Край столичен ВУЗ: Треволяк, мръсотия, занемарени алеи, тъмница

В Helpbook ни изпратиха сигнал и множество снимки от мястото
Обновена: 9 юни 2023 17:42 | 9 юни 2023 17:00, Анисия Иванова
17

Тези дни в платформата на Helpbook.info за пореден път получихме сигнал за избуяла растителност и замърсяване в район „Студентски“. Ето какво ни пише нашият потребител, който е изпратил и снимки:

"Този терен не е поддържан от години. Ужасно гъстата растителност е опасна за преминаващите граждани. Всичко е обраснало в шипки и тръни, лияни, които се увиват нагоре по дърветата. Има участък, явно с подпочвени води, където избуява всяка година буйна растителност и изглежда като тресавище. Обръщам внимание на застоялата вода, където може да забележите, че е жабурнясала и позеленяла, а това може да доведе до различни зарази и вируси на преминаващите.

Всеки ден пред това тресавище седят на пейки студенти от университета. Вече няколко години подавам сигнал към Община Студентска. Получих отговор, че това е частна собственост и те не могат нищо да помогнат. В кадастъра е посочен като собственик на терена Столична община. През месец декември 2017 година университетът повика фирма да подкастри дърветата пред сградата и малки клечки и клони бяха натрупани на отсрещната страна на улицата, за която ви пиша и те стоят там и до момента. В този участък от улицата се придвижват цигани и тази джунгла е толкова благоприятна за тях. Могат да се скрият без проблем. Преди дни там имаше глутница от безстопанствени кучета. Уличните лампи не светят, стълбовете са ръждясали с измъкнати и стърчащи кабели.

Вечерно време е зловещо да се минава оттам, пълна тъмница. Получих отговор от електропразпределителното дружество за тяхна проверка относно осветлението, но само толкова. Не се направи нищо повече. Кажете ми, господа, може ли на това да се каже европейска столица с тази занемара извън центъра на София. Освен това от страната на университета, от ляво, има едно голямо дърво, което е доста старо и се опасявам, че от тези дъждове, ветрове и бури може да се прекърши и падне върху автомобили и хора.

При опит за разчистване на някои храсти в горепосочената територия открихме, че има асфалтова алея и вероятно това е било парк. Тя е на около 3 метра на вътре успоредно на локалното платно. При положение, че говорим за Зелена столица и чистота на въздуха не е ли възможно да се възстанови. Или пак си говорим празни приказки.
Все повече стават хората от съседните офис сгради и преминаващи, които недоволстват за тази занемарена територия, хората от офис сградите сами плащат да се окосяват териториите поне около техните сгради. Наравно с това има сериозен проблем и с изхвърлянето на контейнерите за смет, които постоянно са препълнени от близките магазини и сгради и представете си какви зарази могат да плъзнат сега от това дъждовно топло време. Контейнерите са малко на брой. Моля изпратете някой на проверка.

Първият сигнал по въпросният терен е подаден през 2017 година и до момента нищо не се е променило. Възнамеряваме да направим подписка, да информираме медиите и в близко време да блокираме кръстовището на бул. "Климент Охридски", докато не се вземат мерки.", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност н апроблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Клавдия преди 9 месеца
Теренът е на общината, не е на университета. Очаква се скоро да изникнат сгради. Било е парк с фонтан. Дървото вече падна.
12
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 10 месеца
Като няма комсомолци,така ше е.
11
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 10 месеца
Мой е терена. Аз искам да е жунгла - жунгла е.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НА Поръчкова статия Ми миришеКофти терен - общината е лош стопанин. И хоп, утре го продават на частен строител и Става нива бетонна кутийка ,много бързо ще забравят за подпочвените води ;)
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Големо мрънкало! Представи си това да ти е жена!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До кой университет? Там са УНСС, ТУ, МГИ, Лесотехническия, още един по металургия и не знам още какво?
7
5
 
9
 
! Отговори
Ххахха преди 10 месеца
Че София е супер зле, факт! Затова и с радост се махнах от този ужасен град. Но и това "столичанче" лееко е попрекалило. Имало подпочвена вода, тресавище и видиш ли щели да тръгнат вируси. Абе господинчо, ти на село някога ходил ли си? Калял ли си си крачетарта? А в локви цопал ли си? Ейй изнежихте се прекалено много май! :)
6
5
 
14
 
! Отговори
Нагъл преди 10 месеца
При толкова придошли нискообразовани селяци с претенции да знаят и могат - резултатът е видим.Точно като пустите им буренясали ниви по селата, мързелива ***.
5
9
 
8
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Концентрирайте се в подаряването на средства на Урколандия. Ние вече заповядахме на канадеца
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Себе си бе могат да организират, чакат друг да им поддържа. Мързели!----Точно така. И в здравеопазването е същото. Всички са виснали да чакат на лекарите да ги лекуват, вместо да запретнат ръкави и да се излекуват сами! Било на друг работа, не знаели какво да правят! Винаги един мързел ще си намери оправдание!
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами да се хванат и да си оправят терена! Да си се организират! Нали уж софиянци се пънат да ръководят страната и са най-, най-! Себе си бе могат да организират, чакат друг да им поддържа. Мързели!
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не питайте какво г-н Бойко Борисов прави за вас, а се запитайте какво вие може да направите за г-н Бойко Борисов!
1
7
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Фъндъчка дъли и жъ са изходи компетентно по въпроса?