Жертви в Афганистан заради трусът от 6,6 по Рихтер

Ранените са стотици
22 мар 2023 07:58, Нели Христова
7
Жертви в Афганистан заради трусът от 6,6 по Рихтер
Снимка: БГНЕС

Най-малко девет души са загинали в северозападната пакистанска провинция Хайбер Пахтунхва при земетресение, регистрирано снощи вечерта в Афганистан. Още двама души са загинали в източната афганистанска провинция Лагман.

Това съобщи в. "News", позовавайки се на актуализирани данни на Управлението за борба с бедствията в Хайбер Пахтунхва, според които загиналите при земетресението до момента са девет, а други 44 души са ранени.

По-рано във вторник вестник "Dawn" съобщи, че двама души са загинали, а шестима са били ранени при срутване на покриви и стени на жилищни сгради в Хайбер Пахтунхва. На свой ред Ройтерс цитира пакистанската полиция, според която в района на окръг Сват са пострадали около 150 души. Болниците в областта са обявили повишена готовност.

Говорител на афганистанската служба за намаляване на последствията от бедствия съобщи за агенцията, че в провинция Лагман са загинали двама души.

По данни на местните медии освен в Хайбер Пахтунхва земни трусове са усетени и в други райони на Пакистан, включително в градовете Пешавар, Лахор, Квета, Равалпинди и Исламабад.

По-рано във вторник Евро-средиземноморският сеизмологичен център регистрира земетресение с магнитуд 6,8 в Афганистан, като по-късно сеизмолозите коригираха магнитуда на 6,5. Епицентърът е бил близо до афганистанската граница с Пакистан и Таджикистан, на 48 км югозападно от град Ишкашим, който има население от над 12 000 души. Източникът се намира на дълбочина 185 км. Земетресението е усетено и от жители на Индия, Таджикистан, Узбекистан и Казахстан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Кой нормален човек ще помогне на същества чиято единствена мечта е да му обяват джихад и да го приобщят към сатаниския култ или да го убият! Това е като да топлиш змия!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Симон Боливар преди 1 година
Излиза, че в Афганистан и Еквадор местните занаят достатъчно добре как да строят и живеят, само на Газа на анадолата съществата нямат понятие за смисъл и целсъобразност и се тъпчат като бройлери в зле сковани котори из чуждата на тях земя!!!
5
3
 
1
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
на Афганистан, Турция и другите пострадали от земетресенията можем ли да им помогнем с бомби и снаряди? Защото ние в Европа имаме специален фонд дето си даваме парите там да помагаме, но той дава само бомби и снаряди, танкове и други подобни.
4
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
Е ти, па. Тя Нелито ги пляка в транслейта, хвърли едно око за фрапантни грешки и ги плеска тука.
3
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 1 година
EMSC reports from today 21 03 23 ... Постъпват данни от сеизмичната активност след 7.8 по рихтер за поне 19 оконтурени тежки огнища на напрежение с риск до 9 по Рихтер..У нас данните се натрупват по опорно двигателен апарат на живеещи до базалтова дъга в Ореш Велико търновско.
2
1
 
6
 
! Отговори
Турски секиз мологх преди 1 година
Дори и в Афганистан жертвите са минимални! Само в задънения анадол мрът като са световно !
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редакцията и пълния член?!