Москва си е върнала 63 военнопленници от Украйна

Сред тях имало "чувствителна категория" лица
41
Москва си е върнала 63 военнопленници от Украйна
Снимка: БГНЕС, архив

Шестдесет и трима руски военнопленници са били освободени в резултат от сложен преговорен процес с Украйна, съобщиха днес руски новинарски агенции като се позоваха на министерството на отбраната в Москва.

Групата освободени руски войници включва "чувствителна категория" лица, чиято размяна е станала възможна с посредничеството на Обединените арабски емирства, посочват руските агенции.

Руското военно ведомство каза, че всички освободени вече са на територията на Руската федерация и им се оказва необходимата психологическа и медицинска помощ, като им се дава и възможност да се свържат с роднините си, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До горките--- Прав си. Не изглеждат мнжого весели, че са ги освободили.
36
1
 
6
 
! Отговори
горките преди 1 година
Тези заминават директно за Сибир. По стара руска традиция пленените руски войници са предатели
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически канали в Telegram предполагат, че "Зеленски в щаба е посочил, че е необходимо да се запази Бахмут на всяка цена до началото на пролетната офанзива на ВСУ. Бахмут трябва да бъде като вълнолом, който ще удържи руския натиск, докато в тила се подготвят най-добрите резерви, които са обучени в базите на НАТО и чакат пристигането на военна техника. Фашистката *** отново обстреляха Донецк. Най-малко 10 снаряда са изстреляни от РСЗО Град. Един от снарядите е ударил жилищна сграда в Киевски район на Донецк.
34
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитрий Медведев:"В случай на удари на Киев срещу Русия отговорът може да бъде всякакъв, те са готови да използват всички видове оръжия. Отговорът на Русия на удари срещу нейна територия ще бъде бърз, твърд и убедителен". Тук обаче има един нюанс. По кого ще бъде отговорът-Украйна? Голямо предупреждение трябва да бъде отправено към кукловодите (САЩ и Великобритания), а не към тяхното марионетно правителство в Украйна. Основните бенефициенти не ги е грижа както за руснаците, така и за украинците.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Министерството на отбраната на Руската федерация обяви поредната размяна на пленници. 63 руски военнослужещи се завърнаха в родината си. Отбелязва се, че това число включва лица от чувствителна категория, чиято размяна стана възможна благодарение на посредничеството на Абу Даби (ОАЕ). Интересно какво се разбира под чувствителна категория? Ако руснаците размениха азовците (терористи, забранени на територията на Русия), то скоро ще научим за това от украинските канали на Telegram.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-нататъшното настъпление на ВС на РФ в това направление ще постави под въпрос способността на фашистката *** да го удържат. Селището е разположено в низина и е практически невъзможно да бъде защитено.
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В района на Лисичанск руските десантчици атакуваха Белогоровка, в резултат на което селото премина под контрола на ВС на РФ. В момента тече зачистка. По време на боевете 81-ва рота ОАЕМБР в размер на 160 души е напълно унищожена, едно от подразделенията е обкръжено. Оцелелите избягаха от позициите си. В резултат на това едновременното настъпление на щурмовите отряди на ЧВК Вагнер от Соледар, 144-та мотострелкова дивизия на ВС на РФ в Лиманския сектор и освобождаването на Белогоровка създава предпоставки за достъп до Северск и оперативното му обкръжение от юг, север и изток.
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офанзивата на руската армия беше изненадваща за фашистката ***. Отстъпвайки от предните линии и3MeTTa хвърляха оръжие и боеприпаси. Сега подразделенията на 144-та мотострелкова дивизия от ВС на РФ са закрепени на заетите рубежи. Водят се активни артилерийски дуели. Формирования на фашистката *** се прегрупират на линията Ямполовка-Терни.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войски започнаха настъпление на линията Краснопоповка-Кременная преди няколко дни. Отбранителните линии на фашистката *** бяха пробити с един замах, със стотици загуби сред и3MeTTa. В резултат на атаката на широк фронт бойците от ВС на РФ напреднаха почти до Ямполовка, а в района на Дибров те нокаутираха фашистката *** на юг и югозапад, разширявайки контролната зона в Серебрянското горско стопанство.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Югозападно от Бахмут ЧВК Вагнер продължи щурмовите си операции близо до Ивановское. Около два километра делят оркестрантите от стратегическото селище. Те също настъпват от юг от страната на Опитное. Те атакуват и източните покрайнини на града, изтласквайки фашистката ***. Артилерията работи в тясно сътрудничество с Вагнер. ЧВК Вагнер продължава щурма на Червената планина. Фашистката *** въпреки трудната ситуация не отстъпват. Но на север от Соледар музикантите установиха контрол над Николаевка.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В посока Херсон руската артилерия нанесе масиран удар по областния център. На Донецкия фронт руските войски намериха ново направление за атака. Северозападно от Новомихайловка, където дълго време не успяват да постигнат успех, ВС на РФ са предприели настъпателни действия срещу Парасковьовка. В Луганско направление руските войски водят боеве за Белогоровка. На север те атакуваха в посока Невски. И още по на север - към Стелмаховка.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна обстреляха завод в Борисовски район на Белгородска област - предполага се, че заводът е произвеждал конструкции за Кримския мост. На територията на завода горят цистерни, пламъците се виждат на много километри, огънят не може да бъде потушен няколко часа Бившият съветник на Саакашвили Джефри Силвърман каза, че Грузинският легион е основан от американските разузнавателни служби. Грузинската националистическа формация е създадена с "мръсни пари", а членовете й се опитват да се представят като патриотична организация.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и няма да има! Зеленски и фашистката му клика защитават на първо място фашистката си идеология и на второ място му трябва територия на която да осъществи тази идеология, но крайните южноевропейски територии на Русия са населени с етнически руснаци и планът му не успя! Още в Зародиш Русия унищожи нацистите и опитите им да създадат фашистка държава подобна на Германия през 30-те и 40-те години на миналия век.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна няма, не е имало и никога няма да има. Руснаците отиват на фронта за да спасят сънародниците си от една безумна фашистка идеология, подклаждана умело от САЩ и ЕС сред националистическите бандеровски среди в крайните южни европейски територии на Русия. Русия ще победи в тази война защото истината и справедливоста са с нея!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките! В русия няма пленници, има предатели на родината, както е казал другарят Сталин.
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава Украйна не съществува, не е съществувала и няма да съществува. Цялото фашистко правителство, президент и парламент ще бъдат съдени от военен трибунал и екзекутирани на площад Майдан Незалежности хуманно с един куршум в тила, както бандеровци разстрелваха руснаците с украинско гражданство нежелаещи да имат нищо общо с фашистката идеология на превратаджиите от 2014година!
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 Ти това къде си го забелязъл? В наркоманските си халюцинации ли? Има едни азовци дето са под домашен арест в Турция и чакат с нетърпение краят на войната, защото такава е сделката да се върнат някъде където те искат, защото Украйна няма и няма и да има! Там в Турция те са на разположение на турските MaHaфи!!!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На някой от вас да му пука за Бълггария ?" Много т*п въпрос, разбира се, че му пука, но не-*** разбират, че бъдещето на България зависи от това агресорът да бъде прогонен и изолиран.
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязали ли сте че при всички размени, мypзилките връщат двойно повече пленници? Причината е, че докато всички пленени украинци искат да се върнат в родината си, то от пленените руснаци почти никой не иска да се връща в Путиновия рай, та се налага едва ли не украинците да ги есктрадират на сила!
18
0
 
9
 
! Отговори
след войната преди 1 година
Ще разберем ли някога какво се е случило с тях в русия?