Професори и инспектор стават заместници в просветата

Новият министър прави анализ на състоянието на ведомството
12 авг 2014 15:16,
14
Професори и инспектор стават заместници в просветата
Снимка: архив Булфото

Служебният министър на образованието Румяна Коларова ще има трима заместници. Това са професорът по физикохимия от Софийския университет Николай Денков, шефката на Регионалния инспекторат по образование София-град Ваня Кастрева и зам.-ректорът на Техническия университет проф. Валери Младенов.

Денков ще отговаря за Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж, Кастрева -  за училищното образование, а Младенов -  за висшето.

Още по темата
Просветният министър обяви, че сред проблемите в министерството ще бъде съкращаването на бюджета му с около 19 млн. лв.

До орязването се стигна заради актуализацията на бюджета на Здравната каса. То няма да повлияе на учебния процес, категорична е Коларова. Като приоритети на управлението си тя обяви работата по ОП "Наука и образование за интелигентен  растеж", училищното и висшето образование.

От думите на Коларова стана ясно, че се готви анализ на състоянието на министерството и до десетина дни ще бъде оповестена информация за него. Министърът все пак открехна, че в справките, които вече се правят, има информация за направени 108 назначения и преназначения само за последните два месеца.

"Има хора преназначавани от три до пет пъти, за да може да им бъде гарантирана стабилна  позиция в министерството. Напълно съм наясно, че има сериозни проблеми, на които трябва да намерим решение, но то няма да се основава на реваншизъм и липса на приемственост", заяви Румяна  Коларова.

Тя гарантира, че учебната година никъде няма да закъснее, включително в наводнените райони на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сведение на незнаещите: прякорът на Валери Младенов в ТУ е "бай ***"!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За времето за което се очаква да работи тая и себеподобните й - назначиха си по трима заместници !!! То бива, бива, ама това на нищо не прилича ! Държавата уж е във фалит, а тъпчат министерствата с нищоправещи ! Тая миналата година омиташе студията на всички телевизии по два пъти на ден ! Компетентна, знаеща и можеща ! Ами то по физиономията й си личи че е така ...
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руми,бой по каската на всичко онова,което има следа или съмнение само,че е БСП/ДПС
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя гарантира, че учебната година никъде няма да закъснее, включително в наводнените райони на страната...Купуват се шнорхели и плавници, както и надуваеми пояси за най-малките плавници, пхардон палавници.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните кухи ***, пардон лелки...А сме имали министър на образованието Иван Вазов! Е, и недоразумението Богдан Филов, ужким професор, забранил честването на 24 май!?! Е, имал и той успехи - обрал имотите на евреите в София законно- чрез ЗЗН. Славната му традиция продължава!
8
0
 
3
 
! Отговори
Maks преди 9 години
То ако ставаше реформа само с титли .... ама не става. До сега правиха много опити. Кадърни хора с визия липсват такива с титли много има .
7
0
 
1
 
! Отговори
успех преди 9 години
Браво! Ваня Кастрева е отличен избор ! Професионалист, който познава системата и може!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
махнаха ли противната туркиня, зам-министър, която нарече Левски терорист и искаше махането на Аз съм българче от учебниците?!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и пръдлата!мЕнистЕр?!да бе ,да!
4
1
 
17
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Кастрева пак се е вкарала там, където не и е работа! Как успяват да се намърдат тия нахални и подкупни хорица???
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали се сещате, че миризмата чете и ходи на театър!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тея седящи профита да обърнат малко внимание на здравето и движението си, щото не може да си хвърлят срама от вмирисаните меса по разни други. Това им е общ проблем и не могат да направят нищо, което да не лъха на срам.
1
4
 
25
 
! Отговори
Бел преди 9 години
Пълен абсурдистан. В нормалните държави не може да има временно правителство в парламентарна република. Предизборния период не може да бъде повече от 30 - 45 дни, през който период функциите на МП се изпълняват от Председателя на Конституционния съд, а министерствата функционират без прекъсване , ръководени от главните секретари. Какви са тези назначения, министър-председател, министри и зам. министри, областни управители. Кой ги е избирал и от името на кого управляват? Срам за народа ни!