Украйна обстрелва селища в Белгородска област

Има ранени и повредена инфраструктура
29 май 2023 14:48, Александър Попов
88
Украйна обстрелва селища в Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Губернаторът на руската Белгородска област, която граничи с Украйна, каза днес, че няколко селища са били обстрелвани едновременно от украинските сили, предаде Ройтерс.

В изявление, публикувано в "Телеграм", Вячеслав Гладков каза, че две индустриални съоръжения на границата на град Шебекино са били обстрелвани и четирима служители са пострадали, а няколко населени места са останали без ток.

Белгород, който е на границата с украинската Харковска област, многократно беше под обстрела на киевските сили от началото на конфликта в Украйна през февруари 2022 г.

Миналата седмица украинските сили предприеха мащабно трансгранично нападение срещу няколко погранични села, като за кратко превзеха няколко селища, преди да се изтеглят през границата.

Киев почти никога не поема отговорност публично за нападенията в Русия и в контролирани от Русия територии в Украйна, но каза, че унищожаването на инфраструктурата е подготовка за планирано сухопътно нападение.

Руският президент Владимир Путин вчера нареди да затягане на сигурността по границата, за да подсигури "бързо" руско военно и гражданско преминаване в украинските региони, които в момента са под контрола на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Мдам преди 10 месеца
Супер, мачкай Руснаците. Да видят какво е да живееш по този начин
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Официални данни: за един мвсец Украйна губи по 16 000 убити! Руските загуби спиред израелски военни експерти са 1:8 или 1:7,5 спрямо украинските.
59
3
 
5
 
! Отговори
Не Паникуйте преди 10 месеца
Това е само специална операция по денацификация на Белгородска област. Белгородска област е исторически украинска територия.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С една рота ще превзема кремлин за 12 часа.
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко е. Трябва много повече бой да ги бият. Тъй като по всичко личи, че никой няма да се предаде. И Запада ще продължи да налива оръжия в Украйна изхода от войната е смяна на режима в Москва. Съответно бой по Руските цивилни докато самите те не поискат крайн на войната. Ракети по Москва до откат. Все 1-2 ще стигнат. Няма нужда да целят Кремъл, да думкат Шереметиево. Като измрат 20-30 хил цивилни в Русия и ще свърши войната. После Зеленски в затвора за военни престъпления ама Путин ще е паднал.
56
3
 
12
 
! Отговори
Химлер преди 10 месеца
Ако не бяха съюзниците във Втората световна война днес мужиците щяхя да говорят на немски дори и с конете си.
55
2
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
Не виждам никъде новина , но дронове ,вероятно украински ,са атакували жилищни сгради в Москва. Има поражения,за жертви не се съобщава.
54
4
 
3
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
Експертите на RUSI смятат инженерните войски за най-добрите войски на ВС на РФ. Те отбелязаха сложни минни полета, здрави бетонни прегради и противотанкови ровове. В края на доклада британските анализатори признават, че руската армия представлява сериозна заплаха за Украйна.
53
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Доклад на британския RUSI: "Руската армия започна да се бие по-добре." Британският мозъчен тръст по отбраната смята, че година след началото на СВО в Украйна руската армия е адаптирала тактиката си към текущите задачи. "Подобренията засегнаха работата на пехотата, артилерията и бронираните превозни средства, ПВО и авиацията, инженерната работа и електронната война, командването и управлението на войските. В резултат на това в течение на годината руската армия започна да се бие по-добре", отбелязват анализаторите. Експертите на RUSI смятат инженерните войски за най-добрите войски на ВС на РФ. Т
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В луганско направление руските войски с подкрепата на артилерия успяха да настъпят към Белогоровка. Този път от североизток. По този начин те се опитват да обкръжат украинския гарнизон в това населено място. Също така след артилерийските удари подразделения на Въоръжените сили на Руската федерация проведоха щурмови действия от Масютовка. Тук няма напредък.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут и околностите. В самия град продължава частичното разминиране, отстраняване на отломки и изнасяне на трупове на оставени украински войници. По фланговете обстановката остава напрегната. На северозапад, в района на Орехово-Василевка, продължават тежките боеве. ВСУ успяха немного да притеснят ВС на РФ, но руснаците отново вземат инициативата. В югозападната част на Бахмут се водят боеве в района между Ивановски и Клещеевка - артилерийски дуели, взаимен обстрел от минохвъргачки и танкове. Гмежта на киевската хунта периодично организират разузнаване с бой.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зарята ще е безплатна от Путин....
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усещам, че ще има заря над цяла украйна.
48
5
 
11
 
! Отговори
Само така преди 10 месеца
...дайте повод на руснаците да ви попилеят. По етнически българи стреляте61037, а ние ви издържаме на курорт тука...
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Варягите от страните на Руско-Украинската граница живяли в съседство с хазарите и с българите от нашите исторически земи,и били авари,англосакси как преселници на запад по исторически хроники и географи в стари времена от които е известно за навиците им в търговията с роби,които набирали от войни за владения и нападения с/у народите около тях за продан на юг за М. Азия,Бл.Изток,Африка,а аварите с неприязното им поведение над славянте в Ц.Европа,а сега война за избиване на народи,а те командващи.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Do46 makuumnik zakat te na fronta
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Там живеят етн.българи,разгонват ги разчистват
44
17
 
5
 
! Отговори
Кравар с Ф-16 преди 10 месеца
Браво на Украйна! Путин от друго не разбира.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е той и друго е казал.Русия трябва да анексира и Харковска област,за да се спре с обстрела.Така,че...
42
8
 
0
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До 35 Накълни ме и мен, за да наблдавам дали ще ме хване ха-ха