Дрон показва: Какво е останало от магистрала след труса в Турция

Дълбоките пукнатини са на пътя между Хатай и Алепо
9 фев 2023 08:40, Елка Василева
91

 

 

Кадри от дрон показват огромните щети по главен път, свързващ Турция и Сирия. Дълбоки пукнатини са се образували в асфалта на магистралата между Хатай и Алепо. След силните трусове в една от цепнатините е била заседнала и кола. Така доставките на помощ към Северозападната Сирия са силно ограничени.

Представители на ООН съобщиха, че се надяват преминаването да бъде възобновено възможно най-скоро, защото в противен случай силно пострадалите региони в Сирия остават изолирани, посочва Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
краско преди 1 година
До 79А тез оцелели сгради на разлома ли са?Разбираш ли що е земетръсен разлом?Мога да ти го обясня и с доста снимки от други земетресения, ама не тук.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съболезнования на близките на жертвите вследствие земетресението.Господ сили да им дава в тази трагедия,която преживяват!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шишков да отиде на спешна проверка!!!Да провери коя мафиотска фирма е спестила от основата и дебелината на асфалта - от снимките е видно, че биндера + износващия пласт са има няма 10 см - ужас !Киро да отиде също! Асен да спре парите на червен кръст и фирмите по текущия ремонт! Шегата на страна - пътищата, които не са върху разлома, не би трябва да са в такова състояние, явно наистина остновата не е направена, както трябва. Самите турци си признаха, че и при блоковете има проблем с основата.
75
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земята е пълна с грешници, но не знам защо Бог е толкова търпелив към нас, при положение че ние сме едни от най-големите грешници. Никъде другаде не съм виждал толкова злоба, толкова коварство, толкова лукавство, толкова подлост. В България всеки продава някого, извън България също. Нямаме общество в тази страна, нямаме общности зад граница. И ето сега сме тръгнали да спасяваме многомилионна Турция, все не спасяваме себе си, съседа си, обществото си
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До краскоДобре, де, как да няма сграда или строителство, което да удържи, като има напълно непокътнати къщи и блокове до разрушените, па и вкл. до тая странна магистрала?
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ми говориш, че във Франция е по-добре? Във Франция е върхът. Всичко е перфектно. Не просто по-добре.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62Минавала съм по германските магистрали от Втората световна - не са мръднали. Тресе и бучи, защото отдолу има бетон, да удържа на бомбордировки, не защото са разкопани. Пътищата в Белгия са също супер.
71
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и неспециалист като мен може да види, че не е изградена, където трябва и както трябва. Ердоган и турската мафия са убийци! Българската е техен клон, заедно с руснаците и други варвари
70
3
 
10
 
! Отговори
плоскоземец преди 1 година
При нас и без земетръси са ни такива магистралите
69
11
 
6
 
! Отговори
ХААРП преди 1 година
системата която е.ава майката на света.Турция отказа на шведите и ето факт! КОЙТО СИ ИМА РАБОТА НЕОФАШИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ И СЕ ОПЪНЕ НА ТЯХ СТАВАТ РАЗНИ ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ! НА БАС,ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ ПУСНЕ ШВЕЦИЯ В НАТО СЛЕД ТАЗИ ТРАГЕДИЯ.НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАНИПУЛАТОРИ В СВЕТА ЕСЕС И ФАЩ! УМРЕТЕ НЕЩАСТНИЦИ ПРОСТИ!
68
7
 
1
 
! Отговори
Наще магистрали ... преди 1 година
Само земетръс ще ги оправи!
67
0
 
8
 
! Отговори
Въйвъй преди 1 година
Ей оправихте асфалта на турция .дай сега да опраим нащо правителство.че там земетресени не им трябва народо се тресе
66
0
 
14
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
Само 1 забележка:Не бъркайте Сеизмологията със Строителството.Това са 2 различни науки.Сеизмологията определя енергията отделена при разместване на земните пластове в кJ по Рихтер в епицентарът на разместването.Строителството е точна наука и оразмеряването на сградите се осъществява по скалата на Шпонхоер-Карник в зависимост от големината на силата получена при земетресението и въздеиствието и върху обектите намиращи се на земната повърхност.
65
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
това наистина много прилича на компютърна анимация..Всички поражения са по дължината на пътя..А от страни няма никакви щети на сградите и насажденията..?!
64
4
 
8
 
! Отговори
Вал преди 1 година
Явно лошото строителство е навсякъде в Турция.Загубите и ремонтите ще излязат златни на държавата.Виновниците трябва да бэдат наказани, иначе Турция , няма да я бъде.
63
2
 
9
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Егати, как па точно нацели по дължина магистралата!
62
4
 
23
 
! Отговори
Еди кой си преди 1 година
Прилича на тракия след нова загора
61
1
 
14
 
! Отговори
Пенсионер 200+50 изб преди 1 година
Явно земетресението е било много силно, щом такава яка магистрала се е нагърчила. Какво ли щяхме да видим, ако беше строена от крадливата 🎃🤕?
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците фърляха мощни бомби по кюрди и земята се напука.
59
1
 
3
 
! Отговори
До 59 пепи преди 1 година
Лъжеш. За всичко лъжеш. И други сме живяли по света, и в Испания вкл.