Ватиканът обяви официално: Оперират папа Франциск

Той ще претърпи лапаротомия, както и пластика на коремната стена
7 юни 2023 12:27, Нели Христова
6
Ватиканът обяви официално: Оперират папа Франциск
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск ще бъде опериран днес под обща анестезия и ще прекара няколко дни в болница. Според пресслужбата на Ватикана 86-годишният папа се нуждае от операция заради влошеното му здравословно състояние.

Пресслужбата уточнява, че папата ще претърпи лапаротомия, както и пластика на коремната стена с протези. Това е необходимо за лечение на "повтарящо се, болезнено и влошаващо се" стеснение на червата.

"Престоят на понтифа в медицинско заведение ще продължи няколко дни, за да се осигури нормалното протичане на следоперативния период и пълното функционално възстановяване", допълват от пресслужбата.

Папа Франциск претърпя операция на червата през 2021 г. Той също така е диагностициран с артрит, поради което понтифът се придвижваше в инвалидна количка. През март той прекара няколко дни в болница заради респираторна инфекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Антинатовец преди 10 месеца
Понеже папата е явен застъпник на Истанбулската конвенция , третия пол и кръвосмешенията е хубаво да му сменят пола и на него и да даде пример на другите във Ватикана .Така хем ще го излекуват хем ще се почуства като нова .
3
2
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 10 месеца
Шмрък..😖
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От кога тоя е жена? Защото операцията е за жени?! Нищо не разбирам.
1
3
 
2
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
69 ден по незнанието на дявола:)))