Полицията на Лондон - расистка, женомразка и хомофобска

Натиск за реформа след присъдата на униформен за убийство
35
Полицията на Лондон - расистка, женомразка и хомофобска
Снимка: БГНЕС

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и силите на реда не са в състояние да се контролират сами, показват резултатите от независимо проучване, което засилва натиска над новия началник на полицията да реформира най-голямата полицейска сила във Великобритания, съобщи Ройтерс.

Проучването беше поръчано през 2021 г. от тогавашния ръководител на полицията, Кресида Дик, след като служител беше осъден на доживотен затвор за изнасилването и убийството на младата Сара Еверард. Случаят шокира страната и привлече общественото внимание върху институционалната култура на лондонската полиция.

"Този доклад е строг, суров и не щади никого. За мнозина неговите констатации ще бъдат трудни за приемане. Но той трябва да не оставя никакви съмнения у никого относно мащаба на предизвикателството", заявява в предговора към доклада Луиз Кейси, ръководила проучването.

Кейси, член на горната камара на парламента, констатира тежки проблеми в цялата система на лондонската полиция, които изискват радикални реформи. "Установихме широко разпространени тормоз и дискриминация, институционализирани хомофобия, женомразство и расизъм, както и други форми на неприемливо поведение", се казва в доклада, като се добавя, че "жените и децата не получават защитата и подкрепата, които заслужават".
Констатациите идват повече от две десетилетия след разследването от 1999 г. за убийството на чернокожия тийнейджър Стивън Лоурънс, което показа институционализиран расизъм в силите на реда. /БТА, Асен Георгиев/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Лондонполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
Ако смятате английската полиция за лоша то вие никога не сте били в мексикански арест .... или в марокански..... а и да не изреждам полицейските участъци в по голямата част на Азия и Африка..... Там ще ви спукат от бой още докато ви товарят в патрулката . Английските бобита са едни от най-най-културните и възпитани полицаи.... Кой глезен и изнежен лигльо се опитва да се оплаква от тях?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи като проучване правено с индивиди, които често посещават ареста. Проучващите да постоят 24 часа в ареста да се нагледат и наслушат на отрепките там и друга песен ще запеят. Истината е, че повечето престъпници там не са от коренното население на страната и когато направиш коментар за това те обвиняват в расизъм забравяйки, че това е просто мнение основано на факти, което кара полицията да е по-загрижена за общ.мнение от колкото ефективна работа.
23
0
 
2
 
! Отговори
Нн преди 1 година
Автора е *** преписвач!!най "нежната"полиция е в Европа,без оръжия и ремонт в мазето...виждал съм много нагляри,които е Бг ще получат бой,а там тенкю..
22
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Като мене....
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АНГЛИЧАНИТЕ ВИНАГИ СА СИ БИЛИ РАСИСТИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ СКОТИТЕ И ИРЛАНДЦИТЕ!!!...
20
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен 20ти си доста тъпо парче и очевидно горд с това. без значение кой какъв е, полицията трябва да те кара да се чувстваш в безопасност
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе тия ми се издигат в очите.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работил съм като охрана в Лондон, и по ирония на съдбата сме охранявали и полицейски участъци - затворени, или с проблеми в пропусквателния режим. Като се има предвид с каква и3мет се разправят всеки ден, бих казал, че са прекалено толерантни. Да не говорим, че нямат оръжие, освен специалните части. С всякакви кл0уни трябва да се разправят по цял ден. Бил съм свидел как разни заподозрени в престъпление от ареста ("къстъди") са ги превозвали до болница за преглед, ако имат някакви оплаквания.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава трябва да бъде полицията за да бъде полиция
16
6
 
1
 
! Отговори
Дилър гей лгбт q+ преди 1 година
Стига тормоз на бизнесите! Трябва да премахнат полицията или да им съкратят финансирането нека взимат минимални заплати а ако не им харесва шут отзад и вън!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся либераски ше и видат сметката
14
0
 
16
 
! Отговори
Ето защо е избрана преди 1 година
"Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд заяви, че Кресида Дик има ясна визия за бъдещето на полицията на метрополията и разбиране за разнообразието на общностите, на които служи". ----- но... няколко години по-късно кметът на Лондон Садик Хан обясни, че "Дик се оттеглила, след като той й казал, че не е доволен, че тя не може да изкорени расизма, сексизма и други проблеми, които все още съществуват в Скотланд ярд". Е, вече е ясно! Тежко и горко на бившите велики британци!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то май всички бели и хетеросексуални мъже са? Ама това не е агресия и расизъм?
12
0
 
18
 
! Отговори
полковник Колев преди 1 година
Тези "проблеми" са почти във всички страни под диктата на "либерал демокрацията" Проблема лесно се разбира като се види с кого си имат работа полицаите от цяла Европа,Англия и Скандинавските страни
11
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
И такава трябва да си остане !!!
10
3
 
22
 
! Отговори
Заркова преди 1 година
Откъде го изкопахте този материал,бре, или се чудите с какво да привличате внимание ?!От 20 години жевея в Лондон и не съм забелязала нищо такова ?!Тая новина повече ми прилича на оная,дето преди 5 години,наш журналист написа,че с лондонските емблематични таксита е свършено и повече няма да ги има -смях в залата !Не само,че не изчезнаха, ами се и увеличиха ! Пишете подобни глупости за Луната,например - там нямаме сънародници ,за да ни кажат така ли е или не!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хе, те ако от тяхната полиция се оплакват да дойдат да видят нашата.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расизъм срещу белите хора и сексизъм срещу мъжете!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами спирайте им финансирането и горотв! За кво са ни тея хомо полицай...
6
0
 
11
 
! Отговори
Кой е направил преди 1 година
това "независимо проучване", поръчано от Кресида Дик? И може ли малко повече инфо за нея и защо тя е бивш началник на полицията? Това евентуално ще ми помогне да се ориентирам дали наистина полицията в Лондон е расистка, женомразка и хомофобска.