Наши ученици с медали от международна олимпиада

В надпреварата е имало 150 ученици от 25 държави
2
Наши ученици с медали от международна олимпиада
Снимка: Булфото, архив

Български ученици са отличени с медали от 12-ата олимпиада на ЕС по природни науки, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

На олимпиадата EUSO 2014, която се е състояла от 30 март до 6 април т.г. в Атина за ученици до 16-годишна възраст, България се е представила с два тима от различни природо-математически гимназии. Участниците в олимпиадата са работили в лаборатория върху експериментални задачи с изследователски характер от областта на природните науки биология, химия и физика.

Отбор B е завоювал сребърни медали, а отбор А - бронзови медали.

Ментори на отборите са преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски".
На олимпиадата на Европейския съюз по природни науки EUSO 2014 в Гърция са участвали 150 ученици от 25 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Радвам се когато има добри новини за нашите деца. България преди беше на челните места по образование. Сега се отделят много малко средства в образованието, а искаме качество. Аз мисля че нашите политици умишлено направиха така, че в България все по-малко да има деца които да могат да завършат средно, а за висше още по-малко. Нали знаете колкото народа е по-глупав по лесно се командва. Знаете ли колко села опустяват, само заради това че нямат училище, колко деца не ходят на училище.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кел файда като учат за турското "присъствие", а не "робство" в часовете по история. Те просто не са Българи. Pink Floyd го изпяха навремето "Just another brick in the Wall".