Коларова обеща да проучи приема на студенти във ВУЗ-а в Перник

Университетът обяви, че кампанията тече, а беше обявен нулев прием
18 авг 2014 12:15,
18
Коларова обеща да проучи приема на студенти във ВУЗ-а в Перник
Румяна Коларова Снимка: БТА

Служебният министър на образованиео и науката Румяна Коларова обеща МОН да проучи каква е ситуацията относно кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет.

Пределно ясно е, че нарушения на закона не са били допускани от Министерството на образованието и науката, и няма да бъдат допускани, каза пред журналисти Коларова, попитана какви мерки ще предприеме МОН във връзка с незаконната кампания на Европейския политехнически университет, след като от висшето училище обявиха в петък, че са в "разгара на кампанията и набират студенти".

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация.

Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100 процента и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ, каза министър Коларова, цитирана от БТА.

Попитана какво конкретно ще предприеме МОН, тъй като кампанията на университета в Перник тече, а той няма отпуснат прием от Министерския съвет, Румяна Коларова отговори, че "след като нямат отпуснат прием, те нямат основание да имат прием".

Всичко това е публично и МОН със сигурност ще публикува на своя сайт позиция по този въпрос. Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората, за да не да бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона, заяви Коларова.

Служебният министър на образованието участва днес в Софийския университет в откриването на Международния студентски форум "Бъдещите световни лидери".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
1,2,4,3- опс! преди 9 години
Абе май ще се запиша у Перник тая година, у ВУЗ-а, понеже ми е трудно да изкарам по наше село осми клас, та да ида барем там някакво да изакарам. Пък и вишу ще е.
11
3
 
3
 
! Отговори
?! преди 9 години
Пък аз досега си мислех, че наличието на "университет" в Перник, с небезизвестната му абривиатура, е просто виц. Боже, не било така!
10
4
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Дипломата у нас е рушвет за назначаване на работа само че на разсрочено плащане.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е само там нямаше "университет"...нямам думи, във всяко село университет, а абсолвентите полуграмотни и без никаква реална квалификация, пък после рев, че заплатите били ниски...
8
2
 
4
 
! Отговори
Във всичкинаши у-ща преди 9 години
- и основни, и средни, и висши,има алчни простаци, уредили се за преподаватели. Но има и много стойностни преподаватели.Жалкото е това, че те не могат да надвият над простаците и да се преборят за високо ниво, каквото нашите ВУЗ-ове могат да имат,защото една част от студентите са наистина умни и желаят да станат добри специалисти.За беда,сега сме свидетели на създаването на голям брой ВУЗ-ове,в които търгашеството надделява.Относно Перник -заслужават там да има добър университет,да живне градът
7
5
 
3
 
! Отговори
И?? преди 9 години
ДОКАТО ГО ПРОУЧИ И МАНДАТА И ЩЕ СВЪРШИ ПОНЕЖЕ СПАДА КЪМ БАБИЧКИТЕ ПО БАВНО И РАБОТИ МОЗЪКА
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако направят справка колко фалшиви дипломи за издадени,то тогава ще сме световен рекордьор.
5
4
 
4
 
! Отговори
жалко преди 9 години
тъкмо се реших да уча в перник и си купя един голф
4
6
 
9
 
! Отговори
boy преди 9 години
Българското образование има стойност колкото 1 капачка от безалкохолно. И такива пачи да се правят на интересни е просто смешно... Да не говорим за "преподавателите" в тия ВУЗ-ове български колко са прости и алчни. Ама нали родата на село трябва да се хвали, че чедото им следва Вишуу.. Жалка работа!
3
3
 
6
 
! Отговори
академик преди 9 години
таквиз вузове вестникарски будки в наше село има поне 5-6
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как бе, там е хонорариус кауза Вожда!!!!
1
7
 
17
 
! Отговори
fdfsd преди 9 години
този измислен университет направо да го закриват, не знам кой нормален човек би могъл да се хвали с факт от сорта на - ами завърших вишу у Пеуник