Ученици от Класическата гимназия остават и центъра

13-то училище става филиал на НГДЕК
Обновена: 9 мар 2015 19:39 | 9 мар 2015 19:37, Камелия Цветанова
7
Ученици от Класическата гимназия остават и центъра
Снимка: Булфото, архив

В сградата на 13-то училище на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" в София да се провеждат занимания на ученици от горните класове на Класическата гимназия, училището да има прием и от 5-ти клас, а не както досега - от 8 клас, а синдикалните спорове в колектива да се решават в рамките на колективния трудов договор.

За това са се договорили днес на среща в Министерството на културата министър Вежди Рашидов и ръководството на гимназията в присъствието на представителна група преподаватели, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Учебният процес в ремонтираната училищна сграда на ул. "Баба" 16 в "Модерно предградие" вече протича нормално, са съобщили учителите.

Директорката на гимназията Мариела Папазова няма да подава оставка. Тя няма да приеме и подадените в края на миналата седмица оставки на 37 учители от гимназията, посочват от министерството.

Само с общи усилия можем да преодолеем разрива в колектива, нека го направим в името на възпитаниците на Класическата гимназия, е казал министър Рашидов.

Припомняме, сагата с преместването на Класическата гимназия започна с ремонта на сградата й в столичния квартал „Модерно предградие”. Училището беше преместено в бившето 13 – то край Женския пазар, като ръководството, учители и част от родителите видяха в това шанс НГДЕК да се завърне в центъра след над 20 години извън него.

Появиха се и съмнения в качеството на течащия междувременно ремонт.

Някои родители и МК обаче настояха гимназията да остане в сградата в „Модерно предградие”, която беше ремонтирана с европари по проект, който щеше да пропадне, ако ученици и учители не се върнат в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Орлин преди 9 години
Трябваше да се обмисли по-внимателно предложението на Софийския университет да даде от бюджета си тези два милиона и половина. С ушите си чух един зам.ректор, че тези пари са нищо пред бъдещето на учениците. Все пак държавата дава на този университет доста милиони всяка година и СУ може наистина да дари без това да му се отрази на работата. Възхищавам се на проф. Илчев за становището и за готовността да плати почти 3 млн.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието ???
4
4
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Рекет, рекет, рекет. Така може да се оприличат действията на учителите и манипулираните ученици. Г-н Минстър, и Вие се предадохте. След това не се чудете защо учениците са толкова нахални и смятащи, че всичко им е разрешено.
3
1
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Някой от класическата....
2
5
 
5
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
Когато подават документи за кандидатстване, знаят къде отиват да учат!!! Какво са се разревали сега, аман от искащи родители и разглезени дечурлига! Никой не иска да спазва някакви норми, правила и закони, ако мине номерът (да останем в центъра)! Хайде и цял Люлин или Враждебна да минат с едни гърди напред. Всяка жаба в гьола си!
1
1
 
2
 
! Отговори
shady преди 9 години
Това заглавие не мога да го разбера. Някой от "ония" българи ли го е писал ?