3092-ма зрелостници се явяват на матура по български език

Днес в 08:00 стартира есенната сесия
28 авг 2014 08:52, Александър Попов
2
3092-ма зрелостници се явяват на матура по български език
Румяна Коларова. Снимка: Булфото

3092-ма зрелостници са допуснати до задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература от есенната сесия, който започна днес в 08:00 часа. Това съобщи министърът на образованието и науката Румяна Коларава тази сутрин при генерирането на изпитния вариант.

Тестът, върху който ще работят те, се генерира измежду 11 милиона варианта. 41 въпрос, на който зрелостниците ще избират да пишат есе или интерпретативно съчинение, ще е формулиран върху произведение от възможни 15 изучавани автори.

Комисия от експерти е сглобила изпитния вариант, който е изпратен до всички училища в страната, в които има матура. Там чрез парола вариантът е разсекретен, разпечатан и раздаден на зрелостниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
КАЛИ преди 9 години
Красиво ли е в България да има подобни работи относно матурите ? Хубаво ли е българчетата да държат матура по принцип ?
2
2
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен преди 9 години
Язе, като голем бизнесмен сакам да наемем даскал пу държавните стандарти-500 лева брутна или 390 лева нетна месечна заплата, за да ми гледа чилята
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 хиляди 18 годишни ли има само в България? при около 6 милиона население...Ако демографията ни беше нормална, трябваше да има около 100 хиляди деца на тази възраст.98-*** си е била гладна година.