторник Остин и южнокорейският му колега обещаха да разширят военните учения и да разположат допълнителни „стратегически активи“ като самолетоносачи и бомбардировачи с голям обсег, които да се противопоставят на разработките на севернокорейско оръжие и да предотвратят война.

САЩ и Южна Корея вчера проведоха съвместни военновъздушни учения с американски тежки бомбардировачи В-1В и изтребители стелт F-22, както и с реактивни самолети F-35 на двете страни, съобщи министерството на отбраната в Сеул.

Това е ярък израз на опасния сценарий на САЩ, който ще доведе до превръщане на Корейския полуостров в огромен боен арсенал и по-критична военна зона, посочва изявлението на КНДР.

Северна Корея ще отговори със същото на всички военни действия на САЩ и има силни стратегии за противодействие, включително „най-съкрушителната ядрена сила“, ако е необходимо, се добавя в изявлението.
(БТА, Петя Гергова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е първо при Ким, после бункера.
11
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам за каква 3-та СВ от страна на Сев. Корея бълнувате. Те са прекалено малък фактор за нещо подобно. Руснаците също не са военен фактор, освен че притежават АБ. В момента света разчита, че лудостта на путин не е толкова голяма, че да се заиграе с атома, а и също, че около него все пак е останал някой с мозък в главата да го спре навреме.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комитата се кокошинат нещо.
9
5
 
14
 
! Отговори
Км преди 1 година
Не дразнете Кимчо,това не ви е Путин.
8
5
 
16
 
! Отговори
SS преди 1 година
Вървим към трета световна война ,а ние българите и 98 процента като индивидуалност не сме подготвени ! Не знам при една война какво ще правят меките китки и силиконовите кифли ?
7
6
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
"БАЙ ДРЪНЧО" нали си най големия, а "ЯНКИТЕ" най великите. Нападнете и сравнете със земята КНДР щом ви пречи? Ще има с вашите ракети във вашия з***ик. Ким не се свени за разлика от Путин.
6
8
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
САЩ пак се мъчат да разпалят ново огнище .....замлъкнаха за Украйна защото мисията е изпълнена .....добре ще е за тях и от другата страна на Русия да пламне огън и те пак да се отдръпнат .....Докато света не разбере че САЩ са империята на злото ....нещата ще вървят все на по зле както виждате от десетилетия върви света към все по зле от към войни .....къде ли не пламна война именно заради САЩ ! Сега дават кураж на Южна Корея ...и накрая ще я жертват като Украйна за пушечно месо !
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 Притеснен е от това, че много дълго време е извън медийното пространство. Иначе, това "изтреля" идва от думата "изСтрел"!
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прасчо е притеснен , може да изтреля някоя и друга ракета да се успокои
3
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците не оставиха една държава на мира.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видиме кой ще натисне пръв червения бутон.
1
10
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Сега някой ще ме блокира ли ако кажа, да живее Ким? Питам, че в тая демокрация трябва да питаш.