Северна Корея изстреля две балистични ракети

Те са прелетели на височина 50 км и са имали обсег от около 370 км.
27 мар 2023 08:10, Красимир Ангелов
21
Северна Корея изстреля две балистични ракети
Снимка: БГНЕС

Северна Корея изстреля в морето край източния си бряг две балистични ракети с малък обсег, предадоха световните новинарски агенции, като се позоваха на южнокорейски военни и японската брегова охрана.

Японската брегова охрана уточни, че два снаряда, за които се смята, че са изстреляни от Северна Корея, са паднали във води извън изключителната икономическа зона на Япония.

Севернокорейските ракети са прелетели на височина 50 км и са имали обсег от около 370 км.

Южнокорейските военни твърдят, че ракетите са били изстреляни от провинция Северен Хванхе в 7:47 ч. сутринта. Сеул осъди изпитанието като „сериозна провокация“, която заплашва регионалния мир и нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Японският премиер Фумио Кишида нареди да бъде събрана и анализирана информацията за изстрелването, за да се гарантира безопасността на японските самолети и кораби, съобщиха от кабинета му.

За седми път този месец Северна Корея изстрелва ракети, засилвайки военните си демонстрации в отговор на военните учения на САЩ и Южна Корея, отбелязва АП. В сряда Пхенян изстреля няколко крилати ракети, за да тренира тактически ядрени атаки. А в петък съобщи, че е бил тестван нов ядрен дрон за подводни атаки, припомня БТА.

Същевременно севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че съвместните военни учения на Южна Корея и САЩ трябва да спрат.

Съюзниците приключиха редовните си пролетни учения, наречени "Щит на свободата 23" миналата седмица, но продължават да провеждат обучения, включително учения за десант с участието на американски кораб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Имат мания по ракетосътроенето! Краварите имат мания по пъхането на носа си в чужди работи! Двата вида манияци едва ли ще се спрат!
15
6
 
0
 
! Отговори
АМАН преди 1 година
ВОенно терористичната мафия контролира подставени на власт в КНДР ..ПОвече ракети ,повече стотици милиарди за военни цели от Южна Корея,Япония и Австралия..Ползва ги за разорително ограбване на най пострадалия народ в света заедно с народите на Беларусия и Украйна.Американските наркомани командващи ПУТИН се кефят на разоряването на Украйна,РУсия <Беларусия...
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат и изстрелват! А какво прави българина? Отсега следи цената на козунака! Нямам думи!
13
4
 
4
 
! Отговори
Колко сте зле! преди 1 година
*** се радват и на Северна Корея, но не заминават там, а стоят в ЕС. И в Рашата не ходят, и в Иран, дори в Китай не заминават... защо ли?
12
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
А другарят Ким Пу Тин не е ли бил там? На Говняшата това са и приятелите - Северна Корея и диваците в Иран!
11
3
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
До Анонимен ие договор за неразпространене на ядреното оръжие който казахстан и саудитска арабия спазват въпреки че иконоически могат да си позволт ядрено оръжие , но северна корея не спазва и затова търпи межднародни санкции. Панятна?
10
4
 
2
 
! Отговори
бг преди 1 година
До ИВАН няма ли кой да му тури ножа на този бесен ***
9
5
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
БРАВО КИМ! НЕКА АЛЧНИТЕ КАПИТАЛИСТИ И НАГЛИ ТРЕПЕРЯТ! АЛЧНИ И НАГЛИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ! ОНЯ ДЕН МИТОВ КАЗВА ДА НЕ СЕ ВДИГА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ФИРМИТЕ ДА РЕШАВАЛИ КАКВИ ЗАПЛАТИ ДА ДАВАТ! ТОЯ Е ЗА ПРЕБИ ВАНЕ, А ПРО СТИЯ НАРОД ГЛАСУВА ЗА ТАКИВА!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказва се, че гладуваща северна корея е в състояние да произвежда ядрено оръжие. Как така? Нещо не побирам ли, що ли. Все пак не всяка държава може да произвежда ядрено оръжие. Таджикистан може ли? Саудитска арабия, може ли?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отде намирт чипове, па тие? Да не би да си разглобяват пералните по инструкциите на Урсула?
6
7
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
САТАНИСТИТЕ ОТ С.А.Щ. КАКВ ОТЪРСЯТ ДО С.КОРЕЯ И РУСИЯ? ДАНО ПО СКОРО ГО НАМЕРЯТ.
5
4
 
4
 
! Отговори
G. I. Joe преди 1 година
И аз изстрелях няколко ракети на нова година.Кьор фишеци хвърля момчето детска му работа.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата седмица съобщиха, че от ТРЕТИ път в САЩ са изстреляли ракета, създадена с 3 Д принтиране. Ракетата полетяла, но после гръмнала. въпреки това е отчетен успех, защото фолазвало, че можело да се принтира двигателят. Изводи: 1. В САЩ НЯМАТ СВОЯ развойна дейност и разчитат на копиране, 2. Копирането е без разбиране и затова дефектно. 3. САЩ търсят начини да избегнат авторски права и да се измъкнат по някакъв начин след излизането на РФ от поддръжката на международната космическа станци
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДебелиЬо Кимчо не си поплюва и няма да свърши като Садам и Кадафи.... Там няма да могат да внесат демоНкрация хахахахахахахах... Дръж пръста на червеното копче Кимчо - дръж го, че да си знаят краварите хахахахаха
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има съобщение, че ИНДИЙСКА ракета е извела в орбита БРИТАНСКИ спътници . Уж великата Британия с куп задморски територии така и няма и едва ли ще има космически капацитет. 75% от така наречения брутен вътрешен продукт на Великобритания е от услуги, т.е. те практически са слаборазвита в производствено отношение страна.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким напомня за себе си. Неговите фойерверки украсяват иначе скучното ежедневие на американци и японци.