4.627 по БЕЛ и 4.11 по математика е средният успех на 7-класниците в София

Успехът е по-висок от предходната година, съобщава РИО-София
5 юни 2014 18:20,
6
4.627 по БЕЛ и 4.11 по математика е средният успех на 7-класниците в София
Снимка: БТА

Средният успех по БЕЛ на седмокласниците в София е 4.627, а по математика е 4.11. Слаби оценки по БЕЛ в столицата са получили 427 седмокласници, а по математика - 1155-ма ученици. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в София.

Четири са отличните оценки от 6.00 по български език и литература, а по математика са 56.

На националното външно оценяване по български език и литература в София през тази година са се явили 9376 ученици, а по математика - 9363-ма.

Още по темата
От РИО-София припомнят, че през учебната 2012/2013 година на външното оценяване по БЕЛ в София са се явили 9422-ма седмокласници, а по математика - 9404-ма. Тогава средният успех по БЕЛ в седми клас е бил 4.583, а по математика - 4.036.

Слабите оценки през миналата учебна година по БЕЛ са били 478, а по математика са били 1405. Пълните шестици на външното оценяване по БЕЛ преди година са били две, а по математика – 73.

Регионалният инспекторат по образованието в София съобщава, че от 10 юни седмокласниците ще получават служебна бележка с оценките от приемните изпити, пише БТА.

Учениците, които ще кандидатстват в общински и в държавни училища,  ще подават заявления в училищата-гнезда за участие в първия етап на класирането от 17 д0 20 юни. До 26 юни ще бъдат обявени списъците с приетите ученици на първия етап на класирането, а до 4 юли ще се обявят списъците с приетите ученици на втория етап на класирането.

Между 7 и 9 юли приетите на второ класиране ученици ще могат да се запишат в училищата, а до 10 юли ще се обявят свободните места за третото класиране.

От 11 до 15 юли ще се подават заявления в училищата-гнезда за участие в третия етап на класирането - само за свободните места, с ново подреждане на желанията.

До 17 юли ще бъдат обявени списъците с приетите ученици в третото класиране. От 18 до 21 юли ще е записването на приетите ученици в това класиране.

От РИО-София посочват, че 25 са училищата-гнезда в столицата, в които ще се приемат заявленията на седмокласниците за участие в приема. В едно столично училище документи ще могат да подават седмокласниците от страната, които са кандидати за софийски училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
НВО беше трудно, защото оценките важат и за кандидатстване. На всичко отгоре имаха в рамките на една седмица НВО по всички предмети, което си е направо издеватолство. Никой не може да преговори целият материал по всичко за една седмица.. Да вземат да ги преосмислят малко нещата.
5
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 9 години
Имало недостиг на инженери в България ? При успех 4,11 по математика ще имаме инженери таратанци :))))За сметка на това тия ще се натискат за "престижни и нужни" специалности като културология, бизнес администрация, мениджмънт, европеистика и други подобни изг... на университетите с цел запълване на бройката
4
2
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Ами мисли си жената как да им намали успеха, може да има дете в 7 клас и нейните ученици да го конкурират.
3
3
 
5
 
! Отговори
тук там преди 9 години
Е, в 107 ОУ с отличен от НВО по БЕЛ госпожата ще ги изпитва за 5, че НВО много им вдигнало успеха и че с оценките от НВО трябва да им пише 6. Жената си мисли сигурно, че знае повече от оценяващите.
2
0
 
4
 
! Отговори
end преди 9 години
Те като имат такива ниски оценки - ще се класират, да- ама после какво ще става?
1
3
 
9
 
! Отговори
МАФИЯ преди 9 години
МАФИЯ това е думата за " образованието " в Мутрария ! Жална ви майка !!!