Кои полезни храни, консумираме по грешен начин?

Броколите са известни с това, че са полезни и са считани за суперхрана
7
Кои полезни храни, консумираме по грешен начин?
Снимка: Pixabay

Изборът да се храните здравословно и да наблягате на полезните храни е най-доброто, което можете да направите за здравето си. Понякога обаче консумираме здравословните храни по грешен начин, което ги прави не толкова полезни, колкото са всъщност.

Някои считани за здравословни храни всъщност носят много калории със себе си, за което много хора не си дават сметка. Други полезни храни пък не трябва да се консумират самостоятелно по определени причини.

Кои са здравословните храни, които консумираме по грешен начин, така че това ги прави не толкова полезни, колкото си мислим?

Сушени плодове

Сушените плодове са суперхрана и това е чудесен повод да ги включваме в менюто си. За тях обаче много хора не знаят, че съдържат голямо количество захари, с което трябва да се внимава. Сушените плодове са много по-концентрирани на захари от пресните заради това, че са дехидратирани.

Изсушаването на плодовете оставя висока концентрация на захари, което предполага да ги консумирате в много малки количества, но и не самостоятелно. Препоръчително е да се комбинират с протеини и мазнини, така че да се избегне рязкото повишаване на кръвната захар.

Важно е също така да имате предвид, че много сушени плодове са допълнително обработени със захар, която да подобри вкусовите им качества и да ги направи по-трайни. Внимателно четете етикетите, за да сте сигурни, че сушените ви плодове не съдържат добавена захар, която ги прави нездравословни.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло се счита за прекрасна и полезна храна. То обаче може да съдържа скрити добавени захари. В много от готовите фъстъчени масла се съдържа захар, което налага да четете етикетите много внимателно, ако не искате да добавяте излишна захар към диетата си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Д-р Радева преди 10 месеца
Много е вредно да се консумират мезета, без да се пие алкохол.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фъстъчено масли? Много задокенска пумия гледате и четете Като цяло ..(пра) бабите и дядовците ви са доживяли до години, които можете да сънувате, само на хляб, домати, грозде и сирене, без някой да им казва какво и кога да яде, без вашите "умни" съвети. От тях съм се научил да яма каквото и когато ми се яде и да ставам "гладен" от масата.
2
0
 
3
 
! Отговори
Ха = ха преди 10 месеца
Яж, пий и се весели и си носи новите дрехи,,,! Нещата от живота трябва да се гледат от към забавната страна:⁠-⁠):⁠-⁠D
1
0
 
9
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 10 месеца
Кибапчитаааа, кифтетааа!