Четирима души от училището в Дебелт отнасят наказания

Глобяват директора, медицинската сестра и двама учители с до 3000 лева
28
 Четирима души от училището в Дебелт отнасят наказания
Снимка: Булфото, архив

Директорът на училището в Дебелт, ресурсен учител, медицинската сестра и класният ръководител на изнасиления от по-голямо момче петокласник ще бъдат глобени за административно нарушение с между 1000 лв. и 3000 лв. Това съобщи шефът на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева по bTV.

Още по темата
По думите й педагозите са видели кръвта по ръцете на насиления Георги на 5 декември, но сметнали, че тя е в резултат на зацапване.

Сестрата не прегледала момчето, а го насочила към личния му лекар.

Жечева посочи, че детето е разказало за случилото се в тоалетната, но „един през друг” работещите в училището си го предавали.

„Когато се говори за дете, аз съм съгласна, че никое наказание не е достатъчно. Няма измеримо наказание спрямо това, което се извършва на дете”, подчерта шефката на ДАЗД.

По думите й насилникът е настанен в специализирано заведение и ще бъде обект на Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

„Той също е жертва на системата, защото никой не знае в каква среда расте това дете”, подчерта Жечева.

Според данните от проверката през годините в училището в Дебелт са регистрирани 23 случая на насилие, но те не са били достатъчно добре документирани.

Тя разкри, че от началото на учебната година агенцията е проверила над 55 училища и над 15 детски градини, като повечето пъти е било по сигнали за насилие.

Има случаи на тормоз сред децата и неподходящи методи на работа.

В Трето помощно училище в София има сигнал за неглижиране на дете и грубо отношение към майката.

Жечева посочи, че нарастващи проблеми са грубото отношение към родителите и все по-мащабната агресия сред децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
material преди 9 години
До Анонименdirektor ministar zashto oshte sa na rabota paraziti ***
7
1
 
11
 
! Отговори
Оня там преди 9 години
"Жечева посочи, че детето е разказало за случилото се в тоалетната, но един през друг работещите в училището си го предавали." .... затвор трябва не 1000лв глоба...... направо са за разтрел подобни "човечета" ТОВА Е ДЕТЕ !!!!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Направо бях възмутен сутринта от журналистите или каквито там се водят. Завъртяха целия разговор до това колко сме виновни ние, че гаменчето прави каквото си иска. Никой не каза какви са предвидените наказания за тези които посещават училище само за закуската и пречат на другите. Какви мерки всъщност може да се предприемат срещу насилието от учителката или сестрата. Нали ако му исдърпат ухото, утре ще ги съдят. Или да поставят дежурен в ***?
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Жечева с колко ще я глобят ?? Щото май не е успяла да "закриля"
4
0
 
25
 
! Отговори
Родител преди 9 години
Как е възможно никой да не обърне внимание,да се препраща детето от човек на човек?
3
6
 
25
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До АнонименЗа съжалени са прави и без БЕХ. Никой не е насилник или престъпник по рождение независимо от цвят и раса. И теб като бял ако те третират като животно ден след ден ще приемеш такъв начин на поведение спрямо околните ти и за теб ще е нормално. Просто трябва да се спрат тия помощи и лека полека нещата ще си дойдат на мястото.
2
0
 
32
 
! Отговори
dg преди 9 години
Ужас, язък на детенцето просто нямам думи :((((((((((
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ***:Той също е жертва на системата, защото никой не знае в каква среда расте това дете, подчерта Жечева.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Това от БХК ли ви го продиктуваха!!!