Грациозната Катрин Тасева: Готова съм да стана майка

Красивата ни шампионка в специално и откровено интервю за Az-jenata.bg
33
Грациозната Катрин Тасева: Готова съм да стана майка
Снимка: БГНЕС

Без съмнение Катрин Тасева е едно от "златните" момичета на България. Талантливата ни гимнастичка е носител на множество национални и международни медали, а след приключване на състезателната си кариера тя не спира да се занимава с художествена гимнастика, но като треньор на деца.

След постигането на толкова емоционални победи в спортната си кариера, на Катрин ѝ предстои най-голямата житейска промяна – само след броени седмици тя очаква своята първа рожба, заедно със своя партньор Станислав Сивков.

Настоящи и бъдещи родители ще имат възможността да получат актуална и ценна информация, свързана с бременността, раждането и грижите за детското здраве на 10-и юни, когато ще се проведе „Форум бременност и детско здраве“. Събитието се организира от здравно-медицинския портал Puls.bg, а участие в него ще вземат 17 специалисти, които ще представят своя опит и знания пред аудиторията, която ще може да получи отговори на вълнуващи ги въпроси директно от тях. Желаещите да присъстват могат да заявят и запазят своето място на „Форум бременност и детско здраве“ като се регистрират напълно безплатно – ТУК.

Дни преди голямото събитие разговаряме с Катрин относно бременността и подготовката за раждане, как се грижи за здравето и красотата си, и още любопитни неща. Приятно четене.

Катрин, в очакване сте на вашата първа рожба. Как преминават дните в очакване и как се подготвяте за това голямо житейско събитие?

Дните ми преминават доста добре. Макар че вече съм в доста напреднала бременност, не мога да се оплача. Може би това, че съм била дълго време спортист, оказва влияние и поради тази причина изкарах една доста приятна бременност. Имах време да работя, до 6-ия месец работих. Не съм качила много килограми, добре се чувствах.

А относно подготовката за бебето, купихте ли вече някои неща или ще изчакате раждането?

Мисля, че няма как, когато се появи бебето, да се приберем вкъщи и да не е приготвено, ще е доста трудно. Аз лично предпочитам като се приберем, всичко да е готово и съм се подготвила. Позитивен човек съм и винаги мисля за нещата от хубавата им страна. И съм подготвена на 85% с всичко за бебето.

Какви грижи полагате за здравето и красотата си по време на бременността? Споменахте, че сте работили до 6-ия месец, полагахте ли някакви специални грижи?

Това съм си споделяла с мои близки, че като че ли не полагам достатъчно грижи за самата себе си откъм козметична гледна точка. И работя върху това да използвам повече козметика, да слагам грим в ежедневието си, да се поддържам и да изглеждам по-добре. Не съм правила нищо специално. Използвах тези стандартни мазила против стрии, срещу нацепване на кожата, но нищо специално. Само и единствено се доверявам на моята дерматоложка, която винаги ме съветва, прави ми процедури.

А какви са тези процедури?

В домашни условия ползвам единствено хидратиращ крем за лице. Но моята докторка ми прави мезотерапия и когато отида при нея, тя преценява какво е състоянието на моята кожа и ѝ се доверявам какви процедури да ми приложи.

Внимавате ли по отношение на храненето, има ли неща, на които наблягате повече и други, които да избягвате?

Не съм избягвала храни, напротив, хапвам си всичко, което ми се дояде. Но внимавам с килограмите, следя ги, може би това си е професионално изкривяване. (смее се). Сутрин и вечер съм на кантара, следя какво е положението. Качих 14 килограма, което мисля, че е в нормата. Не съм спазвала специален режим, така както смятам след раждането да премина на режим. Първо, ако имам кърма и кърмя, ще дам най-доброто на детето, разбира се, а след това, като спра да кърмя, ще се постарая да си върна килограмите отпреди бременността.

Липсва ли ви активният спорт и какви са плановете ви занапред, спортът ще има ли място в тях?

Много ми липсва. Но не бих казала, че не съм активна, работих до 6-ия месец.

А смятате ли да се върнете в залата скоро след раждането?

Да ви кажа, след Олимпиадата бях яхнала една такава вълна, имах много работа, постоянно пътувах и сега искам да използвам този стоп, който имам. Макар че хората постоянно ме питат кога ще работя, дори има запитвания за август месец. Но мисля, че ще започна леко, с онлайн уроци, с няколко тренировки на деца, тъй като имам такива, които идват тук, в Пловдив, да ги тренирам. Може би ще започна леко, почасово или онлайн.

Има ли нещо, което винаги сте си мислели, че като станете майка един ден, няма да правите? И ако има такова нещо, какво е то?

Аз съм от това поколение, което си изяждаше по някой и друг шамар, не като сегашното поколение, което не знае какво е това. Имахме наказания като деца. Аз не знам как точно ще възпитавам, може би зависи и от детето. Но знам, че не искам да посягам на детето. Не харесвам насилието и възпитанието чрез лошия метод, чрез наказания. Такава съм и в залата. Може би, защото в началото като започвах да тренирам, се държаха много строго с нас, и сега се опитвам в залата с моите деца нещата да са по добрия начин, да са с добро.

И как е, виждате ли ефект от този метод?

Да ви кажа, не съм пробвала с лошия начин. (смее се.) Опитвам се по позитивен начин да работя с децата. Мисля, че се справям, защото психологически този метод влияе по-добре на децата. И мисля, че децата са окей така. Успехът може да се случи и по този начин.

Чувствате ли се готова да станете майка, имате ли някакви притеснения?

Да, чувствам се готова и нямам никакви притеснения. Моят мъж също няма притеснения. Това е първото ни дете, двамата много обичаме деца и нямаме притеснения по въпроса с отглеждането.

Вашето пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

На първо място пожелавам здраве, много щастливи моменти, както и едно прекрасно и весело лято!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не на интересува личния ти живот.
15
0
 
1
 
! Отговори
Фуренския бик преди 10 месеца
Бих!
14
0
 
2
 
! Отговори
До Димо преди 10 месеца
Димо, лягай си, че утре пак са с козите, Димо. От такива като тебе, с такова пещерно мислене, не става нищо. Ама нищо от нищо.
13
1
 
0
 
! Отговори
Някой към 2 преди 10 месеца
Абсолютно точно написано. Има и една част от света без пари, но ей така за спорта да ги накалъпят....
12
0
 
3
 
! Отговори
Към Минко ерген 47 преди 10 месеца
То заглавието звучи като обява хахаха. Поне редактори да имаха да видят хаха
11
8
 
0
 
! Отговори
Димо преди 10 месеца
На нейните години вашите баби имаха деца ,гледаха къщи ,работеха и не мрънкаха като вас по цял ден за пари,коли и прически ,затова доживяха до дълбока старост а вие от простотия ще си заминете рано рано без да сте оставили нещо смислено след себе си .
10
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Тази кифла щеше да се жени за сина на Симеон Щерев.
9
6
 
24
 
! Отговори
Явор преди 10 месеца
Кифли от класа. Забременеят ли, трябва да го знае това целия свят. Като четат коментари като моя, много се обиждат, защото знаят, че са истина. Момиченца, които сте между 15-20, моля ви не ставайте кифли като тези, които псевдожурналисти ежедневно ни рекламират. Тези кифли са надменни и подценяват другите хора. Свестните гимнастички, свестните певици и актриси сигурно са тероризирани от 3 % високомерни кифли сред тях. Някои от тези кифли са бездарни и пробиват с подмазване и по друг начин.
8
5
 
15
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 10 месеца
Тая....може ли някой да ми каже какво и е красивото?
7
5
 
17
 
! Отговори
Минко ерген 47 преди 10 месеца
Аз съм готов да стана баща!
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде при Маргините
5
8
 
12
 
! Отговори
Гадна сура преди 10 месеца
А аз съм готов да бъда осеменител. Ще те напълня като Гергьовденско агне
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
добрия бюджетен родител световен олимпийски медалист
3
24
 
4
 
! Отговори
Норвегия преди 10 месеца
Ако е базработна повече от 1 месец държавата отнема детето и губи права и дава на друго семейство..
2
5
 
29
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Готова да е майка, е нещо коренно различно и нямащо нищо общо с готовността да родиш. Грижите и отговорностите тепърва започват. Това да имаш пари за бавачки, частни учителки и да ги заливаш със скъпа храна и глезотии, прекарвайки с детето едва няколко часа на ден обаче, не е добро родителско поведение. Друго нещо е добрия родител.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя готова ,ама кой ще е баламата.