СУ ще координира работата в Консорциум на университети

Проф. Иван Илчев е избран за президент на организацията
30 сеп 2014 16:23, Анисия Иванова
1
СУ ще координира работата в Консорциум на университети
Архив: Булфото

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е избран за европейски координационен център на Консорциум на университети от Европа и Китай, съобщиха от висшето училище. Изборът на СУ е станал на състояла се в Пекин втора среща на университети от Централна, Източна Европа и от Китай.

В нея са участвали 147 делегати - представители на 12 европейски и на 49 китайски висши училища.

В новосъздадения консорциум сега "влизат" 4,5 милиона студенти и над 400 000 преподаватели от всички тези 61 висши училища.

Форумът е бил организиран от министерствата на образованието и на външните работи на Китай, като е част от последователната политика на страната за разширяване на сътрудничеството с Европа във висшето образование.
Сред основните цели, които си поставя консорциумът, са задълбочаването на връзките между Китай, Централна и Източна Европа във висшето образование и научните изследвания, в търсенето на иновативни начини за разширяване на мобилността на студенти и преподаватели, в създаването на съвместни научни центрове, в инициирането и финансирането на съвместни проекти, както и в организирането на общи програми и издаването на общи дипломи.

Софийският университет, който е единственото българско висше училище в организацията, беше избран за европейски координационен център на консорциума, посочват от СУ.

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев е избран за президент на организацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Иван Илчев не е явен *** !Но колко криптсоросоиди има...не е за разказване!